Ny blockchain-standard skal skabe effektivitet i forsyningskæderne

Organisationen Blockchain in Transport Alliance har netop godkendt sin første officielle standard, der skal skabe sammenhæng mellem forskellige dataformater til sporing og synlighed i supply chains, og dermed højne effektiviteten.

19.03.2019

SCM.dk

En del af missionen for den internationale organisation Blockchain in Transport Alliance (BiTA) er at give et enkelt svar på det klassiske forsyningskæde-spørgsmål ’Hvor er min forsendelse’. For at komme det mål nærmere har BiTA’s standardiseringsbestyrelse netop godkendt sin første officielle standard.

BiTA Standard 120-2019 Location Component Specification omhandler dataformater i supply chain-industrien og har som mål at øge sammenhængen i sektoren, fordi forskellige virksomheder har forskellige opfattelser af, hvad eksempelvis sporing og synlighed indebærer, skriver Material Handling & Logistics.

Ved at gøre de forskellige systemer bedre til at ’snakke sammen’ er målsætningen at skabe mere effektivitet i forsyningskæderne verden over, lyder det fra organisationen.

Læs også: Blockchain på vej ud i den virkelige verden

”De datastandarder, vi her offentliggør, udgør den grundlæggende ramme for interoperabilitet på tværs af et økosystem, der lige nu er fragmenteret og siloopdelt, og som strækker sig over mange forskellige virksomheder, systemer og forskellige protokoller”, siger Pratik Soni, der er CEO for Omnichain Solutions og leder af arbejdsgruppen bag standarden.

Konkret skal standarden gerne danne grundlaget for, hvordan associerede applikationer bliver bygget fremover, så de mange aktører i branchen bedre kan arbejde sammen, også selvom de er konkurrenter.

”Vi involverer nogle gange konkurrerende organisationer, der arbejder parallelt med hinanden, men sammen med dem vil BiTA skabe et fælles sprog eller modersmål for globale supply chain-virksomheder, der skal højne effektiviteten ved at eliminere barrierer og øge andelen af autonome processer”, siger director of engagement for BiTA, Patrick Duffy, til Material Handling & Logistics.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle