Optimeret til vækst: Automatisk logistikløsning til Schou

Schou, Nordens største engrosvirksomhed inden for non-food-produkter, har valgt SSI Schäfer som totalleverandør af sit nye automatiserede logistikcenter i Kolding. Schou er en business to business virksomhed, der sælger sine produkter til størstedelen af de nordiske detailkæder og en lang række øvrige udenlandske detailkunder.

Foto: SSI Shäfer.

Valget er faldet på SSI Schäfer som totalleverandør af et nyt automatiseret logistikcenter til Schou på grund af deres fleksibilitet, løsningsorienterede tilgang og tilpasningsevne til forretningsbehovene hos Schou. SSI Schäfer foreslog nogle få vigtige ændringer i layoutet for at nå højere produktivitetsmål til den mest optimale pris.

Schou har hidtil understøttet sine aktiviteter fra et manuelt lager. Virksomheden afdækkede behovet for automatisering af processerne i lyset af den nylige vækst og fremtidige udvidelsesplaner. Automatiseringen hjælper engrosvirksomheden med at spare penge og udnytte pladsen i distributionscentret effektivt. Mens manuelle reoler kun kan have en højde på 12 meter, er næsten alt er muligt med automatisk lagring. Derfor vil Schou flytte hele den manuelle logistik fra flere mindre lagre til det nye set-up, så snart det nye distributionscenter står færdigt.

Den nye bygning er opdelt i 7 funktionsområder, der dækker alle processer, fra varemodtagelse til afsendelse til kunderne. Som totalleverandør af den automatiserede løsning skal SSI Schäfer levere 5 af områderne og sikre 39.792 lagerlokationer i højlageret (HBW)

Varemodtagelseszonen bliver udstyret med en folievikler til paller med henblik på mere sikker transport og lagring. Der vil også være en NOK-station til effektiv kontrol og rettelse af mindre fejl ved varerne. Derefter bliver pallerne transporteret til et 42 meter højt højlager via et conveyorsystem. Varerne bliver hentet af 6 SSI-Exyzpallekraner og indlagret i dobbelt dybde.

Schou anmodede SSI Schäfer om at bygge to funktionelle zoner til afsendelse – et direkte automatisk outfeed og et plukkeområde til kampagnevarer. Plukkezonen til kampagnevarer bliver brugt til store salgsvoluminer og særlige kampagner. Dette outfeed-område er beregnet til manual pluk med gaffeltrucks til forsendelse på 60 positioner. Positionerne bliver dog fyldt op automatisk, så der altid er varer på lager. Det andet outfeed-område, som er placeret over for porten for lastbiler, består af 7 conveyors og er beregnet til direkte forsendelse.

Det nye lager fra SSI Schäfer vil fungere som et logistikcenter, der håndterer alle processer for at understøtte virksomheden. Projektet forventes færdiggjort og overdraget til kunden i sommeren 2023.

05.10.2023SSI Schäfer

Sponseret

SSI Schäfer indgår samarbejde med STL Lagerteknik A/S for at udbygge tilstedeværelsen i Danmark

15.12.2022SSI Schäfer

Sponseret

Sådan løses de tre største udfordringer ved fryselagring

24.10.2022SSI Schäfer

Sponseret

Automatisering som konkurrencefordel

17.10.2022SSI Schäfer

Sponseret

SSI Schäfer Group udnævner Michael Hillström til ny administrerende direktør for SSI Schäfer Nordics

19.09.2022SSI Schäfer

Sponseret

Den ultimative rejse fra manuel drift til automatisering

06.09.2022SSI Schäfer

Sponseret

Den ultimative rejse fra manuel drift til automatisering