Polestar øger gennemsigtigheden og fremlægger bilers klimaregnskab

Bilproducenten Polestar ønsker en gennemsigtig og klimavenlig bilindustri. Nu tager virksomheden selv det første skridt og fremlægger en Life Cycle Assessment for Polestar 2.

Polestars LCA viser, at introduktionsversionen af Polestar 2 giver fabrikken et klimaaftryk på 26 tons kulstof. Foto: Polestar.

10.09.2021

SCM.dk

“Bilproducenter er nødt til at tage 100% ansvar. Hver eneste uge oplever vi, at en bilproducent annoncerer kursskifte mod elektrificering. Men det at blive producent af elektriske biler er langt fra nok. Det at gøre bilerne elektriske er nemlig ikke enden på en lang proces, men blot begyndelsen. Vi er nødt til at være ærlige og gennemsigtige”, udtaler Thomas Ingenlath, CEO for bilproducenten Polestar, der producerer elektriske performance biler.

Derfor tager hans virksomhed nu et skridt på vejen og ligger kortene på bordet ved at vise Polestar 2’s klimapåvirkning i en hel livscyklus i en Life Cycle Assessment (LCA). LCA omfatter en lang række faktorer i en bils livscyklus. Fra leveringer til produktion og senere til recirkulering. LCA opsummerer alle klimapåvirkninger fra bilen i et let forståeligt tal, der gør det muligt for forbrugerne at foretage en hurtig og velunderbygget beslutning, når de køber bil.

Polestars LCA viser, at introduktionsversionen af Polestar 2 giver fabrikken et klimaaftryk på 26 tons kulstof. Sammenlignet med en Volvo XC40 med benzinmotor har Polestar 2 et større klimasaftryk i produktionsfasen, primært på grund af den energikrævende batteri- produktionsproces.

Læs også: Coop bringer mad ud med el-biler

Når de elektriske biler når forbrugerne og bliver opladet med grøn strøm, er de videre CO2e emissioner ubetydelige. Efter 50.000 km kørsel overhaler den fossile bil den elektriske bil i totale CO2e emissioner.

“Vi arbejder naturligvis frem mod en produktion med netto 0 emissioner, men vores LCA viser, at Polestar 2 allerede i dag er en klimaløsning. EV-teknologi betyder en halvering af CO2klimaaftrykket i forhold til en tilsvarende benzinmotor, når den er opladet med grøn strøm”, siger Fredrika Klarén, Head of sustainability hos Polestar. 

Samtidig opfordrer bilproducenten også andre virksomheder til at følge i deres fodspor. Det handler om at genopbygge forbrugernes tillid til bilindustrien, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. Seneste undersøgelse viser nemlig, at kun én ud af fire forbrugere har tillid til at bilproducenterne er gennemsigtige og arbejder i samfundets interesse.

Undersøgelsen viser også, at over halvdelen af forbrugerne forlanger bedre gennemsigtighed samt mulighed for at sammenligne de enkelte bilers klimapåvirkning. Vedtagelse af en standard for hele industrien kan være nøglen til dette.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

01.11.2024SCM.dk

Investering i robotvirksomhed skal styrke den menneskelige arbejdsstyrke

01.11.2024SCM.dk

Virksomheder farer vild i komplekse love kort inden tidsfrist

22.10.2024SCM.dk

Ny effektiv rensning af spildevand giver bedre klimaaftryk og bundlinje

18.10.2024SCM.dk

Aktør forvandler restprodukter fra havet til fødevarer

16.10.2024SCM.dk

Nyt EU-projektet skal fremme remanufacturing

14.10.2024Kardex Danmark

Sponseret

Danfoss øger effektiviteten med Kardex automatisering og robotteknologi

14.10.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi købte den første robot, før vi havde et job til den”

10.10.2024SCM.dk

Investeringsprogram reducerer leveringstider for europæisk-byggede maskiner

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

06.11.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Roskilde Park Ved Ringen 2, 4000, Roskilde