RoHS-direktivet og hvad det betyder for dig

Denne revidering af RoHS-direktivet får sandsynligvis betydning for din forretning. Vi giver dig derfor her et overblik over alternativerne, og vi tilbyder dig samtidig support til implementering og efterlevelse af RoHS-direktivet, så du som kunde hos LED

Hvad er RoHS?

RoHS står for ”Restriction of Hazardous Substances” og er et direktiv fra EU, der forbyder farlige substanser i elektronik og elektronisk udstyr. RoHS opdateres og skærpes jævnligt. RoHS-direktivet regulerer bl.a. brugen af kviksølv i belysningsprodukter.

Direktivet har tidligere indeholdt undtagelser for T5- og T8-lysstofrør, kompaktrør med stiftsokkel (CFLni), HPD-lamper og lyskilder til særlige formål (f.eks. UV-C-lyskilder). Disse undtagelser (der er defineret i bilag III til EU-forordningen) er nu blevet ændret. Det har følgende konsekvenser:

  • Et forbud mod alle T5- og T8-lysstofrør fra 24. august 2023
  • Et forbud mod alle kompaktrør (CFLni) fra 24. februar 2023
  • En forlængelse af fritagelsen for HPD-lamper fra 3 til 5 år
  • En forlængelse af fritagelsen for lyskilder til særlige formål fra 3 til 5 år

Hvad betyder det for mig?

Denne revidering af RoHS-direktivet får sandsynligvis betydning for din forretning. Vi giver dig derfor her et overblik over alternativerne, og vi tilbyder dig samtidig support til implementering og efterlevelse af RoHS-direktivet, så du som kunde hos LEDVANCE kan blive ved med at levere fremtidssikrede og succesfulde belysningsprojekter.

Optimering af din lagerbeholdning

Som nævnt ovenover må kompaktrør og lysstofrør ikke længere markedsføres i EU fra henholdsvis februar og august 2023. Det vil dog stadig være muligt at sælge og bruge allerede eksisterende lager. Vi anbefaler, at du tager højde for dette i din planlægning og bestiller ekstra mængder i god tid.

Vi tilbyder fremtidssikrede alternativer

Vi arbejder konstant på at videreudvikle innovative lysteknologier og tilbyder allerede nu en bred vifte af effektive alternativer. Vores LED-produkter lever fuldt ud op til de krav, der stilles til energieffektive produkter.

Nemt at finde alternative produkter

Vores nuværende sortiment gør det nemt at skifte til en anden teknologi: Du skal blot finde det produkt, der er omfattet af EU-forbuddet på sortimentslisten nedenfor for at finde et tilsvarende LED-alternativ. Vær opmærksom på, at du skal udføre kompatibilitetstests for LED-lyskilder og have en mere applikationsorienteret planlægning og beregning ved omstilling til LED-armaturer.

Du finder vores sortimentsliste her:
https://pcp2.ledvance.info/media/resource/original/asset-13062073

Vi står klar med skræddersyet rådgivning

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med skiftet til LED-alternativer, er du velkommen til at kontakte vores specialister direkte enten på ordre-dk@ledvance.com eller på +45 43 39 90 00.

Mere fra...

01.05.2024LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE lyser FENIE ENERGÍAS hovedkvarter op med avanceret LED kontorbelysnings-løsning

20.03.2023LEDVANCE A/S

Sponseret

At holde sig den cirkulære økonomi for øje

15.08.2022LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE extends its range of professional luminaires

09.05.2022LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE: El & Teknikmessen har været en bragende succes

25.04.2022LEDVANCE A/S

Sponseret

RoHS-direktivet og hvad det betyder for dig

28.03.2022LEDVANCE A/S

Sponseret

LEDVANCE og ENERGIHJEM danner samarbejde