Søg om støtte til køb af brint- og ellastbiler

Ny pulje på 45 millioner kroner til grøn transport. Puljen skal understøtte den grønne omstilling af godstransportsektoren. Energistyrelsen indkalder ansøgninger om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler.

Ny pulje på 45 millioner kr til grøn transport. Puljen skal understøtte den grønne omstilling af godstransportsektoren. Energistyrelsen indkalder ansøgninger om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler. Foto: Colourbox.

09.09.2022

SCM.dk

Den 25. juni 2021 indgik regeringen en aftale om udmøntning af en pulje til grøn transport med en række partier, herunder Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, enhedslisten, det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Aftalen skal blandt andet understøtte omstilling af den tunge vejgodstransport gennem tilskud til køb af grønne lastbiler, forstået som brint- og ellastbiler.

Dele af aftalen udmøntes ved en bekendtgørelse om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler, som fastsætter de nærmere bestemmelser for administration af tilskudspuljen, herunder blandt andet krav til ansøgningen, betingelser for tilsagn og udbetaling af tilskud samt kontrol. Bekendtgørelsen giver mulighed for at meddele tilsagn om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler svarende til en andel af den meromkostning, der er forbundet med køb af en sådan lastbil frem for en diesellastbil.

Læs også: Nyt klimakompas skal hjælpe SMV’er styre mod grøn omstilling

På Energistyrelsens hjemmeside er der informationer om indkaldelsen af ansøgninger, bekendtgørelsen og vejledningen til reglerne. Ansøgninger skal indsendes via en ansøgningsportal, og der er ansøgningsfrist den 14. oktober 2022 kl. 12.

Ansøgere kan forvente svar på deres ansøgninger medio december 2022. Puljen annonceres endvidere på Statens-tilskudspuljer.dk.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle