REACT-EU tilføjer 135 millioner kroner til danske SMV’er

Virksomhedsprogrammet, som allerede oplever stor søgning fra SMV’er over hele landet, får nu ekstra midler til at styrke de mest succesfulde indsatser. 135 millioner kroner REACT-EU tilføres programmet, der drives af de tværkommunale erhvervshuse.

Virksomhedsprogrammet får nu tilført ekstra midler til at hjælpe virksomhederne med grøn og digital omstilling samt internationalisering. Foto: Jesper Voldgaard.

25.02.2022

SCM.dk

Virksomhedsprogrammet, som udbydes af erhvervshusene i hele landet, har skabt stor interesse, og erhvervshusene, der driver programmet, har allerede givet tilsagn om støtte på over 110 millioner kroner. til knap 1.000 små og mellemstore virksomheder.

Nu er yderligere midler på vej til programmet fra REACT-EU, som skal støtte danske små og mellemstore virksomheder i blandt andet deres grønne og digitale omstilling. I alt forventer erhvervshusene at kunne hjælpe over 4.000 virksomheder med deres udvikling og vækst.

Virksomhedsprogrammet består af i alt fire spor: SMV:Digital, SMV:Grøn, SMV:Vækstpilot og SMV:Eksport. De tre førstnævnte blev lanceret i efteråret 2021, mens SMV:Eksport åbner for ansøgninger 1. marts 2022. Alle sporene er søsat med det overordnede formål at hjælpe danske virksomheder godt igennem COVID-19-krisen og tiden derefter.

Læs også: Nyt klimakompas skal hjælpe SMV’er styre mod grøn omstilling

Der har været stor søgning til alle de åbne spor, og derfor tilfører Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu Virksomhedsprogrammet ekstra midler:

70 mio. kr. til at styrke SMV:Digital, der hjælper SMV’er med digitalisering.

50 mio. kr. til at styrke SMV:Grøn, der tilbyder SMV’er hjælp til grøn omstilling.

15 mio. kr. til at styrke SMV:Vækstpilot, der tilbyder tilskud til ansættelse af en vidensmedarbejder.

"Med de ekstra midler giver vi mulighed for at hjælpe endnu flere virksomheder med især digital og grøn udvikling. Virksomhederne kan blandt andet få støtte til at ruste deres forretning med nye teknologier, udstyr og kompetenceudvikling”, siger Dorte Zacho Martinsen, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og medejer af BM Silo.

Hun tilføjer, at det er en stor fordel, at bestyrelsen kan udmønte på baggrund af konkrete erfaringer og til de indsatser, som er mest efterspurgte af virksomhederne:

"Det betyder, at vi kan målrette midlerne mod de indsatser, der i højeste grad kan udvikle, vækste og ruste virksomhedernes grønne og digitale omstilling”.

Støtten blev en investering i ERP-system

En af de virksomheder, der har fået afgørende hjælp fra Virksomhedsprogrammet, er virksomheden Washpower, som har base i Glyngøre. Washpower udvikler professionelle rengøringsløsninger til landbrug og industri og har siden opstarten i 2016 skabt adgang til 27 eksportmarkeder.

Virksomhedens størrelse og kompleksitet kræver et bedre ERP-system - et softwareprogram, der håndterer og integrerer størstedelen af en virksomheds funktionsområder som for eksempel ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem.

Og her har rådgivningen fra SMV:Digital været afgørende, siger CEO for Washpower, Glenn Pedersen:

"SMV:Digital har tidligere givet os adgang til kompetent rådgivning på området, som konkluderede, at det ikke er muligt at udbygge vores eksisterende ERP-system. Fremadrettet vil vi derfor bruge støtten til både rådgivning om og implementering af et nyt ERP-system, og den er helt afgørende for, at vi både får hjælp til at vælge det rigtige system. Men også for at vi får ressourcerne til at få det nye system implementeret rettidigt, så vi kan imødekomme og få fuldt udbytte af den udvikling, vores forretning er i”.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup