Robotautomatisering kommer nu på skoleskemaet

Automatisering og kunstig intelligens (AI) er en vigtig og ny udvikling at følge med i. Viden om robotbaseret procesautomatisering (RPA) er et nyt fag, som involverer en hurtig udvikling inden for automatisering, kunstig intelligens og digitalisering. De studerende på CBS kan med denne viden om RPA og AI hjælpe myndigheder og virksomheder med at effektivisere deres processer væsentligt.

"RPA kan styrke evnen til at træffe bedre beslutninger og bidrage til øget retssikkerhed. Også arbejdsmiljøet kan forbedres ved at reducere mængden af rutineopgaver", fortæller Kim Normann Andersen. Foto: UiPath..

09.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

"Vi har skabt dette kursus for at give vores studerende mulighed for at være på forkant med automatisering, kunstig intelligens, digitalisering og de udfordringer, som samfundet i stigende grad står over for", siger Kim Normann Andersen, professor, CBS og Study Program Director for the Business IT Programs at Copenhagen Business School.

RPA-projektet gennemføres af Kim Normann Andersen, som udfører forskning og undervisning i blandt andet forretningssystemer, e-forvaltning og digital innovation, der er vigtige områder for studerende på Business IT Programs. Især er der stigende interesse for robotautomatisering blandt piger, som studerer regnskab og ikke tidligere har beskæftiget sig med programmering. CBS har indgået et samarbejde med teknologi-virksomheden UiPath, som stiller RPA-teknologien til rådighed for undervisningen på CBS.

’’De studerende arbejder også ved siden af studierne, ofte i avancerede stillinger takket være den nye viden inden for innovation og teknologi, de har erhvervet. De kan nu tage automatisering med ud til de virksomheder, de arbejder for", fortæller Kim Normann Andersen.

Fordele ved RPA

• Brugervenlig - platformen tilbyder brugervenlige løsninger til både slutkunder og brugere - der er simple værktøjer, der ikke kræver programmeringsviden og værktøjer, der understøtter udvikling i mere komplekse og avancerede processer.
• Systemuafhængighed – teknologien kan integreres med forskellige it-systemer, i organisationer af alle størrelser.
• Skalerbarhed - Platformen er skalerbar og kan vokse i samme takt som din organisation. Du behøver ikke investere i en platform, der har flere apps og funktioner, end din virksomhed vil bruge i den nærmeste fremtid.

CBS og COOP i samarbejde om RPA
Manglen på viden om mulighederne med robotbaseret procesautomatisering blandt offentlige myndigheder og virksomheder er stadig stor. Hvilke processer er bedst at automatisere? Hvad er fordelene, og hvordan kan man opnå succes? Uddannelsen på CBS har indtil videre samarbejdet med COOP. Man har blandt andet bygget robotter til at effektivisere og forbedre processer i deres e-handel, hvilket tidligere indebar manuelt arbejde.

Læs også: Lageret der er styret af kvalitet, kvalitet, kvalitet og sikkerhed

RPA reducerer repetitivt og monotont arbejde
Flere og flere myndigheder og kommuner er begyndt at bruge softwarerobotter til at automatisere deres aktiviteter, som indebærer et repetitivt og monotont administrationsarbejde og kan dermed reducere deres omkostninger takket være RPA. Dette frigiver tid hos personalet, som får mulighed for at bruge tid på vigtige kerneaktiviteter.

"RPA kan styrke evnen til at træffe bedre beslutninger og bidrage til øget retssikkerhed. Også arbejdsmiljøet kan forbedres ved at reducere mængden af rutineopgaver", fortæller Kim Normann Andersen.

Fakta om UiPath

UiPath er et globalt softwarefirma til automatisering af robotprocesser. UiPath har en vision om at levere Fuldautomated Enterprise ™, hvor virksomheder bruger automatisering for at frigøre deres største potentiale. De tilbyder en end-to-end platform til automatisering, der kombinerer den førende Robotic Process Automation løsning med en komplet række funktioner, der gør det muligt for enhver organisation, at skalere digital forretningsdrift. Læs mere på uipath.com.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup