DHL: Sådan vinder logistikvirksomheder på last mile-delivery

Den stigende nethandel tvinger netbutikkerne og logistikvirksomhederne til at levere hurtigt og nemt for at tilfredsstille slutkunderne. Ifølge et nyt studie fra DHL vil de virksomheder, der formår at tænke i nye leveringsformer, automation data, være bedre rustet til at konkurrere i fremtiden.

I et nyt studie kommer DHL med bud på, hvilke hovedtendenser, der kommer til at præge leveringen på den sidste kilometer. .

10.01.2019

SCM.dk

Lokaliseret levering, netværk med fleksibel levering, sæsonafhængig logistik, samt teknologier under udvikling – der vil hele tiden opstå muligheder, hvorpå virksomheder kan tilpasse deres forsyningskæder til det skiftende markedsmiljø og dermed opnå en konkurrencemæssig fordel.

Det er disse fire hovedtendenser, der ifølge et nyt studie, ”Shortening the Last Mile: Winning Logistics Strategies in the Race to the Urban Consumer”, som DHL har gennemført sammen med analysefirmaet Euromonitor, kommer til at præge den sidste vej af leveringen til kunden.

Læs også: Robothunde og autonome biler skal levere varer i fremtiden

”Det er netop i forbindelse med ’the last mile’, at konkurrencen vil være størst om at være mest fleksibel og bedst til at levere kundernes pakker. Derfor handler det i dag ikke kun om hurtig transport, men også om hvordan man styrer de daglige mængder pakker og får varerne afsted til det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, for det er lige så vigtigt,” siger Atli Einarsson, der er adm. direktør for DHL Express i Danmark og fortsætter:

”I DHL udvikler vi fokuserede løsninger, der hjælper e-handelsvirksomheder til hurtigt og nemt at få deres varer frem til kunderne. Det sker blandt andet ved, at vi arbejder med maskinlæring til at optimere pakkernes rejse mellem punkt A og B og ved at automatisere dele af vores netværk”, siger han.

Inden 2030 forventes der at leve yderligere 600 millioner mennesker i bymiljøer. Den stigende urbanisering gør derfor det sidste stykke af leveringen mere kompleks samtidig med, at det også er — og forbliver — en kritisk succesfaktor for netbutikkerne.

DHL opfører ny terminal i Fredericia
De nye teknologier skaber desuden muligheder for ikke bare at forbedre servicen, men også at disrupte tingenes tilstand. Det udfordrer både netbutikkerne og logistikvirksomhederne, der hele tiden skal omfavne dristige nye idéer for at overleve og fortsat være konkurrencedygtige.

Lokaliseret levering, netværk med fleksibel levering, sæsonafhængig logistik, samt teknologier under udvikling er fire hovedtendenser, der ifølge DHL og analysefirmaet Euromonitor kommer til at præge den sidste vej af leveringen til kunden. .

”Fremtidens udvikling på det hurtigt voksende og stærkt konkurrencepræget e-handelsmarked er stadig utrolig vanskelig at forudsige. Derfor skal man som virksomhed sørge for hele tiden at forny sig og være effektiv samtidig med, at man dækker kundernes behov i det daglige. Det gælder om at være særligt opmærksom på det sidste stykke vej ud til kunden, for uanset hvordan alting udvikler sig, vil det være et af mest markante punkter i den samlede kundeoplevelse”, siger Atli Einarsson.

Selv er DHL netop ved at opføre en ny terminal i Fredericia. Hvor medarbejderne i den nuværende bygning kan håndtere 1200 pakker i timen, vil de i den nye bygning kunne håndtere 6000 pakker i timen.

”De virksomheder, der kan etablere effektive partnerskaber, som kan sikre en mere fleksibel levering i byerne og investere i de mest effektive teknologier for at øge produktiviteten, vil stå blandt vinderne i morgen. Vinderne er også dem, der formår at drage fordel af data for at skabe endnu bedre kundeoplevelser og endnu vigtigere vil kunne håndtere deres samlede pakkemængder bedre end nogen anden”, siger Atli Einarsson.

Læs også: DHL forudser fortsat handelsvækst

I Danmark indførte DHL Express for nogle år siden On Demand Delivery, hvilket gør det muligt for modtageren selv at bestemme, hvor pakken skal leveres. Derudover har DHL Express 151 tankstationer og kiosker samt adgang til 415 Swipboxe, som alle gør det nemmere for modtagerne at få deres pakker.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup