RAIN RFID er kernen i IoT

Internet of Things er 20 år gammelt, men det er først nu, at det for alvor brager igennem. RAIN RFID er den væsentligste teknologi til at forbinde ”ting” med omverdenen.

Der er generelt mangel på forståelse for og enighed om, hvordan sikkerhed proaktivt skal bygges ind i IoT-teknologi..

18.09.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”IoT betyder at skabe et universelt miljø, hvor computere forstår verden uden menneskelig indblanding”.

Det vil i fremtiden være meget billigt og realistisk at tilføje IoT-egenskaber til alle nye produkter, der indeholder elektronik, og RAIN RFID vil spille en hovedrolle, mener Steve Halliday. Foto: RAIN RFID Alliance..

Sådan lyder Steve Hallidays definition på Internet of Things (IoT). Han er formand for RAIN RFID Alliance, der i 2014 blev sat i verden for at promovere og synliggøre konceptet RAIN RFID, som er en pædagogisk betegnelse eller branding for den passive UHF RFID-teknologi.

Steve Halliday peger på, at Gartners anerkendte ”Top Strategic Predictions for 2018 and Beyond” inkluderer IoT som både nummer 9 og 10 på listen. Nummer 9 forudsigelse hedder ”IoT in Everything” og forudsiger, at IoT-teknologi i 2020 vil være en del af 95 procent af al elektronik anvendt i nye produktdesign. Det vil altså være meget billigt og realistisk at tilføje IoT-egenskaber til alle nye produkter, der indeholder elektronik.

Store udfordringer med sikkerhed
Forudsigelse nummer 10 er den løftede pegefinger, der påpeger, at træerne ikke vokser ind i himmelen. Den hedder ”Assume IoT Security Vulnerabilities” og slår fast, at der er store sikkerhedsrisici forbundet med IoT.

Der er generelt mangel på forståelse for og enighed om, hvordan sikkerhed proaktivt skal bygges ind i IoT teknologi, og Gartner forventer derfor, at halvdelen af IoT sikkerhedsbudgetter i 2022 vil gå til reaktivt at tilbagekalde og reparere IoT-teknologiske enheder. Der vil også være store mængder af enheder, som ikke vil kunne opnå tilstrækkelig sikkerhed og derfor vil blive kasseret.

Hvad er RAIN RFID?

RAIN RFID eller passive UHF RFID er en trådløs teknologi, der forbinder milliarder af hverdags-enheder til internettet. Det gør det muligt for virksomheder og forbrugere at identificere, lokalisere, autentificere og bruge hver enkelt enhed. RAIN RFID gør det muligt at netværke med ting uden brug af energi. Mere end 12 milliarder ting var RAIN RFID-mærket i 2017, og mere end 20 milliarder ting vil årligt blive RAIN RFID-mærket fra 2020 og frem.

IoT er ikke teknologi
Steve Halliday gør opmærksom på, at IoT ikke er en teknologi og heller ikke er en industri.

”IoT og smart systems er drevet af en kombination af sensorer og aktuatorer, forbundethed samt mennesker og processer”, fortæller han og tilføjer:

”Men IoT er drevet af teknologi, der er mange niveauer i IoT, og det vigtigste, når man arbejder med IoT, er at forstå bruger-parametrene: Hvad er vigtigt og nyttigt for brugerne?”.

Han slår til lyd for, at det første, man må forholde sig til, er at identificere ”tingen”, og at valget af teknologi til at identificere den fysiske enhed skal passe til miljø og kontekst. Eksempler på teknologi til at identificere ting kan være:

  • RAIN RFID
  • Zigbee
  • Bluetooth
  • Wi-Fi
  • LoRa
  • Stregkode (2D)

Om RAIN RFID Alliance

Stiftet i 2014 til at øge kendskabet til og forståelsen af passive UHF RFID (GS1’s EPC Gen2 protokol og ISO’s 18000-63 standard). Alliancen har omkring 160 globale medlemmer fra software- og hardwareproducenter, løsningsleverandører, akademikere og slutbrugere. Alliancen er en del af AIM (Advancing Identification Matters).

Fuldt drøn på IoT og RAIN RFID

”I 2020 vil der være mere end 100 milliarder RAIN RFID tags i brug verden over. Der vil også være andre identifikations-teknologier, men RAIN RFID vil spille en hovedrolle. De vil føde informationer tilbage til Internet of Things, og det vil skabe store muligheder for sundhedssektoren, detailhandel, logistik, pharma, industriel produktion etc.”, fortæller Steve Halliday og fortsætter:

”Der er mange udfordringer med valg af sensorer, lagring af data og ikke mindst sikkerhed. Men mulighederne for smart cities, smart supply chains, smart factories, smart agriculture and foods, connected health er kæmpestore”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om materialehåndtering & datafangst

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

18.06.2024SCM.dk

Modenheden for kunstig intelligens i forsyningskæden er på kravlestadiet

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup