Robotautomatisering kommer nu på skoleskemaet

Automatisering og kunstig intelligens (AI) er en vigtig og ny udvikling at følge med i. Viden om robotbaseret procesautomatisering (RPA) er et nyt fag, som involverer en hurtig udvikling inden for automatisering, kunstig intelligens og digitalisering. De studerende på CBS kan med denne viden om RPA og AI hjælpe myndigheder og virksomheder med at effektivisere deres processer væsentligt.

"RPA kan styrke evnen til at træffe bedre beslutninger og bidrage til øget retssikkerhed. Også arbejdsmiljøet kan forbedres ved at reducere mængden af rutineopgaver", fortæller Kim Normann Andersen. Foto: UiPath..

09.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

"Vi har skabt dette kursus for at give vores studerende mulighed for at være på forkant med automatisering, kunstig intelligens, digitalisering og de udfordringer, som samfundet i stigende grad står over for", siger Kim Normann Andersen, professor, CBS og Study Program Director for the Business IT Programs at Copenhagen Business School.

RPA-projektet gennemføres af Kim Normann Andersen, som udfører forskning og undervisning i blandt andet forretningssystemer, e-forvaltning og digital innovation, der er vigtige områder for studerende på Business IT Programs. Især er der stigende interesse for robotautomatisering blandt piger, som studerer regnskab og ikke tidligere har beskæftiget sig med programmering. CBS har indgået et samarbejde med teknologi-virksomheden UiPath, som stiller RPA-teknologien til rådighed for undervisningen på CBS.

’’De studerende arbejder også ved siden af studierne, ofte i avancerede stillinger takket være den nye viden inden for innovation og teknologi, de har erhvervet. De kan nu tage automatisering med ud til de virksomheder, de arbejder for", fortæller Kim Normann Andersen.

Fordele ved RPA

• Brugervenlig - platformen tilbyder brugervenlige løsninger til både slutkunder og brugere - der er simple værktøjer, der ikke kræver programmeringsviden og værktøjer, der understøtter udvikling i mere komplekse og avancerede processer.
• Systemuafhængighed – teknologien kan integreres med forskellige it-systemer, i organisationer af alle størrelser.
• Skalerbarhed - Platformen er skalerbar og kan vokse i samme takt som din organisation. Du behøver ikke investere i en platform, der har flere apps og funktioner, end din virksomhed vil bruge i den nærmeste fremtid.

CBS og COOP i samarbejde om RPA
Manglen på viden om mulighederne med robotbaseret procesautomatisering blandt offentlige myndigheder og virksomheder er stadig stor. Hvilke processer er bedst at automatisere? Hvad er fordelene, og hvordan kan man opnå succes? Uddannelsen på CBS har indtil videre samarbejdet med COOP. Man har blandt andet bygget robotter til at effektivisere og forbedre processer i deres e-handel, hvilket tidligere indebar manuelt arbejde.

Læs også: Lageret der er styret af kvalitet, kvalitet, kvalitet og sikkerhed

RPA reducerer repetitivt og monotont arbejde
Flere og flere myndigheder og kommuner er begyndt at bruge softwarerobotter til at automatisere deres aktiviteter, som indebærer et repetitivt og monotont administrationsarbejde og kan dermed reducere deres omkostninger takket være RPA. Dette frigiver tid hos personalet, som får mulighed for at bruge tid på vigtige kerneaktiviteter.

"RPA kan styrke evnen til at træffe bedre beslutninger og bidrage til øget retssikkerhed. Også arbejdsmiljøet kan forbedres ved at reducere mængden af rutineopgaver", fortæller Kim Normann Andersen.

Fakta om UiPath

UiPath er et globalt softwarefirma til automatisering af robotprocesser. UiPath har en vision om at levere Fuldautomated Enterprise ™, hvor virksomheder bruger automatisering for at frigøre deres største potentiale. De tilbyder en end-to-end platform til automatisering, der kombinerer den førende Robotic Process Automation løsning med en komplet række funktioner, der gør det muligt for enhver organisation, at skalere digital forretningsdrift. Læs mere på uipath.com.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

27.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Webinar: Alt du skal vide om EDIFACT

26.02.2024SCM.dk

Manglende kompetencer er stopklods for brug af cobots

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup