Optimal Materialehåndtering i Køle- og Frysehuse

Arbejdet i køle- og frysehuse er kendt for sine udfordringer. De ekstremt lave temperaturer kan have en betydelig indvirkning på materialehåndtering og truckens ydeevne. I denne artikel vil vi udforske, hvorfor det er nødvendigt at anvende specialtruck i disse omgivelser, hvordan man kan minimere kondensproblemer, forbedre arbejdsbetingelserne og maksimere pladsudnyttelsen i køle- og frysehuse.

Specialtruck, kondensproblemer og forbedrede arbejdsbetingelser
Køle- og frysehuse kræver truck af høj kvalitet. De ekstreme temperaturer kan have negative konsekvenser for truckens komponenter, driftstid og førerens præstationer. Derfor anbefales brugen af specialtruck, der er designet til disse forhold. Disse specialtruck er udstyret med opvarmede kabiner samt komponenter som frysehusolie, rustfrit stål aksler og platforme, der sikrer, at produktiviteten opretholdes i kolde omgivelser.

Kondens er en af de største tekniske udfordringer i køle- og frysehuse. Når en truck bevæger sig fra et koldt område til et varmere, dannes der fugt på trucken, der senere kan fryse og skade dens komponenter, når den vender tilbage til kulden. For at minimere kondens anbefales derfor enten at have et afkølet område uden for frysehuset, hvor trucken kan tørre, eller at lade trucken forblive i frysehuset så længe som muligt.
Det kan man fx opnå med specialtruck med Li-ion batterier og batterivarmer, så truckene kan oplades i frysehuset i pauserne. Det eliminerer desuden behovet for batteriskift samt reducerer kondensproblemer.

Valg af batteritype
Både blysyre- og Li-ion batterier kan anvendes i frysehuse. Dog er Li-ion batterier at foretrække, da de i højere grad bevarer deres effektivitet i kolde områder og har en energieffektivitet, der er væsentligt højere end blysyrebatterier. Dette sikrer en længere driftstid, hvilket, kombineret med muligheden for opladning inde i frysehuset takket være batterivarmeren på Toyotas truck, sikrer, at truckene kan opretholde en højere og mere konstant ydeevne.

Maksimering af pladsudnyttelse
En anden vigtig faktor for den optimale materialehåndtering, er effektiv pladsudnyttelse, som er afgørende for økonomien i køle- og frysehuse. Luftkøling er en betydelig driftsudgift, især ved temperaturer ned til minus 30°C. For at maksimere pladsudnyttelsen anbefales derfor brugen af shuttle reolløsninger og/eller mobile reoler. Disse løsninger tillader opbevaring af store mængder varer, samtidig med at kapaciteten opretholdes.

Toyota Material Handling som partner
Toyotas truck og løsninger anvendes inden for så godt som alle brancher og i alle omgivelser - inklusiv hårde, temperaturstyrede omgivelser. Du kan vælge mellem et stort udvalg af materialehåndteringsudstyr, inklusiv manuelle, eldrevne og automatiserede truck, som alle er fremstillet i henhold til de høje kvalitetsstandarder i Toyota Production System. Endvidere tilbyder Toyota Material Handling forskellige energiløsninger, flere forskellige typer af reoler, som passer til dit gods og den tilgængelige plads. Endelig har du Danmarks største serviceorganisation i ryggen, så du til enhver tid holdes kørende, og du kan koncetrere dig om din kerneforretning.

Denne artikel er del af et tema:

Tema om den kolde forsyningskæde 2023

En kold forsyningskæde håndterer produkter, hvor det er afgørende at opretholde den rette temperatur og luftfugtighed. En typisk kold forsyningskæde involverer flere trin som for eksempel produktion, indsamling, transport, opbevaring og distribution. 

Mere fra...

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

21.03.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Toyota Material Handling Danmark leverer Danmarks første elektriske reachstacker

19.03.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Toyota Material Handling Europe følger EU's ESRS forud for sin tid i ny bæredygtighedsrapport

11.03.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Toyota Material Handling og Gideon indgår samarbejdsaftale om nye automatiserede logistikløsninger

08.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen