Mobile robotter er en voksende del af lagerautomation

Autonome mobile robotters popularitet indenfor logistikken vokser, og de bliver i højere grad integreret ind i et større robotlager eller de manuelle arbejdsprocesser. Det får markedet til at vokse, som formentlig rammer en værdi på 50 milliarder dollars i 2030.

Flere pakker og mindre arbejdskraft får logistikvirksomheder til at søge med automation. Foto: cheskyw / 123RF.

06.09.2021

SCM.dk

Autonome, samarbejdende og mobile robotter er hurtigt ved at blive de mest populære produktivitetsfremmende løsninger indenfor lager og logistik. I sådan en grad at ABI Research forventer, at markedet får en sammensat årlig vækstrate på 23 procent frem mod 2030 og således når en værdi af 51 milliarder dollars. Det skriver Material Handling & Logistics.

”Mobile robotter er i hjertet af markedet for lagerautomation, og i dag tæller det for de fleste forsendelser og mest omsætning. Robotterne, som dækker over både Autonomous Guided Vehicles (AGVs) og Autonomous Mobile Robots (AMRs), bliver brugt til at flytte varer rundt internt på lageret og bliver derfor integreret ind i robotlageret eller det manuelle workflow”, fortæller Adhish Luitel, Industry Analyst for Supply chain management and logistics hos ABI Research.

Læs også: Billig-arbejdstøj.dk vild med lagerrobotter og udvider for anden gang på under et år

Det er den stigende ordremængde, men også en mangel på arbejdskraft, der får logistikvirksomheder til at investere i robotterne. Det bliver især en fordel i takt med at softwareteknologien udvikler sig og bliver mere kompleks.

”Udover robotter, bør logistikvirksomheder også kigge nærmere på at muligheden for at kombinere en række af løsninger til hele fullfilment workflowet og på den måde opnå de ønskede resultater”, forklarer Adhish Luitel, og afslutter: ”Fremover kan vi forvente at intelligente løsninger vinder indpas på tværs af forsyningskæderne”.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

27.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (April)

27.03.2024SCM.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle