SCM Agendaen – Automatisering i logistikken

Automatisering spiller en central rolle for produktivitet i alle virksomheder - og dækker bredt fra lagerautomater, AGV’er, kasselagre og til 100% automatiske lagre med plukrobotter. Automatisering bør ikke ske for automatiseringens skyld, men fordi det giver forretningsmæssig værdi. Derfor er det vigtigt først at forstå de nuværende processer for at kunne trække stikkene hjem med at automatisere forretningsgange. Det er således et vigtigt samspil mellem mennesker og teknologi. Podcasten er sponsoreret af Langebæk A/S.

Lars Bek Jensen, Langebæk A/S (nr. 1 fra venstre) og Brian Sværke, Netto Danmark (nr. 2 fra venstre) deltager i podcast med Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft, SDU..

27.08.2021

SCM.dk

Behovet for automatisering er stort for alle typer af virksomheder – handels- og grossistvirksomheder og produktionsvirksomheder – og for små og mellemstore virksomheder og store virksomheder. Det at gennemføre automatisering sker primært med effektivitet som det åbenlyse. Det handler om at eliminere manuelle arbejdsgange og i stedet lade robotter udføre arbejdet. Det betyder, at automatisering også giver en række fordele for medarbejderne i form af forbedret ergonomi og arbejdsmiljø. Arbejde på lagre har udviklet sig fra at være hårdt nedslidende arbejde til at være et arbejde med gode forhold, hvor tunge løft nu klares af robotter. Man skal således følge med – først løfte områder med manuelle arbejdsgange til automatisering, og så derefter vedligeholde og videreudvikle automatiseringsløsningerne.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

”Tilgangen til arbejdskraft har indenfor dette område også været under pres, hvilket specielt er blevet synligt under COVID-19-krisen. Men tiden har vist, at logistikken har været resilient under COVID-19, fordi systemerne, vi bruger, er robuste”, lyder det fra Lars Bek Jensen fra Langebæk A/S. De virksomheder, der er foran med de teknologiske investeringer, har været langt mere modstandsdygtige over for COVID-19. Det er også vigtigt at huske på, at man ikke skal automatisere for automatiseringens skyld. Det skal være et virkemiddel til at få skabt en sund og konkurrencedygtig drift.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft er taget til Nettos distributionslager i Køge for at drøfte automatisering med Brian Sværke, Head of Supply Chain & Logistics i Netto Danmark og Partner Lars Bek Jensen fra Langebæk A/S.

Mange grader af automation
Podcasten handler om, hvorfor automatisering i logistikken er vigtig samt konkrete erfaringer med forskellige succeskriterier for implementering af automationsløsninger. Det er vigtigt, at man først forstår, hvilken opgave eller opgaver, der skal løses med automation. Virksomheder har behov for forskellige grader af automationsløsninger. Nogle arbejder med meget skiftende kundebehov med mange små ordrer, som giver en måde at løse rentable automationsløsninger på, mens andre skal have løst mere standardiserede og volumentunge opgaver, som kræver en anden løsning. Automatisering findes på flere niveauer – fra store fuldautomatiske lagerautomater til løsninger, der er hurtige og let at få op at køre. Automatikken er blevet mere skalerbar med mindre, autonome systemer, der kan kobles ind i en samlet løsning.

Lars Bek Jensen fortæller om tendenser indenfor automatisering, som bland andet handler om automatisering af kasselagre, som specielt er relevante for e-commerce. En anden tendens er også behovet for at lagre store mængder (lagring af bulk-varer), bl.a. fordi der nogle steder er udfordringer med pladsen. Dernæst er der stort fokus på at kunne plukke varer effektivt og uden fejl. Det stiller krav om pålidelige plukkesystemer. Blandt produktionsvirksomheder ses også et stigende fokus på at løse transportopgaver ved brug af AGV’er. Endelig peger Lars Bek Jensen på, at 3PL-virksomheder begynder at gennemføre strategiske investeringer i automatisering for at kunne skabe konkurrencemæssige fordele.

Vil du også sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.

• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.

Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast så ring og hør mere hos Per Christensen på +45 53731373 eller skriv på pc@horisontgruppen.dk.

Husk medarbejderinvolvering
Et typisk projekt starter med et opstartsmøde med fokus på det område, der skal automatiseres. Der bliver på baggrund af dette igangsat et analysearbejde, hvor beslutningsrelevante data indsamles og bearbejdes til en business case, som efterfølgende skal godkendes. Når denne er godkendt, skal der søges efter leverandører til opgaven, det være sig til bygninger, mekanik og udstyr. Når de rette leverandører er valgt, laves der en kontrakt mellem parterne.  Herefter handler det om at få designet på plads med tegninger og specifikationer, og så kan produktionen af robotter, baner, reoler m.v. påbegyndes. Og ifølge Lars Bek Jensen skal man så huske på, at det menneskellige fokus i form af change management er en lige så vigtig opgave som alt det tekniske.

Det er meget vigtigt at få medarbejderne involveret og forberedt på de nye arbejdsgange. Dette bakker Brian Sværke fuldt op om og giver et eksempel på, hvordan ledere tidligt i processen introduceres til de nye løsninger, der senere implementeres. Og endelig slutter Lars Bek Jensen af med at understrege vigtigheden af, at implementeringsprojekterne (og deres business cases) i tilstrækkelig grad har taget højde for, at det tager tid at rampe-up. Man skal huske at sætte tid af til at finjustere systemer og løsninger. ”Tidligere projekter har for eksempel sat fokus på vigtigheden af gode paller i automationsløsninger,” siger Brian Sværke. ”Automatisering er en udfordring, hvis ikke pallerne er i orden. Det er næsten mere vigtigt en valide stamdata,” understreger han.

Deltagere:
• Head of Supply Chain & Logistics Brian Sværke, Netto Danmark og Partner Lars Bek Jensen, Langebæk A/S.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU i Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU i Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Relateret indhold

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup