Perfekt samspil mellem AGVer og manuelle trucks

Brug af automatiserede trucks i manuelle lagermiljøer kan være en udfordrende kombination og er årsagen til flere AGV-projekter er mislykkedes.

På Coops regionale lager i Trondheim har lagermedarbejderne dog lært at spille på samme hold som AGVerne, som dermed uhindret kan køre deres faste ruter midt i en sværm af manuelle trucks.

Roger Tømmervold, der er ansvarlig for ejendom og intern logistik i Coop Norge Trondheim, ligger ikke skjul på, at det også skabte en smule kaos hos dem, efter de 5 AGVer blev taget i brug i oktober sidste år. På lageret findes der i alt over 210 trucks, der kører i et meget hektisk miljø og i starten syntes truckførerene det var lidt mærkeligt at skulle forholde sig til robotter, der kørte af sig selv. Robotterne var ikke til at få øjenkontakt med, så man kunne blive enige med dem i, hvordan de skulle køre, sådan som det var muligt med andre truckførere. Resultatet var, at de dels kørte for tæt på AGVerne, der, selvom de stoppede, spærrede for de andre trucks, og at de ventede unødvendigt længe på at få fri bane. På flere lagre i Europa finder man automatiserede trucks, der samler støv i et hjørne, hvor de er blevet parkeret fordi brugeren ikke har klaret udfordringen med at få truckene til at fungere i et travlt miljø. I Trondheim kom man hurtigt over dette stadie. Tømmervold fortæller at truckførerne for længst har lært AGVerenes køremønstre at kende og ved hvordan de arbejder. Resultatet er at AGVerne uhindret kan køre deres faste ruter midt i en sværm af manuelle truck, som passerer dem, uden at det går ud over sikkerheden.

Læs hele historien her.

Mere fra...

06.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Din logistikterminal skal være grøn, automatisk og fleksibel

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

20.10.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Skift fra diesel til elektrisk gaffeltruck reducerer Danpals CO2-aftryk med 79%

16.10.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Optimering af køle- og frostlagre gennem arbejdsmiljø og pladsudnyttelse

16.10.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Optimal Materialehåndtering i Køle- og Frysehuse

23.08.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Vælg servicepartner med omtanke: Dette skal du overveje!