Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

Som den første butik i verden tager thansens nye butik i Rødovre et særligt in-store robotlager med automatisk vareudlevering i brug. Anlægget åbner op for, at kunder kan bestille og afhente et langt større sortiment af varer på alle tidspunkter af døgnet.

”Ingen kø, ingen faste åbningstider. Det er fremtiden, og den tager vi som kæde hul på nu”, fortæller Bent Jensen. Foto: Element Logic

07.02.2024

SCM.dk

thansens kunder i og omkring Storkøbenhavn kan nu se frem til at kunne bestille varer online og hente dem stort set med det samme – på alle tidspunkter af døgnet. Og det samme kan kædens kunder andre steder i landet også snart se frem til.

thansens spritnye butik i Rødovre er nemlig som den første butik i verden udstyret med et såkaldt in-store AutoStore-robotlager med en 'Pick-up Port', der åbner op for fuldautomatisk udlevering af varer. Med det nye robotlager får kunderne en fuldautomatisk pakkeboks, hvor de døgnet rundt kan bestille og afhente varer i thansen-butikken i den københavnske forstad.

“Nu starter vi i Rødovre. Men planen er at implementere tilsvarende anlæg i yderligere ti af vores butikker her i løbet af 2024”, fortæller Bent Jensen. Foto: Element Logic

“Med butikken i Rødovre tager vi det første, men langt fra sidste skridt henimod den ultimative kundeoplevelse, hvor man som kunde kan købe og afhente sine varer på alle tidspunkter af døgnet. Ingen kø, ingen faste åbningstider. Det er fremtiden, og den tager vi som kæde hul på nu”, siger grundlægger og CEO Bent Jensen om butikken, der blev officielt indviet i fredags den 2. februar.

“Nu starter vi i Rødovre. Men planen er at implementere tilsvarende anlæg i yderligere ti af vores butikker her i løbet af 2024”, tilføjer han.

Forbrugerne skubber til grænserne
Robotlageret i Rødovre består af 14 robotter og mere end 18.000 bins, også kaldet kasser. Derudover er anlægget som noget særligt udstyret med en ‘Pick-Up Port’, hvor kunden får udleveret sin vare automatisk ved at indtaste bestillingskoden.

Trods robotlagerets beskedne størrelse indeholder det mere end 32.000 af thansens 200.000 varenumre, da lageret giver mulighed for at udnytte lagerpladsen meget mere effektivt. Det betyder, at kunderne får adgang til et langt bredere sortiment af varer direkte i butikken, da varerne ikke først skal bestilles hjem fra et centrallager. 

Som forbrugere skubber vi hele tiden til grænserne for leveringstider og graden af fleksibilitet, og det kan man som virksomhed ikke honorere uden at tænke i smarte, automatiske løsninger

Nikolaj Bjørn Eriksen

Anlægget er leveret af virksomheden Element Logic, der i forvejen har leveret et kæmpestort AutoStore-robotlager, bestående af 100 lagerrobotter, til thansens centrallager i Middelfart.

“Med anlægget i Rødovre rykker thansen robotterne helt ud i den enkelte butik, hvilket er lidt af et paradigmeskift. Som forbrugere skubber vi hele tiden til grænserne for leveringstider og graden af fleksibilitet, og det kan man som virksomhed ikke honorere uden at tænke i smarte, automatiske løsninger”, siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

/pbh

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup