Nu skal digitaliseringen også være intelligent

Virksomheders digitale transformation har primært været drevet af automatisering af en lang række manuelle processer. Det har forbedret effektiviteten markant. Men intelligensen mangler. Ligesom dagens automatisering ikke kan orkestrere forretningsprocesser på nogen intelligent måde. Derfor er nu på vej ind i den næste fase, nemlig hyperautomatisering.

"Hyperautomatisering bliver nøglen til den fleksibilitet, virksomheder og organisationer har brug for, så de kan tilpasse automatiserede forretningsprocesser til morgendagens dynamiske efterspørgsel”, fortæller Linda Lindbom. Foto: Boomi..

13.06.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Digital transformation drevet af automatisering har ændret den måde, som organisationer verden over arbejder på. Det har fremskyndet levering af produkter og tjenester og har skabt operationel effektivitet i hele virksomheden.

Men automatisering har sine begrænsninger. Traditionel automatisering bruger tags og triggere til at igangsætte den næste begivenhed i en sekvens. Det holder bestemt tingene i gang, men det er ikke tilstrækkeligt til intelligent at orkestrere hele forretningsprocesser, der går på tværs af flere systemer og afdelinger.

”Det skyldes, at traditionel automatisering er statisk. Hvis processer, arbejdsgange, apps eller data ændres, skal udviklerne opdatere deres automatiseringer - hvilket i bund og grund forvandler en automatiseret proces til en manuel proces”, fortæller Linda Lindborg, salgschef for Boomi i Danmark.

Behov for hyperautomatisering
Hyperautomatisering derimod bruger kunstig intelligens og maskinlæring (AI/ML) til at identificere mønstre og herudfra skabe smarte automatiseringer, der kan udvikle og tilpasse sig ændringer med den hastighed og skala, som virksomhederne har brug for lige nu.

Læs også: Robotautomatisering kommer nu på skoleskemaet

Hyperautomatisering forventes at blive det næste store boom og vil påvirke alt fra digitale selvbetjeningsløsninger i den offentlige sektor til predictive analyser (forudsigelsesanalyser) i realtid, der kan guide produktionen igennem kriser i forsyningskæden. Markedet for hyperautomatisering forventes ifølge Gartner at blomstre til intet mindre end 600 milliarder dollars 2022.

”Hyperautomatisering kommer til at bane vejen for helt nye arbejdsgange og bringe innovation op på et helt nyt niveau inden for alle forretningsområder indenfor det næste år”, mener Linda Lindborg.

Hun fremhæver fem centrale pointer eller forudsigelser om, hvordan hyperautomatisering vil erstatte automatisering i organisationers digitale transformation i 2022:

1. Hyperautomatisering vil afhjælpe den globale forsyningskrise
Covid-19 og manglen på arbejdskraft har skabt et globalt forsyningskædemareridt og mere specifikt afsløret ulemperne ved just-in-time-produktion. Vi husker vel alle manglen på toiletpapir? Det får flere organisationer til at vende sig mod moderne business-to-business- (B2B) eller EDI-teknologier (Electronic Data Interchange), der via kunstig intelligens og machine learning moderniserer forsyningskæden, så den bedre kan reagere dynamisk på udbud og efterspørgsel.

2. Dataintegration vil være i centrum af cloud-fokuserede digitale transformationsinitiativer
Kunstig intelligens og machine learning er kun så nyttige, som de data, de bruger. Dårlige data giver dårlige beslutninger - og dermed dårlige resultater. I det kommende år vil organisationer for alvor tage dataintegrationsværktøjer til sig, så de kan få ensartede arbejdsgange på tværs af forskellige forretningssystemer. Disse dataintegrationsværktøjer har nemlig evnen til at hente de nødvendige, pålidelige, nøjagtige og komplette datasæt fra flere forskellige kilder on-premises og i skyen – og dét vil sikre datakvalitet, sikkerhed, overholdelse af regler og samtidig skabe større ROI for digitale transformationsinitiativer.

3. Antallet af low-code ingeniører og udviklere vil eksplodere
Behovet for at automatisere forbindelsen mellem forskellige datasæt, it-applikationer og forretningssystemer vil føre til en eksplosion af applikationer, der gør det supernemt at arbejde med low-code udvikling. Det er da også et marked, som Gartner forventer vil vokse med 24 procent i 2022.

”Fremover bliver det muligt at skabe nye applikationer uden at kunne kode. Dét kommer til at lukke den store kvalifikationskløft mellem os ’almindelige mennesker’ og it-udviklere – og vil føre til en veritabel guldalder for agil innovation. Nu får alle nemlig mulighed for at udvikle små og enkle applikationer, der kan løse forskellige flaskehalse i en virksomheds arbejdsgange”, fortæller Linda Lindborg.

4. Manglen på arbejdskraft vil fremskynde low-code – som vil accelerere hyperautomatisering i stor skala
Efterhånden som lønningerne stiger, vil virksomhederne søge at automatisere de repetitive og kedelige opgaver, der tærer på deres medarbejderes tid. Der findes imidlertid ikke en enkelt løsning eller leverandør, der kan levere dette niveau af hyperautomatisering i stor skala, og derfor må der tys til hjemmelavede low code-applikationer, der kan forbinde og integrere forskellige systemer, data og arbejdsgange. For eksempel kan en-til-en manuel indtastning af kundeoplysninger erstattes med en medarbejder, som bruger low-code til at bygge en selvbetjeningsportal, der automatisk indsamler oplysningerne.

5. Hyperautomatisering får størst indflydelse på kundeoplevelsen
Stigende forventninger og øget konkurrence tvinger virksomheder til at have et laserfokus på kundeoplevelsen. Mange forbrugere har ingen skrupler ved at vende ryggen til en virksomhed efter et par negative oplevelser. Hyperautomatisering vil i 2022 fremskynde og forbedre forretningsprocesser, der vedrører kundeoplevelsen. Automatiseringer, som anbefalede køb ved kassen eller løsning af serviceproblemer med selvbetjening, vil vinde yderligere frem og bane vejen for, at virksomheder kan skabe endnu flere digitale kundeoplevelse.

Vær klar til en lavine af innovation
Linda Lindborg afslutter: ”Den globale pandemi har for altid ændret på kundernes forventninger og forretningsmodeller. Hyperautomatisering bliver nøglen til den fleksibilitet, virksomheder og organisationer har brug for, så de kan tilpasse automatiserede forretningsprocesser til morgendagens dynamiske efterspørgsel”.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup