Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

Forestil dig et transportbånd, der kører paller med store bundter af 3,6 meter lange, men smalle og ultratynde trælister rundt om et hjørne. Det kunne nemt ende som et kaotisk spil kæmpemikado. Men takket være en specialudviklet gigantgriber er der styr på alle lister i Fog & Venøs produktion af elegante akustikpaneler til hele verden.

”Vi fandt en god kombination af programmering og den særlige konstruktion af griberens fingre, som trækkes ind, når listerne palleteres. Så vi undgår heldigvis det store mikado-kaos”, slutter Ingolf Sveidahl (tv), der her ses sammen med Martin Bärtel. Foto: RoboTool

07.06.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Fog & Venø A/S er en af verdens største producenter af lamelbaserede akustikpaneler, og producenten har netop taget et nyt, stort skridt mod automatisering af sin produktionsproces. En specialbygget robotcelle fra RoboTool øger virksomhedens effektivitet og sparer samtidig de ansatte for det monotone arbejde med at håndtere lange bundter af livlige lister manuelt. 

”Anlægget fra RoboTool har ført til en betydelig forbedring af produktionsprocessen og et bedre og mere effektivt arbejdsmiljø. Økonomisk giver det helt sikkert gevinst: at vi sparer på timerne”, fortæller maskin- og projektansvarlig Martin Bärtel fra Fog & Venø.

”Anlægget fra RoboTool har ført til en betydelig forbedring af produktionsprocessen og et bedre og mere effektivt arbejdsmiljø”, fortæller maskin- og projektansvarlig Martin Bärtel fra Fog & Venø. Foto: RoboTool

2,5 meter bred griber og levende lister
Robotcellen, som RoboTool har udviklet, er 20 x 12 meter og fylder godt i hallen. Den 2,5 meter lange specialbyggede griber har fingre, der holder styr på listerne, indtil de skal palleteres. Den vejer næsten 500 kg. 

De smalle trælister på 10 x 24 x 3600 mm køres frem i stabler på op til 90 direkte fra opskæring på to save. Listerne skal palleteres omhyggeligt, inden de fragtes ind i næste produktionshal, hvor de stiftes på filt og bliver til eksempelvis prisbelønnede BY Venø lydpaneler. 

Ved hjælp af et avanceret rullebanesystem og en kraftig griber kan den nye robot håndtere listerne, der er stablet i bundter af 9 x10. 

”En af de største udfordringer var at sikre, at listerne blev korrekt palleteret, da de let bliver uordentligt placeret på grund af deres format. Det er løst gennem omhyggelig programmering og tilpasning af griberen”, fortæller Ingolf Sveidahl, senior project manager, RoboTool.

Robotten registrerer selv bredden på panelerne og vælger den korrekte palle til afsætning. Når en palle er fuld, skifter robotten automatisk til en ny, hvilket sparer yderligere tid og manuel indsats.

Fakta om Fog & Venø

FOG & VENØ A/S er en dansk, familieejet virksomhed, der er en af verdens største indenfor væg- og loftpaneler af høj kvalitet med akustiske egenskaber. Udvikling, salg og produktion foregår i Aulum i Midtjylland.

De lamelbaserede akustikpaneler anvendes af både private, skoler, kontorer m.v. til lyddæmpning. Panelernes kombination af lamelstruktur og dakustisk polyesterfilt deler lydbølgerne og absorberer dem, når de rammer panelet. Det betyder, at lyden ikke reflekteres tilbage i rummet, men absorberes i panelet.

Ingen slinger i valsen
"Jeg er meget tilfreds. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med RoboTool-medarbejderne, der har været yderst professionelle. De har overholdt alle tidsfrister uden slinger i valsen. Der var ikke en gang startbøvl. Cellen var køreklar, da den blev sat op og har arbejdet lige siden", fortsætter Martin Bärtel.

”Vi frygtede, at vi kom til at samle de pinde op mange gange, før det lykkedes. Listerne er meget levende, fordi de er smalle og lange. Men vi fandt en god kombination af programmering og den særlige konstruktion af griberens fingre, som trækkes ind, når listerne palleteres. Så vi undgår heldigvis det store mikado-kaos”, slutter Ingolf Sveidahl.

Fakta om RoboTool

RoboTool A/S fremstiller, tester og opstiller effektive og velfungerende robotceller i alle former for produktionsmiljø. Virksomheden har siden 1997 udviklet og fremstillet innovative robotbaserede løsninger på selv de sværeste udfordringer fra områder som metal og industri, træ og plast samt food og pharma.

RoboTool har leveret mere end 250 turnkey-anlæg til både små og mellemstore virksomheder samt til Danmarks største koncerner som Arla, Orkla, Chr. Hansen, Moveero, Danfoss, Danish Crown, Kelsen, Royal Unibrew, Danæg og Ocean Prawns. De solide løsninger er primært baseret på robotter fra nogle af verdens førende producenter af industrirobotter. RoboTool har hovedkvarter i Vejen. Se mere på http://www.robotool.dk 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

04.06.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

04.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

31.05.2024SCM.dk

Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup