Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

Med to nye missionsrettede investeringer understøtter Realdania cirkulære løsninger inden for plastindustrien og startups med fokus på løsninger til den grønne omstilling.

Med investeringer i Infinity Recycling Circular Plastics Fund I og The Footprint Firm Fund I lægger Realdania endnu en række investeringer i bunken med missionsrettede investeringer, der skal understøtte løsninger til den grønne omstilling. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

24.05.2024

SCM.dk

Med investeringer i Infinity Recycling Circular Plastics Fund I og The Footprint Firm Fund I lægger Realdania endnu en række investeringer i bunken med missionsrettede investeringer, der skal understøtte løsninger til den grønne omstilling. Det er et område, som foreningen i en årrække har arbejdet filantropisk med inden for det byggede miljø, og som der derfor også er fokus på i porteføljen med missionsrettede investeringer. Det er investeringer, der både skal give et økonomisk afkast og understøtte nogle af de samme dagsordner som foreningens filantropiske arbejde.

Et af de områder, foreningen arbejder med, er cirkulær økonomi, og investeringen i Circular Plastics Fund I handler om at genanvende og omdanne plastikaffald til råolie, polymer og/eller voks – det man kalder ’virgin grade plastik’. Problemet med meget genanvendelse af plastik i dag er, at kvaliteten forringes, når produktet genanvendes. Fonden vil investere i virksomheder, der arbejder med avancerede løsninger med fokus på at producere plastik af høj kvalitet cirkulært og på en måde, så det i princippet kan genanvendes uendeligt.

"Modsat hvad man måske skulle tro, er den globale efterspørgsel på plastik i vækst. Derfor er det også afgørende, at vi får skabt nogle cirkulære alternativer til den lineære produktionslinje, hvor man bruger ny olie til at producere plastik, som derefter deponeres, brændes af eller genanvendes til en lavere kvalitet. Fonden, som vi nu går ind i, har som mål at lave kapitalinvesteringer i storskala-anlæg med netop fokus på dette", siger Realdanias investeringsdirektør Kenneth Lillelund Winther.

Læs også: Bæredygtighed skal frem i lyset og styrke konkurrenceevnen

The Footprint Firm Fund I er en dansk fond etableret af virksomheden The Footprint Firm. Det er en rådgivnings- og investeringsvirksomhed, der yder rådgivning til virksomheder, investorer og fonde om ESG-relaterede emner. Virksomheden har siden 2020 investeret i en række danske startups, der arbejder med løsninger inden for den grønne omstilling. Overskuddet fra konsulentydelserne investeres i virksomheder, der både kan skabe impact og samtidig har et lovende forretningskoncept. Kenneth Lillelund Winther, siger om denne investering:

"Vi leder hele tiden efter missionsrettede investeringsmuligheder inden for den grønne omstilling. En stribe af fondens fokusområder er relevante i forhold til Realdanias mission, og samtidig ser vi oplagte muligheder i at støtte det danske vækstlag på disse områder. Samtidig understøtter vi en nystartet dansk kapitalfond, der kan bidrage til at gøre en forskel i forhold til at få flere bæredygtige løsninger på markedet”.

Kilde: Realdania

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Den grønne omstilling skriger på ESG-kompetencer

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

04.06.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

04.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

31.05.2024SCM.dk

Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup