Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

Både Novo Holdings og Danmark Eksport- og Investeringsfond har meldt ud, at de vil investere i alt 2,5 milliarder kroner i fremtidens kvanteteknologi.

Først i maj meldte Novo Holdings ud, at de har afsat 1,4 milliarder kroner til at opbygge et økosystem for kvanteteknologiske start-ups med særlig fokus på life science og hvor omdrejningspunktet er Danmark. Foto: 123rf.com

21.05.2024

SCM.dk

Der er ikke bare fart på udviklingen og forskningen indenfor kvanteteknologien i Danmark, men også på investeringslysten i en af fremtidens helt store teknologivindinger.

Først i maj meldte Novo Holdings ud, at de har afsat 1,4 milliarder kroner til at opbygge et økosystem for kvanteteknologiske start-ups med særlig fokus på life science og hvor omdrejningspunktet er Danmark. Dog har de også mandat til at investere udenfor Danmark.

Ganske kort efter kunne Danmark Eksport- og Investeringsfond (EIFO) løfte mere af sløret for deres arbejde med at sammensætte en kvantefond, der med 1 milliarder kroner i ryggen skal investere i især danske, men også nordiske og europæiske kvantevirksomheder.

”Investeringerne fra de to fonde viser, at der er en markant tro på potentialet i kvanteteknologien og at Danmark er helt fremme omkring både forskningen og etablering af nye fremadstormende kvantevirksomheder. Så de er et enormt vigtigt skulderklap til kvantemiljøet i Danmark”, udtaler Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør i IT-Branchen og næstforperson i Danish Quantum Community.

Mens det globale marked for kvantecomputere rundede 6,1 milliarder kroner i 2023, forventer man, at man med årlige vækstrater på omkring 34,8 procent vil runde de 87,5 milliarder kroner allerede i 2032.

Kvanteteknologien spås med andre ord til at blive en af it-branchens helt store vækstmotorer i fremtiden.

IT-Branchen hilser de to fondes investeringer varmt velkommen. For der er ingen tvivl om, at der er brug for massive investeringer, hvis Danmark for alvor skal gøre sig gældende i den globale konkurrence.

”2,5 milliarder kroner er rigtig mange penge, så det er et kæmpe boost til det danske økosystem og danske iværksættere. Det kræver langsigtet og klog kapital at udvikle nye og banebrydende kvanteteknologiske løsninger, så jeg er meget optimistisk for fremtiden for dansk kvanteteknologi og hele opbygningen af en ny dansk styrkeposition”, siger Natasha Friis Saxberg.

Novo Holdings investeringer er målrettet startups inden for life science-området, da man forventer, at kvantecomputere skal hjælpe med at beregne, hvordan lægemidler skal sammensættes.

EIFOs kvantefond vil hovedsageligt fokusere på venture, hvor man investerer i minoritetsposter i startups og vækstvirksomheder indenfor kvanteteknologi.

Læs også: AI supercomputer skal sætte skub på forskning og innovation

Her er man dog stadig på et tidligt stadie og har endnu ikke fastslået, hvilke vertikaler, stadier eller specifikke geografier, man skal fokusere på. Den afklaring forventer EIFO at have klar inden slutningen af 2024.

Kapitalindsprøjtningen i det danske kvantemiljø sker på bagkant af regeringens strategi for kvanteteknologi samt flere investeringer fra Novo Nordisk Fonden, blandt andet til etablering af Novo Nordisk Foundation Quantum Computing Programme (NQCP), der har til formål at etablere en af verdens første fuldt funktionsdygtige kvantecomputere.

Kilde: IT Branchen

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Den grønne omstilling skriger på ESG-kompetencer

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup