Minimer nedetid: Solar leverer frekvensomformere på rekordtid

Frekvensomformere på op til 160 kilowatt leveret på under tre timer – selv på en søndag*. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Solar, som sætter alle sejl ind for at sænke kundernes nedetid.

Vagttelefonen ringede søndag eftermiddag. Normalt en stille dag på Solars centrallager i Vejen. I røret var en fabrikschef med sved på panden og panik i stemmen. Fabrikken var brudt sammen med en timepris til mange hundredetusinde kroner til følge. Problemet? En defekt frekvensomformer på velvoksne 160 kilowatt.

”Vi har nogle dygtige folk på vagttelefonen døgnet rundt. De fandt lynhurtigt en ny frekvensomformer og fik den afsted til produktionen. Så selv om det er én af de større af slagsen, fik vi løst kundens problem på mindre end en time. Heldigvis,” siger Vice President Industry & Offshore hos Solar, Lars W. Sørensen.

”Går frekvensomformeren ned, står produktionen stille. Men de er alt for dyre at have stående som reserve på fabrikken, så derfor har vi taget en beslutning om at altid at have et meget bredt udvalg tilgængeligt, så vores kunder altid er på den sikre side,” siger han.
Nedetid er nøglen
Lars W. Sørensen forklarer, at kunderne har adgang til hele produktserier fra Schneider Electric – døgnet rundt og leveret med den udvidede version af virksomhedens timeservice, Fastbox Maxi. Men det handler ikke kun om frekvensomformere, det handler om at sænke kundernes totalomkostninger.

”Nogle vil sige, at vi skyder over mål ved at have så store frekvensomformere på lager. Men når vi snakker totaløkonomi, er nedetid afgørende. Hvis vi skal minimere vores kunders nedetid, skal vi altid kunne levere de kritiske komponenter. Og det gælder selvfølgelig ikke kun frekvensomformere – de er blot et eksempel,” lyder det fra Lars W. Sørensen, der uddyber:

”Det hjælper ikke meget at forhandle gode priser på strips og sikkerhedsbriller, hvis man ikke har sikret sig adgang til de kritiske komponenter 24/7, så nedetiden minimeres. Vores mest succesfulde kunder arbejder derfor med indkøb af varer ud fra en totaløkonomisk tilgang.”

*Solar oplyser, at leveringstiden på under tre timer kun gælder for brofaste øer.

04.09.2020Solar Danmark A/S

Sponseret

Firestjernet el-arbejde og skræddersyet levering

17.03.2020Solar Danmark A/S

Sponseret

Grønne håndværkere producerer strømmen på taget af varevognen

31.10.2019Solar Danmark A/S

Sponseret

Direktør om lagerløsning: "Det er et fantastisk system"

03.09.2019Solar Danmark A/S

Sponseret

Minimer nedetid: Solar leverer frekvensomformere på rekordtid

26.08.2019Solar Danmark A/S

Sponseret

Solar angriber markedet for mekanik og teknik

01.04.2019Solar Danmark A/S

Sponseret

Sourcingkæmpe forsætter oprustning med nyt sortiment