Nye krav fra forbrugere vil forvandle danske fabrikker

Forventninger om flere, komplekse produkter i mindre mængder er en trend, som kræver fleksible produktionsmetoder og -teknologier. Teknologisk Institut starter nu en ny indsats, der skal hjælpe virksomheder i fremstillings- og fødevareindustrien med at omstille sig til fremtidens forbrugerkrav, oplyser Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

Forventninger om flere, komplekse produkter i mindre mængder er en trend, som kræver fleksible produktionsmetoder og -teknologier..

18.08.2021

SCM.dk

Fleksible robotter, kunstig intelligens, nye digitale services og et produktionsapparat, der kan kombineres som legoklodser. Teknologisk Institut giver opskriften på vejen fremad for danske produktionsvirksomheder, så de i fremtiden kan konkurrere i et marked, der stiller nye krav.

”Fremstillingsindustrien og fødevareindustrien bliver i stigende grad stillet over for forventninger om at håndtere øget produktvarians, små seriestørrelser og dermed en øget kompleksitet i produkter og produktion, samtidig med at ressourceforbruget mindskes”, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

LÆS OGSÅ: 3 måder fragtkaos forandrer den globale produktion

”Det kræver udvikling af mere fleksible produktionsmetoder og -teknologier – og vil gøre danske virksomheder i stand til også fremadrettet at konkurrere med omverden”, understreger hun.

Byggeklodsbaserede produktionssystemer

Teknologisk Institut indleder en ny resultatkontrakt med navnet Agil produktion, som skal udvikle og demonstrere, hvordan "byggeklodsbaserede" produktionssystemer, fleksible robotløsninger, kunstig intelligens, avanceret kvalitetskontrol og nye forretningsmodeller kan understøtte omstillingen. Teknologisk Institut forventer at komme i direkte kontakt med mere end 500 virksomheder undervejs i forløbet, og har også etableret en dedikeret følgegruppe, der består af ni virksomheder og organisationer. Én af virksomhederne er Kongskilde Industries fra Sorø.

”Der er mange, der er langt fremme med automatisering – men måske mest de ressourcestærke virksomheder. Jeg tror, at der er mange virksomheder, som har svært ved at tage hul på den her omstilling – lige som vi selv har haft det. At få gjort automatisering til noget, de fleste tør kaste sig i ud i – det er min motivation for at deltage. Det skal være håndgribeligt og brugbart for mindre virksomheder”, siger Anja Juhler Nielsen, der er Operations Director hos Kongskilde Industries.

Fakta om resultatkontrakter

Resultatkontrakter indgås mellem de syv GTS-institutter, herunder Teknologisk Institut, og Uddannelses- og Forskningsministeriet for at styrke innovation og konkurrencekraft i dansk erhvervsliv gennem ny teknologi. GTS står for Godkendt Teknologisk Service, og GTS-institutterne tilbyder en kæde af teknologiske kompetencer, der rykker grænsen for, hvad der er muligt for virksomheder i hele landet.
Læs mere om resultatkontrakter her.

Kongskilde Industries producerer systemer til transport og håndtering af alt fra korn til affald. Med målsætningen om at fastholde arbejdspladserne i Danmark besluttede virksomheden ved årsskiftet at introducere de første robotter i deres produktion, som med over 30.000 varenumre om nogen kan skrive under på behovet for fleksibel produktionsteknologi. En omstilling til mere fleksible fremstillingsmetoder og -teknologier vil ifølge Teknologisk Institut kunne kaste en lang række fordele af sig.

Agil produktion

”Agil produktion muliggør en hurtigere respons på ændringer i kundernes efterspørgsel, 24/7-produktion, forbedringer på arbejdsmiljøområdet, og en reduktion af virksomhedernes klimaaftryk gennem lokal produktion. Derfor glæder jeg mig til at få lov til at udforske det uudnyttede potentiale i de danske produktionshaller og forhåbentlig inspirere en masse danske virksomheder – helt fra datadrevet produktion af det enkelte produkt til den rekonfigurerbare fabrik i sin helhed”, siger Rasmus Hasle, der er faglig leder hos Teknologisk Institut og tovholder på indsatsen.

Resultatkontrakten Agil produktion er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Læs mere her

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

16.02.2024SCM.dk

Stort grønt gennembrud i den tunge industri

16.02.2024SCM.dk

Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

07.02.2024SCM.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

06.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Lille jysk produktionsvirksomhed øger effektiviteten med 30 procent ved at få hjælp udefra

01.02.2024SCM.dk

Familievirksomhed går mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

01.02.2024SCM.dk

Nordelektro vender historisk stort minus til plus

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup