Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

Flere højaktuelle emner står øverst på dagsordenen, når den europæiske robotindustri samles i Odense midt i marts. Roboteventet R-24 løber af stablen på Odense Congress Center i en by, der har udviklet sig til en af verdens førende robotbyer.

R-24 finder sted den 13.-15. marts, og det er tredje gang, at Odense Congress Center lægger rammer til det, der er blevet et af de største robotevents på europæisk grund. Foto: Odense Sport & Event

22.02.2024

SCM.dk

Når R-24, Nordens største robotevent, åbner dørene i Odense den 13.-15. marts, vil besøgende blive mødt af et konferenceprogram, der har fokus på nogle af tidens allerstørste trends. Med keynotes inden for blandt andet AI, den grønne omstilling, cybersecurity og fremtidens arbejdsmarked, står et stærkt lineup af keynote-speakers og oplægsholdere fra hele verden klar til at udforske og forme fremtiden inden for robotteknologi.

Det er store spørgsmål, som det omfattende konferenceprogram forsøger at besvare i løbet af messens tre dage. Kombinationen af den grønne omstilling, mangel på kvalificeret arbejdskraft og fremadstormende teknologier som AI og avanceret robotteknologi er i disse år i gang med at transformere det globale arbejdsmarked.

Men hvor er arbejdsmarkedet, og ikke mindst fremstillingsindustrien, på vej hen? Og hvordan kan netop AI, robotter og andre avancerede automationsteknologier afhjælpe den globale mangel på kvalificeret arbejdskraft og samtidig bidrage til den grønne omstilling?

”Alle er enige om, at såvel vores arbejdsmarked som vores dagligdag er under forvandling. Det sker som følge af dels klimakrisen og dels nogle fuldstændig banebrydende teknologier. Men det er de færreste, der ved, hvor vi ender henne. På R-24 vil vi forsøge at give nogle svar ved at samle de skarpeste hjerner fra både industrien og forskningsverdenen”, siger Michael Helm, projektleder på R-24.

Overskrifterne på R-24’s konferenceprogram er emner som AI, fremtidens arbejdsmarked, den grønne omstilling, cybersecurity og nye softwareplatforme.

En af konferenceprogrammets bekræftede keynote speakers er Ryan Gariepy, som er grundlægger af de canadiske virksomheder Clearpath Robotics og OTTO Motors. Derudover er Ryan Gariepy kendt som værende en af de første forskere til offentligt at italesætte farerne ved såkaldte dræberrobotter, altså AI-baserede våbensystemer.
Han vil på sit oplæg blandt andet komme ind på, hvordan AI skubber til grænserne for, hvad robotter, droner og andre avancerede automationsteknologier er i stand til, og hvilke konsekvenser det får for såvel organisationer som mennesker.

Andre bekræftede keynote-speakers omfatter Jennifer M. Apicella fra Pittsburgh Robotics Network, fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, Anders Billesø Beck fra Odense Robotics, Thomas Houden fra OnRobot, Jan Ciechanowicz fra Mobile Industrial Robots, Kent Norman fra Dubex samt Peter Christensen fra den danske pumpeproducent Grundfos, der vil fortælle om koncernens arbejde med fremtidig bæredygtig produktion via robotter.

Derudover kan de besøgende se frem til en række inspirerende cases fra virksomheder, der er lykkedes med at implementere nye teknologier og vækste deres forretning. Der vil således være en række oplæg målrettet slutbrugere inden for både produktion, landbrug og gartneri, byggeri og sundhed.

”Det er vigtigt for os, at vi, som et stort europæisk robotevent, viser en vej frem og præsenterer konstruktive bud på løsninger og cases, der kan inspirere andre. Fremkomsten af AI, robotter og droner giver selvfølgelig nogle dilemmaer og problemstillinger, men disse teknologier rummer også et enormt potentiale, hvis de bliver brugt rigtigt”, siger Michael Helm.

R-24 finder sted den 13.-15. marts, og det er tredje gang, at Odense Congress Center lægger rammer til det, der er blevet et af de største robotevents på europæisk grund. Således samlede forgængeren, R-22, mere end 5.000 besøgende fra hele verden.

Læs også: Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

Eventet finder sted i Odense, der har udviklet sig til at blive en af verdens førende robothubs med et økosystem bestående af mere end 160 virksomheder og organisationer inden for robotteknologi og droner - herunder robotpionerer som Universal Robots og Mobile Industrial Robots (MIR).

Totalt beskæftiger robotindustrien i Odense ca. 3.600 mennesker.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle