Mere plads til udvikling og produktion af brændstofsystemer

For at skabe plads til udvikling og produktion af brændstofsystemer til blandt andet fremtidens ammoniak- og metanoldrevne skibe udvider Eltronic FuelTech på hovedkontoret i Hedensted og flytter samtidig produktionen i Korea til større lokaler.

For at skabe plads til udvikling og produktion af brændstofsystemer til blandt andet fremtidens ammoniak- og metanoldrevne skibe udvider Eltronic FuelTech på hovedkontoret i Hedensted og flytter samtidig produktionen i Korea til større lokaler. Foto: Epicent..

25.10.2023

SCM.dk

Med Laura Mærsk blev verdens første metanoldrevne containerskib for nylig en realitet. For at skabe plads til udvikling af nye brændstofsystemer opruster Eltronic FuelTech nu med en udvidelse af faciliteterne i Hedensted med en ny kontor- og kantinebygning på i alt 2944 kvadratmeter. Den nye bygning, der opføres af Eltronic Group, er på tre etager med plads til i alt 190 medarbejdere og forventes at stå færdig i oktober 2024.
I forbindelse med udvidelsen på hovedkontoret færdiggøres også det eksisterende 10.000 kvadratmeter store udviklings- og testcenter, hvor man i dag allerede arbejder med fremtidens X-to-power teknologi.

”Der er ingen tvivl om, at metanol og ammoniak er fremtiden, når det kommer til grøn skibsfart. Med udvidelsen på hovedkontoret kommer vi til at stå endnu stærkere og bedre rustet til at understøtte efterspørgslen, som kun kommer til at stige fremadrettet”, siger Louise Andreasen, administrerende direktør i Eltronic FuelTech.

Oprustning er også et nøgleord, når det kommer til den koreanske afdeling, hvor man per 1. juli 2023 flyttede den nuværende koreanske produktion til større lokaler i byen Yangsan. De nye faciliteter rummer både administration, produktion, lager og træningsfaciliteter.

”Nogle af de kerneprodukter, vi i dag producerer i Hedensted, flytter vi til Korea for at komme tættere på kunderne derude. Dermed frigiver vi mere plads til at udvikle, teste og fokusere på udviklingen af fremtidige produkter inden for metanol og ammoniak i Hedensted”, siger Louise Andreasen.

Tidligere på året blev der gennemført succesfulde test, hvor forbrændingen af ammoniak blev udført på en MAN B&W totakts 4T50ME-X type motor. Eltronic FuelTech har udviklet det tilhørende forsynings- og sikkerhedssystem i samarbejde med MAN Energy Solutions, DTU og det norske klassifikationsselskab DNV. Dermed er teknologien, der gør det muligt at anvende ammoniak som skibsbrændstof, klar til næste skridt i retning af kommerciel produktion.

”Det er først nu, vi har teknologien, så vi sikkert kan håndtere ammoniak som brændstof, og det er et enormt gennembrud i vores færd mod en grøn skibsfart, for ammoniak er blandt de få brugbare brændstoffer, hvis vi skal opnå zero-carbon shipping. Vi oplever allerede, at efterspørgslen er til stede i markedet, og så snart motoren sættes i produktion, er vi også klar med både forsynings- og sikkerhedssystemet”, siger Louise Andreasen.

MAN Energy Solutions er leder af udviklingen af ammoniakmotoren i det såkaldte AEngine-projekt, mens Eltronic FuelTech står for udviklingen af systemerne, der gør, at ammoniakken kan føres sikkert fra tank til motor. Ved brug af ammoniak stilles der større sikkerhedskrav end ved andre brændstoffer, hvilket betyder, at alt i installationsområdet dobbeltsikres, så sikkerheden på skibet aldrig kompromitteres.

”Præcis som tilslutningen til grøn metanol er steget markant på det seneste, bliver ammoniak kæmpestort i de kommende år. Med vores erfaring og ekspertise på området kan vi sørge for, at brændstoffet kommer sikkert fra tank til motor, og det kan bane vej for betydeligt mindre i CO2-udledning fra skibsfart”, siger Louise Andreasen.

Læs også: EU-topchef opfordrer til kamp for at sikre europæisk industri

Den færdige ammoniakmotor forventes at være klar i slutningen af 2024 eller starten af 2025, og teknologien skal også kunne implementeres på skibe i den eksisterende skibsflåde.

- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia