Sådan går det med SCM i 2019 - del 1

SCM.dk har spurgt 16 SCM-eksperter om, hvad der vil ske på SCM-banen i 2019. Svarene tyder på, at følgende tre områder fortsat vil fylde mest: data og digitalisering, S&OP og kompetenceudvikling samt strategi og innovation. Men i 2019 kommer der en ny dimension; samfund og miljø. De 16 eksperters bud er en guldgrube af inspiration til, hvordan du kan udvikle din forsyningskæde. Læs de første fem input her.

15.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Torben Knudby, associate professor, operations and Supply Chain Management, DTU: Fokus på kompetenceudvikling

Udfordringer:
Fremover kommer alle supply chains til at omfatte en form for cirkularitet, der skal indarbejdes i både produktdesign, produktion, distribution og service. Det vil i høj grad blive supply chain lederen, der skal føre det ud i livet gennem returlogistik eller lignende, således at virksomhedens supply chain kan bidrage til fremtidens krav om cirkulær økonomi.

Virkemidler:
Da supply chain lederen næppe alene kan gennemføre ovennævnte, stiger kravene til supply chain medarbejdere hastigt. Det kræver både supply chain indsigt, teknisk indsigt og it-ekspertise at være den, der driver udviklingen – derfor bliver fokus i 2019 og fremover at udvikle nuværende medarbejdere gennem videreuddannelse og rekruttere nye supply chain medarbejdere med nyeste viden.

Lars Kyed, adm. direktør, GS1 Denmark: Sikker og effektiv deling af data

Udfordringer:
Presset for at styre data har aldrig været større. Dermed også behovet for at få integreret sine interne systemer. Det er en stor udfordring for mange virksomheder, både med hensyn til antal systemer og kompleksitet. Men det er nødvendigt for at kunne eliminere manuelle processer og sikre kvalitet.

Virkemidler:
Det interne samarbejde skal styrkes, og det må SCM-lederen gå aktivt ind i. Det handler særligt om nært samarbejde med stamdata- og marketingafdelinger, fordi data må og skal deles effektivt og sikkert internt, hvis det skal lykkes at få optimale informationer ud til kunderne – både B2B og B2C.

Jens Davidsen, projektleder, Aurora Group: Digitalisering kræver styr på stamdata

Udfordringer:
Digitaliseringstoget vil kun få endnu mere fart på i 2019. De logistiktunge virksomheder, som ikke kommer med på vognen med for eksempel kunstig intelligens og machine learning nu, vil sakke bagud i konkurrencen.

Virkemidler:
En vigtig og overset forudsætning for at drage fordele af digitaliseringen er styr på stamdata. I en digital forsyningskæde er der ingen menneskelig ”fornemmelse”, der lige kan korrigere forkerte stamdata. I vores verden er stamdata først og fremmest størrelser og vægt på pakker. De skal bare være 100 procent korrekte, og det er en stor udfordring. PIM-systemer (product management information) med stærk integration kan være en stor hjælp.

Nis Kampp, Director SCM management consulting, 4Improve: Tættere samarbejde både op og ned i kæden

Udfordringer:
Det er væksttider og sælgers marked, og supply chain er begyndt at prioritere downstream mod kunderne og mere aktivt allokere resurser. Vi i supply chain skal derfor aktivt bruge vores viden om kundesamarbejde upstream mod leverandørerne med mere opmærksomhed på resurseknaphed og kapacitet. Fokus vil være evnen til at følge efterspørgslen. Forudsætningen er en stærk S&OP proces, gode relationer og tæt samarbejde i forsyningskæden.

Virkemidler:
1. Prioritering – hvilke ordrer, produkter og kunder skal forfordeles for at sikre kort- og langsigtet profitoptimering. 2. Fokusering – hvilke produkter og ydelser skal vi selv stå for, og hvilke skal vi optimere gennem partneraftaler. 3. Effektivitet – højere output af hele værdikæden gennem samarbejde på tværs. 4. Evnen til at afdække potentialer og høste dem i høj hastighed bliver afgørende. 5. Det kræver den rigtige organisation, styr på driften og at udviklingsaktiviteterne understøtter ovenstående.

Bo Quist, COO, Peter Justesen Company A/S: Supply chain intelligence er nøglen

Udfordringer:
Hastighed. Long term er blevet mid term, og mid term er blevet short term; krav til hurtigt at kunne navigere og eksekvere på et oplyst grundlag er blevet endnu mere udtalt.

Virkemidler:
Det er et ”must”, at supply chain er positioneret på et strategisk niveau i virksomheden. ”One-size fits all” findes ikke, og fokus vil være at operere med distinkte kundespor, hvor man til stadighed formår at differentiere mellem henholdsvis pris, fleksibilitet og hastighed. Supply chain intelligence er her nøglen til at opnå succes.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2019

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup