Sådan går det med SCM i 2019 - del 1

SCM.dk har spurgt 16 SCM-eksperter om, hvad der vil ske på SCM-banen i 2019. Svarene tyder på, at følgende tre områder fortsat vil fylde mest: data og digitalisering, S&OP og kompetenceudvikling samt strategi og innovation. Men i 2019 kommer der en ny dimension; samfund og miljø. De 16 eksperters bud er en guldgrube af inspiration til, hvordan du kan udvikle din forsyningskæde. Læs de første fem input her.

15.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Torben Knudby, associate professor, operations and Supply Chain Management, DTU: Fokus på kompetenceudvikling

Udfordringer:
Fremover kommer alle supply chains til at omfatte en form for cirkularitet, der skal indarbejdes i både produktdesign, produktion, distribution og service. Det vil i høj grad blive supply chain lederen, der skal føre det ud i livet gennem returlogistik eller lignende, således at virksomhedens supply chain kan bidrage til fremtidens krav om cirkulær økonomi.

Virkemidler:
Da supply chain lederen næppe alene kan gennemføre ovennævnte, stiger kravene til supply chain medarbejdere hastigt. Det kræver både supply chain indsigt, teknisk indsigt og it-ekspertise at være den, der driver udviklingen – derfor bliver fokus i 2019 og fremover at udvikle nuværende medarbejdere gennem videreuddannelse og rekruttere nye supply chain medarbejdere med nyeste viden.

Lars Kyed, adm. direktør, GS1 Denmark: Sikker og effektiv deling af data

Udfordringer:
Presset for at styre data har aldrig været større. Dermed også behovet for at få integreret sine interne systemer. Det er en stor udfordring for mange virksomheder, både med hensyn til antal systemer og kompleksitet. Men det er nødvendigt for at kunne eliminere manuelle processer og sikre kvalitet.

Virkemidler:
Det interne samarbejde skal styrkes, og det må SCM-lederen gå aktivt ind i. Det handler særligt om nært samarbejde med stamdata- og marketingafdelinger, fordi data må og skal deles effektivt og sikkert internt, hvis det skal lykkes at få optimale informationer ud til kunderne – både B2B og B2C.

Jens Davidsen, projektleder, Aurora Group: Digitalisering kræver styr på stamdata

Udfordringer:
Digitaliseringstoget vil kun få endnu mere fart på i 2019. De logistiktunge virksomheder, som ikke kommer med på vognen med for eksempel kunstig intelligens og machine learning nu, vil sakke bagud i konkurrencen.

Virkemidler:
En vigtig og overset forudsætning for at drage fordele af digitaliseringen er styr på stamdata. I en digital forsyningskæde er der ingen menneskelig ”fornemmelse”, der lige kan korrigere forkerte stamdata. I vores verden er stamdata først og fremmest størrelser og vægt på pakker. De skal bare være 100 procent korrekte, og det er en stor udfordring. PIM-systemer (product management information) med stærk integration kan være en stor hjælp.

Nis Kampp, Director SCM management consulting, 4Improve: Tættere samarbejde både op og ned i kæden

Udfordringer:
Det er væksttider og sælgers marked, og supply chain er begyndt at prioritere downstream mod kunderne og mere aktivt allokere resurser. Vi i supply chain skal derfor aktivt bruge vores viden om kundesamarbejde upstream mod leverandørerne med mere opmærksomhed på resurseknaphed og kapacitet. Fokus vil være evnen til at følge efterspørgslen. Forudsætningen er en stærk S&OP proces, gode relationer og tæt samarbejde i forsyningskæden.

Virkemidler:
1. Prioritering – hvilke ordrer, produkter og kunder skal forfordeles for at sikre kort- og langsigtet profitoptimering. 2. Fokusering – hvilke produkter og ydelser skal vi selv stå for, og hvilke skal vi optimere gennem partneraftaler. 3. Effektivitet – højere output af hele værdikæden gennem samarbejde på tværs. 4. Evnen til at afdække potentialer og høste dem i høj hastighed bliver afgørende. 5. Det kræver den rigtige organisation, styr på driften og at udviklingsaktiviteterne understøtter ovenstående.

Bo Quist, COO, Peter Justesen Company A/S: Supply chain intelligence er nøglen

Udfordringer:
Hastighed. Long term er blevet mid term, og mid term er blevet short term; krav til hurtigt at kunne navigere og eksekvere på et oplyst grundlag er blevet endnu mere udtalt.

Virkemidler:
Det er et ”must”, at supply chain er positioneret på et strategisk niveau i virksomheden. ”One-size fits all” findes ikke, og fokus vil være at operere med distinkte kundespor, hvor man til stadighed formår at differentiere mellem henholdsvis pris, fleksibilitet og hastighed. Supply chain intelligence er her nøglen til at opnå succes.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2019

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

29.02.2024SCM.dk

EU-Rådet kunne ikke vedtage due diligence-direktivet

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup