Nu skal digitaliseringen også være intelligent

Virksomheders digitale transformation har primært været drevet af automatisering af en lang række manuelle processer. Det har forbedret effektiviteten markant. Men intelligensen mangler. Ligesom dagens automatisering ikke kan orkestrere forretningsprocesser på nogen intelligent måde. Derfor er nu på vej ind i den næste fase, nemlig hyperautomatisering.

"Hyperautomatisering bliver nøglen til den fleksibilitet, virksomheder og organisationer har brug for, så de kan tilpasse automatiserede forretningsprocesser til morgendagens dynamiske efterspørgsel”, fortæller Linda Lindbom. Foto: Boomi..

13.06.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Digital transformation drevet af automatisering har ændret den måde, som organisationer verden over arbejder på. Det har fremskyndet levering af produkter og tjenester og har skabt operationel effektivitet i hele virksomheden.

Men automatisering har sine begrænsninger. Traditionel automatisering bruger tags og triggere til at igangsætte den næste begivenhed i en sekvens. Det holder bestemt tingene i gang, men det er ikke tilstrækkeligt til intelligent at orkestrere hele forretningsprocesser, der går på tværs af flere systemer og afdelinger.

”Det skyldes, at traditionel automatisering er statisk. Hvis processer, arbejdsgange, apps eller data ændres, skal udviklerne opdatere deres automatiseringer - hvilket i bund og grund forvandler en automatiseret proces til en manuel proces”, fortæller Linda Lindborg, salgschef for Boomi i Danmark.

Behov for hyperautomatisering
Hyperautomatisering derimod bruger kunstig intelligens og maskinlæring (AI/ML) til at identificere mønstre og herudfra skabe smarte automatiseringer, der kan udvikle og tilpasse sig ændringer med den hastighed og skala, som virksomhederne har brug for lige nu.

Læs også: Robotautomatisering kommer nu på skoleskemaet

Hyperautomatisering forventes at blive det næste store boom og vil påvirke alt fra digitale selvbetjeningsløsninger i den offentlige sektor til predictive analyser (forudsigelsesanalyser) i realtid, der kan guide produktionen igennem kriser i forsyningskæden. Markedet for hyperautomatisering forventes ifølge Gartner at blomstre til intet mindre end 600 milliarder dollars 2022.

”Hyperautomatisering kommer til at bane vejen for helt nye arbejdsgange og bringe innovation op på et helt nyt niveau inden for alle forretningsområder indenfor det næste år”, mener Linda Lindborg.

Hun fremhæver fem centrale pointer eller forudsigelser om, hvordan hyperautomatisering vil erstatte automatisering i organisationers digitale transformation i 2022:

1. Hyperautomatisering vil afhjælpe den globale forsyningskrise
Covid-19 og manglen på arbejdskraft har skabt et globalt forsyningskædemareridt og mere specifikt afsløret ulemperne ved just-in-time-produktion. Vi husker vel alle manglen på toiletpapir? Det får flere organisationer til at vende sig mod moderne business-to-business- (B2B) eller EDI-teknologier (Electronic Data Interchange), der via kunstig intelligens og machine learning moderniserer forsyningskæden, så den bedre kan reagere dynamisk på udbud og efterspørgsel.

2. Dataintegration vil være i centrum af cloud-fokuserede digitale transformationsinitiativer
Kunstig intelligens og machine learning er kun så nyttige, som de data, de bruger. Dårlige data giver dårlige beslutninger - og dermed dårlige resultater. I det kommende år vil organisationer for alvor tage dataintegrationsværktøjer til sig, så de kan få ensartede arbejdsgange på tværs af forskellige forretningssystemer. Disse dataintegrationsværktøjer har nemlig evnen til at hente de nødvendige, pålidelige, nøjagtige og komplette datasæt fra flere forskellige kilder on-premises og i skyen – og dét vil sikre datakvalitet, sikkerhed, overholdelse af regler og samtidig skabe større ROI for digitale transformationsinitiativer.

3. Antallet af low-code ingeniører og udviklere vil eksplodere
Behovet for at automatisere forbindelsen mellem forskellige datasæt, it-applikationer og forretningssystemer vil føre til en eksplosion af applikationer, der gør det supernemt at arbejde med low-code udvikling. Det er da også et marked, som Gartner forventer vil vokse med 24 procent i 2022.

”Fremover bliver det muligt at skabe nye applikationer uden at kunne kode. Dét kommer til at lukke den store kvalifikationskløft mellem os ’almindelige mennesker’ og it-udviklere – og vil føre til en veritabel guldalder for agil innovation. Nu får alle nemlig mulighed for at udvikle små og enkle applikationer, der kan løse forskellige flaskehalse i en virksomheds arbejdsgange”, fortæller Linda Lindborg.

4. Manglen på arbejdskraft vil fremskynde low-code – som vil accelerere hyperautomatisering i stor skala
Efterhånden som lønningerne stiger, vil virksomhederne søge at automatisere de repetitive og kedelige opgaver, der tærer på deres medarbejderes tid. Der findes imidlertid ikke en enkelt løsning eller leverandør, der kan levere dette niveau af hyperautomatisering i stor skala, og derfor må der tys til hjemmelavede low code-applikationer, der kan forbinde og integrere forskellige systemer, data og arbejdsgange. For eksempel kan en-til-en manuel indtastning af kundeoplysninger erstattes med en medarbejder, som bruger low-code til at bygge en selvbetjeningsportal, der automatisk indsamler oplysningerne.

5. Hyperautomatisering får størst indflydelse på kundeoplevelsen
Stigende forventninger og øget konkurrence tvinger virksomheder til at have et laserfokus på kundeoplevelsen. Mange forbrugere har ingen skrupler ved at vende ryggen til en virksomhed efter et par negative oplevelser. Hyperautomatisering vil i 2022 fremskynde og forbedre forretningsprocesser, der vedrører kundeoplevelsen. Automatiseringer, som anbefalede køb ved kassen eller løsning af serviceproblemer med selvbetjening, vil vinde yderligere frem og bane vejen for, at virksomheder kan skabe endnu flere digitale kundeoplevelse.

Vær klar til en lavine af innovation
Linda Lindborg afslutter: ”Den globale pandemi har for altid ændret på kundernes forventninger og forretningsmodeller. Hyperautomatisering bliver nøglen til den fleksibilitet, virksomheder og organisationer har brug for, så de kan tilpasse automatiserede forretningsprocesser til morgendagens dynamiske efterspørgsel”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup