På trods af investeringer er firmaers tiltro til egen IT-sikkerhed stadig lav

82% af virksomheder er bekymret for, om deres nuværende databeskyttelsesløsning er nok. 62% frygter, at deres systemer ikke kan håndtere mål- og ransomware. 67% mener ikke, at de kan gendanne kritisk data, hvis de bliver angrebet. Usikkerheden omkring IT-sikkerhed er stor i erhvervslivet, viser ny undersøgelse fra Dell Technologies.

74 procent af adspurgte it-ansvarlige mener, at deres virksomhed er mere udsat i forhold til datatab på grund af hjemmearbejde. Det er på trods af, at mange firmaer har investeret i databeskyttelse under coronanedlukningerne. Billede: 123RF.

08.10.2021

SCM.dk

På blot fire år er mængden af data, som virksomheder håndterer, tidoblet fra 1,45 petabyte i 2016 til 14,6 petabyte i 2020. Det fortæller Dell Technologies’ seneste Global Data Protection Index-rapport, som udkom i september. Det stiller højere krav til databehandlingen, især når virksomheder samtidig implementerer nye teknologier som cloudservere, kubernetes containere, kunstig intelligens og maskinlæring.

Læs også: Bredt politisk flertal styrker dansk cyberforsvar

Ifølge de 1.000 adspurgte it-ansvarlige i undersøgelsen er manglen på databeskyttelsesløsninger til nye teknologier er i top-3 over udfordringer hos virksomhederne, mens 63 procent svarer, at teknologi udgør en risiko for deres databeskyttelse.

Usikre nedlukninger

Indenfor det seneste år har 45 procent af virksomhederne oplevet uventet nedetid på systemerne, men 30 procent fortæller, at de har oplevet datatab. Men det er næsten det dobbelte antal firmaer, som ikke har tiltro til sine egne IT-sikkerhedssystemer.  

Undersøgelsen viser, at 82 procent af de adspurgte virksomheder er bekymrede for, om deres nuværende databeskyttelsesløsninger kan sikre dem mod fremtidens udfordringer og forandringer. Samtidig svarer 62 procent, at de er usikre på om deres virksomheds sikkerhedssystemer er i stand til at håndtere truslerne fra mal- og ransomware.

Læs også: Hjemmekontorer udfordrer virksomheder på IT-sikkerheden

Til det kommer, at 74 procent er enige i, at de er mere eksponeret for datatab som resultat af hjemmearbejde, som har været meget udbredt under de coronaforårsagede nedlukninger.

“Virksomhederne har et øget fokus på cybersikkerhed, og vi ved, at mange satte alle sejl ind for at skabe bedre sikkerhed under sundhedskrisen – særligt i forbindelse med hjemmearbejde. Derfor er det overraskende, at virksomhederne ikke har mere tiltro til deres sikkerhedsløsninger,” fortæller Michael Berg, der er Advisory System Engineer hos Dell Technologies Danmark.

Altødelæggende datatab

I undersøgelsen har to ud af tre virksomheder vurderet, at de kan gendanne deres kritiske data, hvis de bliver udsat for et angreb.

“Vores undersøgelse viser dermed også, at der er mange facetter i udfordringen af databeskyttelse. Data er for mange virksomheder et konkurrenceparameter, og det kan være altødelæggende, hvis data ikke kan genoprettes efter et cyberangreb. Derfor kræver det en massiv indsats hos virksomhederne, hvis de skal sikre deres data, men også overholde gældende lovgivning som for eksempel GDPR,” afslutter Michael Berg.

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

13.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Vigtig opdatering på e-fakturering i Polen

13.02.2024SCM.dk

NIS2-hammeren rammer snart, men myndigheder og danske virksomheder halter efter

09.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Blog: Den nye bogføringslov

08.02.2024SCM.dk

Nordirsk tech-mission til København 5-6. marts

06.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Rumænien

02.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Belgien

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup