Miljøvenlig fiberflaske kan erstatte plastflasken

Den danske producent af papemballage EcoXpac har udviklet en miljøvenlig fiberflaske, som kan blive plastflaskens afløser.

EcoXpac har en ambition om at erstatte plast med biologisk nedbrydelige fibre og udvikle et konkurrencedygtigt produktionsanlæg til bæredygtige fiberflasker. Foto: EcoXpac..

27.11.2014

SCM.dk

Fiberflasken bliver designet således, at den kan fremstilles med skruelåg eller engangsforsegling. Foto: EcoXpac..

Virksomheden EcoXpac, dansk producent af papemballage, kan efter flere års forskningsarbejde fremvise en miljørigtig fiberflaske. 

Fiberflasken er så nedbrydelig, at den forsvinder i naturen efter et halvt år, og når teknologien er færdigudviklet, kan fiberflasken i princippet erstatte plastflasker.

”Mange sten er ryddet af vejen, og vi er nu så langt i vores forskningsarbejde, at vi står med en færdig grøn fiberflaske i hånden", siger Martin Petersen, administrerende direktør hos EcoXpac, til lokalavisen.dk.

Læs også: Plastmaterialer skal genbruges 100 procent

EU bakker op omkring ideen, og håbet er, at EcoXpacs fiberflaske kan give en løsning på emballageindustriens største miljøudfordring.

Ifølge UNEP, United Nations Environment Programme, er plastaffald nemlig en stigende trussel for især havets økosystemer, og derfor er fiberflasken et kærkomment alternativ til den velkendte plastflaske.

Høje forventninger til fiberflasken
Forventningerne til fiberflasken er hos EcoXpac høje, og virksomheden håber på lignende tiltag inden for andre produkter.

”Det bliver kæmpe stort, når først vores produkt er introduceret på markedet, og vi leverer et bæredygtigt produkt med samme komfort og kvalitet som plastik. Hvis det lykkes for os at åbne op for teknologien på andre fronter, så kan vi også skabe innovation inden for andre produkter end flasker”, siger Martin Petersen til lokalavisen.dk.

Den grønne fiberflaske fremstilles på cellulose på basis af træfibre fra eksempelvis aviser. Grundet flaskens materiale er det målet, at den kan indgå i genanvendelsessystemer lige som pap og papir. Dog er der specifikke krav til det indhold, der fyldes på flasken. Emballagen skal kunne forskellige ting, hvis der eksempelvis er tale om vand og juice eller øl og sodavand, skriver lokalavisen.dk.

-KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle