REACT-EU tilføjer 135 millioner kroner til danske SMV’er

Virksomhedsprogrammet, som allerede oplever stor søgning fra SMV’er over hele landet, får nu ekstra midler til at styrke de mest succesfulde indsatser. 135 millioner kroner REACT-EU tilføres programmet, der drives af de tværkommunale erhvervshuse.

Virksomhedsprogrammet får nu tilført ekstra midler til at hjælpe virksomhederne med grøn og digital omstilling samt internationalisering. Foto: Jesper Voldgaard.

25.02.2022

SCM.dk

Virksomhedsprogrammet, som udbydes af erhvervshusene i hele landet, har skabt stor interesse, og erhvervshusene, der driver programmet, har allerede givet tilsagn om støtte på over 110 millioner kroner. til knap 1.000 små og mellemstore virksomheder.

Nu er yderligere midler på vej til programmet fra REACT-EU, som skal støtte danske små og mellemstore virksomheder i blandt andet deres grønne og digitale omstilling. I alt forventer erhvervshusene at kunne hjælpe over 4.000 virksomheder med deres udvikling og vækst.

Virksomhedsprogrammet består af i alt fire spor: SMV:Digital, SMV:Grøn, SMV:Vækstpilot og SMV:Eksport. De tre førstnævnte blev lanceret i efteråret 2021, mens SMV:Eksport åbner for ansøgninger 1. marts 2022. Alle sporene er søsat med det overordnede formål at hjælpe danske virksomheder godt igennem COVID-19-krisen og tiden derefter.

Læs også: Nyt klimakompas skal hjælpe SMV’er styre mod grøn omstilling

Der har været stor søgning til alle de åbne spor, og derfor tilfører Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu Virksomhedsprogrammet ekstra midler:

70 mio. kr. til at styrke SMV:Digital, der hjælper SMV’er med digitalisering.

50 mio. kr. til at styrke SMV:Grøn, der tilbyder SMV’er hjælp til grøn omstilling.

15 mio. kr. til at styrke SMV:Vækstpilot, der tilbyder tilskud til ansættelse af en vidensmedarbejder.

"Med de ekstra midler giver vi mulighed for at hjælpe endnu flere virksomheder med især digital og grøn udvikling. Virksomhederne kan blandt andet få støtte til at ruste deres forretning med nye teknologier, udstyr og kompetenceudvikling”, siger Dorte Zacho Martinsen, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og medejer af BM Silo.

Hun tilføjer, at det er en stor fordel, at bestyrelsen kan udmønte på baggrund af konkrete erfaringer og til de indsatser, som er mest efterspurgte af virksomhederne:

"Det betyder, at vi kan målrette midlerne mod de indsatser, der i højeste grad kan udvikle, vækste og ruste virksomhedernes grønne og digitale omstilling”.

Støtten blev en investering i ERP-system

En af de virksomheder, der har fået afgørende hjælp fra Virksomhedsprogrammet, er virksomheden Washpower, som har base i Glyngøre. Washpower udvikler professionelle rengøringsløsninger til landbrug og industri og har siden opstarten i 2016 skabt adgang til 27 eksportmarkeder.

Virksomhedens størrelse og kompleksitet kræver et bedre ERP-system - et softwareprogram, der håndterer og integrerer størstedelen af en virksomheds funktionsområder som for eksempel ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem.

Og her har rådgivningen fra SMV:Digital været afgørende, siger CEO for Washpower, Glenn Pedersen:

"SMV:Digital har tidligere givet os adgang til kompetent rådgivning på området, som konkluderede, at det ikke er muligt at udbygge vores eksisterende ERP-system. Fremadrettet vil vi derfor bruge støtten til både rådgivning om og implementering af et nyt ERP-system, og den er helt afgørende for, at vi både får hjælp til at vælge det rigtige system. Men også for at vi får ressourcerne til at få det nye system implementeret rettidigt, så vi kan imødekomme og få fuldt udbytte af den udvikling, vores forretning er i”.

- KCP

Roima Denmark A/S

Sponseret

European House of Beds har fokus på logistikoptimering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Mere fra...

08.12.2023SCM.dk

Dansk produceret løfteudstyr flyttes til lagerbygning i USA

08.12.2023SCM.dk

Konkurrenceevnen styrkes med cybersikkerhed

08.12.2023SCM.dk

GLS opfører nyt højteknologisk distributionscenter

07.12.2023SCM.dk

Indsamling af bæredygtighedsdata volder problemer

07.12.2023SCM.dk

Tredje kvartal viste lille nedgang i It-branchen

06.12.2023SCM.dk

Rederier har betalt under 1 procent i skat af 472 milliarder

06.12.2023SCM.dk

Digitalisering booster virksomheder

06.12.2023SCM.dk

Større fleksibilitet for chauffører

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet? | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Kathrine Høeg Johansen, Program Director Ørsted Kalundborg CO2 Hub fra Ørsted, som vil tale om "CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet?".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia