DHL: Sådan vinder logistikvirksomheder på last mile-delivery

Den stigende nethandel tvinger netbutikkerne og logistikvirksomhederne til at levere hurtigt og nemt for at tilfredsstille slutkunderne. Ifølge et nyt studie fra DHL vil de virksomheder, der formår at tænke i nye leveringsformer, automation data, være bedre rustet til at konkurrere i fremtiden.

I et nyt studie kommer DHL med bud på, hvilke hovedtendenser, der kommer til at præge leveringen på den sidste kilometer. .

10.01.2019

SCM.dk

Lokaliseret levering, netværk med fleksibel levering, sæsonafhængig logistik, samt teknologier under udvikling – der vil hele tiden opstå muligheder, hvorpå virksomheder kan tilpasse deres forsyningskæder til det skiftende markedsmiljø og dermed opnå en konkurrencemæssig fordel.

Det er disse fire hovedtendenser, der ifølge et nyt studie, ”Shortening the Last Mile: Winning Logistics Strategies in the Race to the Urban Consumer”, som DHL har gennemført sammen med analysefirmaet Euromonitor, kommer til at præge den sidste vej af leveringen til kunden.

Læs også: Robothunde og autonome biler skal levere varer i fremtiden

”Det er netop i forbindelse med ’the last mile’, at konkurrencen vil være størst om at være mest fleksibel og bedst til at levere kundernes pakker. Derfor handler det i dag ikke kun om hurtig transport, men også om hvordan man styrer de daglige mængder pakker og får varerne afsted til det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, for det er lige så vigtigt,” siger Atli Einarsson, der er adm. direktør for DHL Express i Danmark og fortsætter:

”I DHL udvikler vi fokuserede løsninger, der hjælper e-handelsvirksomheder til hurtigt og nemt at få deres varer frem til kunderne. Det sker blandt andet ved, at vi arbejder med maskinlæring til at optimere pakkernes rejse mellem punkt A og B og ved at automatisere dele af vores netværk”, siger han.

Inden 2030 forventes der at leve yderligere 600 millioner mennesker i bymiljøer. Den stigende urbanisering gør derfor det sidste stykke af leveringen mere kompleks samtidig med, at det også er — og forbliver — en kritisk succesfaktor for netbutikkerne.

DHL opfører ny terminal i Fredericia
De nye teknologier skaber desuden muligheder for ikke bare at forbedre servicen, men også at disrupte tingenes tilstand. Det udfordrer både netbutikkerne og logistikvirksomhederne, der hele tiden skal omfavne dristige nye idéer for at overleve og fortsat være konkurrencedygtige.

Lokaliseret levering, netværk med fleksibel levering, sæsonafhængig logistik, samt teknologier under udvikling er fire hovedtendenser, der ifølge DHL og analysefirmaet Euromonitor kommer til at præge den sidste vej af leveringen til kunden. .

”Fremtidens udvikling på det hurtigt voksende og stærkt konkurrencepræget e-handelsmarked er stadig utrolig vanskelig at forudsige. Derfor skal man som virksomhed sørge for hele tiden at forny sig og være effektiv samtidig med, at man dækker kundernes behov i det daglige. Det gælder om at være særligt opmærksom på det sidste stykke vej ud til kunden, for uanset hvordan alting udvikler sig, vil det være et af mest markante punkter i den samlede kundeoplevelse”, siger Atli Einarsson.

Selv er DHL netop ved at opføre en ny terminal i Fredericia. Hvor medarbejderne i den nuværende bygning kan håndtere 1200 pakker i timen, vil de i den nye bygning kunne håndtere 6000 pakker i timen.

”De virksomheder, der kan etablere effektive partnerskaber, som kan sikre en mere fleksibel levering i byerne og investere i de mest effektive teknologier for at øge produktiviteten, vil stå blandt vinderne i morgen. Vinderne er også dem, der formår at drage fordel af data for at skabe endnu bedre kundeoplevelser og endnu vigtigere vil kunne håndtere deres samlede pakkemængder bedre end nogen anden”, siger Atli Einarsson.

Læs også: DHL forudser fortsat handelsvækst

I Danmark indførte DHL Express for nogle år siden On Demand Delivery, hvilket gør det muligt for modtageren selv at bestemme, hvor pakken skal leveres. Derudover har DHL Express 151 tankstationer og kiosker samt adgang til 415 Swipboxe, som alle gør det nemmere for modtagerne at få deres pakker.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup