Prisvindende dansk robotanlæg solgt til Grækenland

Fynske Cabinplant A/S, der vandt Dansk Robot Netværks Automatiseringspris 2012, har solgt sit robotanlæg til sardiner til en græsk producent. Flere kunder står på spring i Spanien og Portugal.

I og med robotanlægget er helt nyudviklet, forventer Henning Ingemann Hansen ikke, at prisen bliver nedjusteret foreløbig. Foto: Cabinplant A/S. .

08.04.2013

SCM.dk

Det var i skarp konkurrence med 11 andre virksomheder, at den danske producent Cabinplant sidste år løb af med automatiseringsprisen for sit robotanlæg til forarbejdning og pakning af sardiner i dåser. Den sydvestfynske virksomheds vinderprojekt er det første robotanlæg i verden af sin art, og det unikke ved anlægget er, at det samler flere funktioner i én proces; skæring, rensning og pakning af sardiner.

Det er især i sydeuropæiske lande som Spanien, Portugal og Grækenland, at robotanlægget har vakt interesse, da det er områder med et højere lønniveau end eksempelvis Fjernøsten og Sydamerika. Øget automatisering giver derfor fiskeproducenterne i disse lande en stor besparelse på lønomkostningerne.

Indtil videre har Cabinplant solgt to robotanlæg til samme fabrik i Grækenland, og ifølge udviklingsdirektør Henning Ingemann Hansen står der flere købere på spring i Spanien og Portugal.

Læs også: Automatisér ikke for enhver pris

Cabinplant har dog p.t. sat salget i bero, da virksomheden først vil rette de sidste børnesygdomme på anlægget.

I Cabinplant tror man på, at robotanlægget til sardiner med tiden kan videreudvikles til bearbejdning af kød, grøntsager og andre fisketyper. Foto: Cabinplant A/S. .

Intenst udviklingsarbejde
Udviklingsdirektøren fortæller, at Cabinplant har arbejdet intenst på robotanlægget i fire år for at sikre at automation, fleksibilitet og hygiejne går op i en højere enhed.

Robotanlægget fungerer ved, at sardinerne lægges på et bånd, hvor et kamera ser hver enkel sardin, beregner størrelsen, og hvor sardinen skal skæres. Der er syv robotter på anlægget, og de tager en sardin ad gangen. I bevægelsen fra bånd til dåse sker tre funktioner i én – afskæring, rensning og pakning af sardinerne.

Tre-i-én-metoden giver ifølge Henning Ingemann Hansen markant mindre spild, da råvaren i gennemsnit bliver 20 procent bedre udnyttet end normalt. Der sker blandt andet ved den tilpassede skæring af hver enkelt sardin. Alt efter sardinernes type, størrelse og vægt kan robotanlægget håndtere mellem 40 og 50 sardiner per minut per robot.

Hvert anlæg har som udgangspunkt syv robotter, men dette kan varieres efter kundens behov, da anlægget er modulart opbygget.

Læs også: Robotanlæg til sardiner vinder pris for automatisering

<p>”… Investering i robotanlæg er nødvendig for at bibeholde produktionen i Europa …”. </p>

Udviklingsdirektør Henning Ingemann Hansen, Cabinplant

Syv robotter for syv millioner
Et anlæg med syv robotter koster syv millioner kroner, og ifølge Cabinplants beregninger er tilbagebetalingstiden halvandet til to år, når sparet arbejdskraft samt større udbytte af råvaren tages i betragtning.

Den store investering risikerer ifølge Henning Ingemann Hansen ikke at hæmme fiskeproducenternes fleksibilitet og omstillingsevne.

”Nej, tværtimod. Investering i robotanlæg er nødvendig for at bibeholde produktionen i Europa, fordi lønningerne er blevet så høje, at produktionen ellers ville flytte til lande med lavere lønomkostninger i eller uden for Europa, for eksempel Marokko eller Baltikum”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

14.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Faldsikring - sikkerhed i højden til professionelle fra Fyns Kran Udstyr

11.06.2024SCM.dk

5 fremtidstendenser for finmekanik

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

04.06.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup