På trods af investeringer er firmaers tiltro til egen IT-sikkerhed stadig lav

82% af virksomheder er bekymret for, om deres nuværende databeskyttelsesløsning er nok. 62% frygter, at deres systemer ikke kan håndtere mål- og ransomware. 67% mener ikke, at de kan gendanne kritisk data, hvis de bliver angrebet. Usikkerheden omkring IT-sikkerhed er stor i erhvervslivet, viser ny undersøgelse fra Dell Technologies.

74 procent af adspurgte it-ansvarlige mener, at deres virksomhed er mere udsat i forhold til datatab på grund af hjemmearbejde. Det er på trods af, at mange firmaer har investeret i databeskyttelse under coronanedlukningerne. Billede: 123RF.

08.10.2021

SCM.dk

På blot fire år er mængden af data, som virksomheder håndterer, tidoblet fra 1,45 petabyte i 2016 til 14,6 petabyte i 2020. Det fortæller Dell Technologies’ seneste Global Data Protection Index-rapport, som udkom i september. Det stiller højere krav til databehandlingen, især når virksomheder samtidig implementerer nye teknologier som cloudservere, kubernetes containere, kunstig intelligens og maskinlæring.

Læs også: Bredt politisk flertal styrker dansk cyberforsvar

Ifølge de 1.000 adspurgte it-ansvarlige i undersøgelsen er manglen på databeskyttelsesløsninger til nye teknologier er i top-3 over udfordringer hos virksomhederne, mens 63 procent svarer, at teknologi udgør en risiko for deres databeskyttelse.

Usikre nedlukninger

Indenfor det seneste år har 45 procent af virksomhederne oplevet uventet nedetid på systemerne, men 30 procent fortæller, at de har oplevet datatab. Men det er næsten det dobbelte antal firmaer, som ikke har tiltro til sine egne IT-sikkerhedssystemer.  

Undersøgelsen viser, at 82 procent af de adspurgte virksomheder er bekymrede for, om deres nuværende databeskyttelsesløsninger kan sikre dem mod fremtidens udfordringer og forandringer. Samtidig svarer 62 procent, at de er usikre på om deres virksomheds sikkerhedssystemer er i stand til at håndtere truslerne fra mal- og ransomware.

Læs også: Hjemmekontorer udfordrer virksomheder på IT-sikkerheden

Til det kommer, at 74 procent er enige i, at de er mere eksponeret for datatab som resultat af hjemmearbejde, som har været meget udbredt under de coronaforårsagede nedlukninger.

“Virksomhederne har et øget fokus på cybersikkerhed, og vi ved, at mange satte alle sejl ind for at skabe bedre sikkerhed under sundhedskrisen – særligt i forbindelse med hjemmearbejde. Derfor er det overraskende, at virksomhederne ikke har mere tiltro til deres sikkerhedsløsninger,” fortæller Michael Berg, der er Advisory System Engineer hos Dell Technologies Danmark.

Altødelæggende datatab

I undersøgelsen har to ud af tre virksomheder vurderet, at de kan gendanne deres kritiske data, hvis de bliver udsat for et angreb.

“Vores undersøgelse viser dermed også, at der er mange facetter i udfordringen af databeskyttelse. Data er for mange virksomheder et konkurrenceparameter, og det kan være altødelæggende, hvis data ikke kan genoprettes efter et cyberangreb. Derfor kræver det en massiv indsats hos virksomhederne, hvis de skal sikre deres data, men også overholde gældende lovgivning som for eksempel GDPR,” afslutter Michael Berg.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup