Novo Nordisk investerer milliarder i udvidelser i Nordsjælland

Novo Nordisk har offentliggjort planer om at investere 15,9 milliarder danske kroner fra og med 2023. Pengene skal bruges til at udvide en eksisterende Active Pharmaceutical Ingredient (API) produktionsfacilitet i Danmark til den fremtidige portefølje inden for alvorlige kroniske sygdomme.

Novo Nordisk har offentliggjort planer om at investere 15,9 milliarder danske kroner fra og med 2023. Pengene skal bruges til at udvide en eksisterende Active Pharmaceutical Ingredient (API) produktionsfacilitet i Danmark til den fremtidige portefølje inden for alvorlige kroniske sygdomme. Foto: Novo Nordisk..

23.06.2023

SCM.dk

Investeringen kommer, da Novo Nordisk markerer 100-året for grundlæggelsen i Danmark, hvor mere end 21.000 medarbejdere – cirka halvdelen af virksomhedens globale arbejdsstyrke – stadig arbejder i dag. Størstedelen af disse medarbejdere arbejder på forskellige produktionssteder.

Investeringen i Hillerød i Nordsjælland vil skabe yderligere produktionskapacitet og øge Novo Nordisks evne til at imødekomme fremtidige markedskrav og være en central facilitator for Novo Nordisk til at udvikle sin fremtidige kliniske senfase-produktportefølje.

"Denne vigtige investering vil sikre den fortsatte udvikling af vores sene-fase pipeline til leveringer af vigtige lægemidler til behandlinger til patienter over hele verden", siger Henrik Wulff, executive vice president for Product Supply, Quality & IT.

”Den investering er en hjørnesten i vores globale fodaftryk, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke den danske regering og Folketinget for deres fortsatte fokus på at sikre god og stabil infrastruktur og forsyninger, så vi kan fortsætte med at ekspandere vores produktionskapacitet til gavn for patienter, der lever med alvorlige kroniske sygdomme”, fortsætter Henrik Wulff.

Læs også: Digitalisering optimerer produktion og bæredygtighed hos fødevareproducent

Det nye anlæg på cirka 65.000 m2 vil blive designet som et multi-produkt anlæg med maksimal fleksibilitet til at rumme nye processer og vise state-of-the-art teknologi og arbejdsmiljø. Som et fremtidssikret og omkostningseffektivt anlæg vil byggeriet fokusere på at levere den højeste kvalitet til patienter verden over på en effektiv og miljømæssigt bæredygtig måde. Dette vil ske ved at designe optimale og kompakte processtrømme, der muliggør en væsentlig reduktion af vand- og energiforbrug.

Byggeriet er i gang, og anlægget forventes at begynde at producere API i begyndelsen af 2029. Det forventes at skabe 340 nye arbejdspladser, når byggeriet er afsluttet, og anlægget er fuldt udstyret.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle