Robotter fra Sønderborg holder kostbare maskiner i gang 24/7

Eksportsuccesen EasyRobotics skifter CEO. Robotvirksomheden udgør selv en digitaliseret og automatiseret produktion, og det er foreløbig blevet til 1000 robotceller til kunder over hele verden. Robotterne udfører såkaldt ’maskinpasning’, der søger for at holde kostbare maskiner i gang 24/7.

Robotvirksomheden EasyRobotics blev i 2014 blev stiftet af entrepreneuren Per Lachenmeier, (til venstre) som er 3. generation af iværksættere i sin familie. I 2018 blev Anders Kjempff (til højre) medejer og trådte ind som ansvarlig for at sikre, at EasyRobotics via 120 lokale forhandlere i 36 lande er nærværende for kunderne i fremstillingsindustrien. Foto: EasyRobotics..

06.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Efter fem års vellykket parløb i eksportsuccesen EasyRobotics betror stifter og hovedaktionær Per Lachenmeier nu CEO-rollen til den hidtidige CCO Anders Kjempff. Sammen har de to opbygget og ekspanderet en moderne robotvirksomhed, som i sit eget motorrum er digitaliseret, automatiseret og dermed gearet til en tidobling i salget af robotceller, der automatiserer maskinpasning i industrien.

I disse dage gør EasyRobotics med domicil i Sønderborg klar til at sende en rekordordre afsted i en 40 fods 2-etagers container afsted til USA. I containeren er der 70 komplette løsninger til automatiseret ’machine tending’ på det amerikanske marked. At kunne sætte robotløsninger til at holde kostbart maskineri beskæftiget 24/7 er i høj kurs stort set overalt i på et globalt arbejdsmarked præget af flaskehalsproblemer og mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Læs også: Retrofit: Fabrikken forlænger maskines levetid med 30 år og sparer millioner

”Vi rammer et stort behov på verdensmarkedet; Industrien ønsker at automatisere maskinpasning, men mangler folk til at udvikle, designe og implementere automationsløsningerne. Vi laver komplette robotceller med 14 dages leveringstid, som kan opsættes og sikkerhedsgodkendes på 24 timer. Når man får noget fra os, får man det i en stor trækasse, og dagen efter står det og genererer værdi”, fortæller Anders Kjempff, nytiltrådt CEO i EasyRobotics.

Selskabet rider på en global automationsbølge, hvor alene cobotmarkedet vokser med 300 procent årligt. Danske Universal Robots var frontløber på udviklingen af verdens første cobot, kollaborative robot, men siden har andre robotproducenter også udviklet deres modeller i denne kategori.

”For at sikre 100 procent udnyttelse af vores maskinpasningsceller, har vi nu også designet løsninger målrettet store cobot-brands som Universal Robots, Dosan, Hanwa, Omron, Fanuc med flere. Som det næste er vi nu også i gang med at udvikle nyskabende løsninger til industri- og svejserobotter, hvor vi kommer til at præsentere en hidtil uset form for fleksibel afskærmning”.  

Fordobler omsætningen
Robotvirksomheden EasyRobotics blev i 2014 blev stiftet af entrepreneuren Per Lachenmeier, som er 3. generation af iværksættere i sin familie. I 2018 blev Anders Kjempff medejer og trådte ind som ansvarlig for at sikre, at EasyRobotics via 120 lokale forhandlere i 36 lande er nærværende for kunderne i fremstillingsindustrien. Corona var som for mange andre en hård nyser for robotvirksomheden, men i 2021 lykkedes det at fordoble omsætningen og her i 2022 forventes samme vækstkurve. Nu er vejen således banet for et vellykket generationsskifte, hvor Per Lachenmeier kan realisere sin drøm om at hellige sig en rolle som investor og bestyrelsesmedlem:

”Nu er der et rigtigt godt udgangspunkt for, at Anders Kjempff kan tage over som CEO og give den yderligere en spand kul. EasyRobotics har bevist sig selv i markedet og har udviklet sig til en professionel virksomhed med et hovedkontor og udviklingscenter i Sønderborg, som er nemt at komme til for kunder i hele Europa til Sønderborg Lufthavn eller via Hamborg. 95 procent af vores salg går til udlandet, og nu tager afsætningen til den danske industri også fart”.

Læs også: Produktionsarbejde er stadig kedeligt, beskidt og farligt

De sikre valg betaler sig
Med tre patenter opnået har EasyRobotics investeret mange ressourcer i at beskytte sine stærke systemer mod kopister og konkurrenter. Materialekvalitet og gennemtestning af produkterne har også høj prioritet, når det dybest set er oppetid og automationsgevinster, der sælges.

”Når vi laver noget, vil vi aldrig se det igen. Derfor bygger vi for eksempel vores celler i robust højkvalitets stål frem for aluprofiler. Det batter. Vi får højst et serviceopkald om måneden, selvom vi har leveret 1000 installationer. Om fem år har vi formentlig solgt yderligere 18.000-20.000 løsninger, for vi har en klar ambition om at bevare og udbygge vores position som det modulære og standardiserede valg, når man ser på machine tending og palletteringsløsninger”, siger Per Lachenmeier.

Opbakning fra hele robotfamilien i Danmark
Det danske robotmiljø har også en del af æren for den succes, som Anders Kjempff og Per Lachenmeier har fået med EasyRobotics. Syddansk Innovation, Sønderborg Vækstråd Odense Robotics og har alle hver især gjort en forskel.

”Der er en generøsitet og hjælpsomhed i hele robotfamilien, hvor man bliver mødt med åbne arme, uanset om maner ingenting eller om man er har en milliard. Det har været en øjenåbner at opleve et miljø, hvor man i den grad samarbejder på tværs af virksomheder, og skaber synergi og har et unikt sammenhold sammenlignet med andre brancher”, fortæller Anders Kjempff, som 1. maj 2022 indtræder i rollen som CEO i EasyRobotics.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om produktion 2022

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

04.06.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

04.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

31.05.2024SCM.dk

Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup