Nyt sorteringsanlæg sætter turbo på IC Group pluk & pak

IC Groups centrallager i Brøndby har implementeret et nyt automatiseret sorteringsanlæg til tocifret millionbeløb. Anlægget øger produktivitet og kvalitet betydeligt og har betalt sig selv hjem på 3,5 år.

IC Groups nye sorteringsanlæg har øget centrallagerets produktivitet betragteligt. Foto: IC Group.

16.05.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

IC Group forhandler modetøj fra mærkerne By Malene Birger, Tiger of Sweden og Peak Performance, og på virksomhedens 19.000 m2 store centrallager i Brøndby kan de i den grad mærke, at forbrugerne i Europa og resten af verden har kastet deres kærlighed på smartphones, tavle-pc’er og almindelige pc’er, når der skal købes modetøj.

"Det har været lidt af en drømmeimplementering. Det har fungeret virkelig godt, og maskinen er allerede godt indarbejdet. Den er let at betjene og forbedrer både vores produktivitet og kvalitet markant", siger logistics director for IC Group, Jesper Ibsen, om det nye sorteringsanlæg. Foto: IC Group.

IC Group oplevede en vækst i e-handelsordrer på cirka 30 procent fra 2016 til 2017, og virksomheden forventer en vækst på cirka 20 procent i 2018.

”Vores e-handelssalg foregår meget i sæsoner og store skvulp i forbindelse med kampagner og højtider. Vi oplever udsving på 100 procent fra en to-ugers periode til den næste. Sammenholdt med at vores returgrad på e-handelsvarer er på cirka 20 procent, stiller det meget høje krav til os om fleksibilitet og skalerbarhed”, siger logistics director Jesper Ibsen.

Styring af arbejdskraft
Det kan først og fremmest være en udfordring at planlægge antallet af medarbejdere, som lagerledelsen skal forvente at have behov for. IC Group har cirka 50 fastansatte medarbejdere og tilkalder jævnligt op til 50-60 vikarer, der sørger for at tage imod nye varer samt returvarer, håndtere, plukke, pakke og afsende varer.

”Vi insourcede for et par år siden lagerstyringen af vores e-handelsvarer fra et eksternt lager i Tyskland til dette lager, så vi håndterer alle varer både til egne butikker, forhandlere og e-handel herfra. Vi har simpelthen delt lageret op i forskellige arbejdsflows, der håndterer de forskellige kanaler. E-handelsordrer er mange små ordrer med få varer i hver ordre, og det kræver en mere manuel indsats”, fortæller Jesper Ibsen og tilføjer:

”Vi har et godt samarbejde med vikarbureauet Moment, der forsyner os med vikarer i de perioder, hvor vi har behov for ekstra hænder. Det giver os en god fleksibilitet”.

IC Group har insourcet alle hængende varer, som er placeret i en nyindrettet tilstødende lagerhal. Foto: IC Group.

Sorteringsmaskine frigør hænder
Den nye sorteringsmaskine er leveret af hollandske Euro Sort Systems og blev implementeret i december måned 2017.

”Det har været lidt af en drømmeimplementering. Det har fungeret virkelig godt, og maskinen er allerede godt indarbejdet. Den er let at betjene og forbedrer både vores produktivitet og kvalitet markant”, siger Jesper Ibsen.

Sorteringsmaskinen tilfører desuden IC Group gode muligheder for at tilbyde value added services som speciel prismærkning eller særlig pakketilpasning.

IC Group anvender sorteringsmaskinen på flowet af varer til butikker og forhandlere, som skal modtage større partier af varer. Den frigør mange medarbejdere, som virksomheden kan anvende til at håndtere e-handelsvarer.

Virksomheden har også insourcet alle hængende varer, som er placeret i en nyindrettet tilstødende lagerhal.

”Vi indgik en lejeaftale med ejeren og bankede hul i væggen til nabohallen for et par år siden. Vi har investeret i at indrette hallen til hængende varer, der er placeret i to niveauer på gulv og på mezzanin”, forklarer Jesper Ibsen og supplerer:

”Det er en stor fordel for os, at vi har alle varer samlet under ét tag. Det gør, at vi meget hurtigere kan reagere og flytte medarbejdere fra ét område til et andet; vi har hele tiden styr på, hvor varerne er; og vi kan hurtigere få returvarer tilbage i flowet igen”. Han fortæller også, at næste store udfordring er en opgradering af deres WMS.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om lagerstyring og WMS

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

21.06.2024SCM.dk

Danmark ønsker strammere regler for skibscontainere

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup