Port of Aalborg udvider og styrker sit transportcenter

Over de kommende tre år udvides transportcenteret hos landets største indlandshavn Port of Aalborg betragteligt i form af nye lagerhoteller, nye arealer til godshåndtering samt ny infrastruktur til jernbane- og vejtransport. Udvidelsen skal tilgodese og styrke både nordjyske og nordatlantiske virksomheder.

Foto: Port of Aalborg.

15.09.2021

SCM.dk

Erhvervslivet kan se frem til et betydeligt løft af rammerne for den multimodale transport til og fra Nordjylland over de kommende år. Port of Aalborg har iværksat en markant udvidelse af havnens transportcenter, Nordjysk Transport Center, hvilket blandt andet indebærer opførelsen af op mod 90.000 kvadratmeter lager- og pakhuskapacitet samt anlæggelsen af nye terminalarealer inden for de næste tre år.  

Transportcenteret udvides med et areal på omkring 150.000 kvadratmeter mod øst og kommer til at grænse op til Port of Aalborgs multiterminal på den ene side og den spritnye jernbaneterminal på den anden side. Derudover vil udvidelsen også omfatte ny infrastruktur til vejtransporten i form af endnu en trailerparkeringsplads.   

”Vi styrker nu den multimodale logistik i Aalborg markant ved at sikre endnu bedre rammer for let, gnidningsløst og omkostningsoptimeret skifte mellem forskellige transportformer og dermed optimere virksomhedernes logistik. Vi forventer derfor, at udvidelsen vil bidrage til at skabe vækst for områdets eksisterende virksomheder og ikke mindst til at tiltrække nye virksomheder”, fortæller salgschef i Port of Aalborg, Kjartan Ross, og fortsætter: 

Læs også: Danmark kommet blandt Hamborgs Top-10

”Udvidelsen skal desuden være med til at understøtte den stigende efterspørgsel på mere miljøvenlige transportløsninger som fx jernbanetransport, der gennemgår en eksplosiv udvikling i disse år. Vi har i forvejen så sent som i januar etableret endnu et jernbaneområde, og da vi kun forventer, at efterspørgslen vil stige yderligere, forbereder vi det nye område til en ny jernbaneterminal med op mod 800 meter spor”.  

Jernbanetransporten er ikke det eneste sted, hvor efterspørgslen er høj. Kjartan Ross peger på, at Port of Aalborg siden 2018 har opført hele syv store universallagerhaller på hver 2.000 kvadratmeter. Og alle var stort set udlejet, inden bygningerne stod klar til brug: 

”Der ingen tvivl om, at ledigt lager og godshåndteringskapacitet længe har været en mangelvare i det nordjyske, og vi er trods flere investeringer i begge dele endnu langt fra at mætte efterspørgslen. Derfor er vi nu klar til at gå endnu flere gear op med en betragtelig udbygning af både lagerfaciliteter og terminalarealer”, siger Kjartan Ross. 

Styrket logistikkæde til og fra Nordatlanten 

Ifølge Kjartan Ross skal udvidelsen – udover at imødekomme den stigende efterspørgsel på lager- og godshåndteringskvadratmeter – også styrke containertrafikken til og fra Aalborg. 

”Med udvidelsen styrker vi det logistiske setup omkring containertrafikken, der er en både vigtig og attraktiv transportløsning for mange nordatlantiske og nordjyske virksomheder. Transporten til og fra Nordatlanten er et transportmarked, vi også i fremtiden tror rigtig meget på hos Port of Aalborg, hvilket også er årsagen til vores nye havneaftale med det islandske rederi Eimskip, der indebærer, at Aalborg nu er koblet på deres nordatlantiske sejladssystem”, siger Kjartan Ross. 

Udvidelsen og aftalen med Eimskip er ifølge Kjartan Ross et klart signal om, at Port of Aalborg fortsat vil spille en afgørende rolle for godstrafikken mellem Danmark og Nordatlanten.   

”Vi vil naturligvis også efter 2022 levere fremragende service og logistikløsninger til både nordatlantiske og nordjyske virksomheder, der har deres forretninger gennem Aalborg. På det nordatlantiske marked gælder det ikke kun de grønlandske virksomheder, men også islandske og færøske virksomheder, der i kraft af vores aftale med Eimskip nu er koblet direkte op med Aalborg”, forklarer Kjartan Ross og fortsætter: 

Læs også: Boomende e-handel får Bring til at flytte ind på Aalborg havn

”Unifeeder har jo også ugentlig forbindelser til Aalborg. De betjener en bred vifte af rederier, hvormed det er muligt at blive forbundet med resten af verden, også via flere af de helt store containerskibsrederier. Således indgår Aalborg som et hub i rederierne verdensomspændende netværk, hvormed Aalborg er koblet godt op til hele verden”.  

For at matche det stærke setup på søsiden, opruster Port of Aalborg derfor også på landsiden, for derved også i fremtiden at stå stærkt og konkurrencedygtigt i markedet.  

Danske Fragtmænd går forrest 

Allerede nu viser erhvervslivet stor interesse for de kommende muligheder. Den første aftale om et 16.000 kvadratmeter lagerbyggeri til Danske Fragtmænd er i hus, og Port of Aalborg er netop nu i fuld gang med forhandlinger med flere virksomheder – og en forventning om, at de næste projektaftaler falder på plads i løbet af 2021.  

”Det glæder os, at mange virksomheder kan se sig selv i projektet. Det er helt afgørende, at vi har markedet med indover, så vi sammen kan skabe det bedst mulige setup for erhvervslivet. Vi har lavet en gennemarbejdet plan og opstillet rammerne for udvidelsen af transportcenteret, men de forskellige faciliteter og enheders udformning og karakteristika er på ingen måde mejslet i sten, og vi ser derfor frem til den videre dialog”, fortæller Kjartan Ross. 

Læs også: Havnedirektør: Vi skal i gang med små, grønne projekter og opskalere løbende

Kjartan Ross fortæller desuden afslutningsvis, at Port of Aalborg konkret arbejder på at understøtte udvidelsen af transportcenteret gennem etableringen af en kajforlængelse mod øst fra den nuværende multiterminal. 

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.02.2024SCM.dk

Kinesiske kraner mistænkt for spionage

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup