Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig

Det kan næppe komme bag på nogen, at fokus på bæredygtighed har spredt sig som ringe i vandet ind i mange brancher – forsyningskæder er ingen undtagelse. Men hvorfor er det så vigtigt, og hvordan kan din virksomhed følge med?

Hvorfor forsyningskæderne skal være bæredygtige, og hvilke problemer det giver, har Ray Hatch sine bud på..

07.03.2019

SCM.dk

Klimadebatten har gjort sit indtog i alt fra modeindustrien til byggebranchen, og det handler om at gøre virksomhederne bæredygtige. Det gælder også forsyningskæderne, hvor logistik- og shippingindustrien har oplevet et større pres inden for de sidste ti år.

Læs også: Ford satser på, at fremtidens pakkelevering bliver bæredygtig

På Supply Chain Brain kommer Ray Hatch, der er CEO for Quest Resource Management Group, med en række råd til at opnå en bæredygtig forsyningskæde i den virksomhed:

Hvorfor du skal følge med
Et af de vigtigste råd er at regulere, da der hele tiden kommer nye regler omkring alt fra materialer til de køretøjer, der skal transportere varerne – det bliver virksomhederne nødt til at forholde sig til.

Det er også vigtigt at regulere i forhold til forbrugernes ønsker og behov. De er mere opmærksomme på bæredygtighed end nogensinde før, og det er investorerne godt klar over – derfor vælger de ofte at skyde penge i virksomheder, der har fokus på dette, skriver Hatch.

For eksempel handler det for en fødevarevirksomhed om ikke at have kolossale mængder af madspild, da det vil have en negativ indvirken hos forbrugerne. Men hvis fødevarevirksomheden er god til at balancere produktion og levering (udbud/efterspørgsel), så kan det give virksomheden et godt ry blandt forbrugerne.

Hvorfor det giver problemer
Der er som regel altid nye problematikker forbundet med indførelse og omstilling af større koncepter i virksomhederne – det gælder også bæredygtighed.

I forsyningskæderne handler det blandt andet om den teknologi, der skal implementeres for at gøre logistikplanlægningen nemmere, og så er der hele problematikken i at udskifte sin transportflåde til en miljøvenlig én med begrænset eller intet CO2-udslip.

Derudover ligger der en udfordring i at uddanne og informere sine medarbejdere om bæredygtige tiltag. Det er nemlig vigtigt også at inddrage medarbejderne, så de forstår vigtigheden i den bæredygtige strategi, samt hvilken betydning den har for virksomheden, påpeger Ray Hatch.

Læs også: Kinesiske muligheder for bæredygtig mobilitet

På den måde undgår virksomheder, at medarbejderne blot ser bæredygtighedsinitiativerne på papiret fra topledelsen – og dermed ikke forholder sig til dem, som virksomheden har tiltænkt.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle