SCM Agendaen – Effektive logistikløsninger til den offentlige sektor

Hospitaler og kommunale institutioner indlagrer, plukker, pakker og transporterer hver dag masser af varer. Ændret lovgivning påvirker løbende den offentlige sektor, og lige nu fylder bæredygtighed meget. Det har Langebæk A/S fokus på, når de skaber effektive løsninger i den offentlige sektor. Podcasten er sponseret af Langebæk A/S.

"Specielt den faktabaserede tilgang styrker os, når vi skal kigge på de operationelle processer. Og her holder vi jo hele tiden øje med de nye muligheder, markedet giver for at effektivisere arbejdsgangene ved brug af ny teknologi” siger Peter Lamp Sørensen..

09.02.2023

SCM.dk

I det offentlige er det store beløb, der handles for, og der er stadigvæk et ikke-indfriet potentiale for at optimere. ”En logistikopgave hos en stor offentlig kunde er bestemt attraktiv. Hvis vi først ser på hospitaler, så er det store virksomheder. Et hospital som det i Århus dækker jo et areal svarende til Ribe by. Så det er ret store områder, der skal forsynes med en række forskellige varer hver eneste dag. Så på den måde er der en stor kompleksitet i den interne logistikopgave på hospitalerne” siger Managing Consultant Peter Lamp Sørensen, Langebæk A/S.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har inviteret Peter Lamp Sørensen til SDU i Kolding for at drøfte, hvordan der kan skabes effektive logistikløsninger til den offentlige sektor.
Sådan optimerer I offentlig logistik

Podcasten handler om, hvordan hospitalslogistik og logistik i kommunerne kan optimeres for eksempel på transportområdet. Den grønne dagsorden har stort fokus nu. Der er en række nye hospitaler under etablering, hvor arbejdsgangene bliver udfordret, fordi der er mindre plads til varerne i de processer, der skal udføres på de enkelte hospitaler.

”Opgaven er at sikre, at der kommer effektiv logistik ind på hospitalerne. Der ligger en stor opgave på tværs af landet – ikke kun for Langebæk, men for alle der er involveret i logistik til de danske hospitaler” siger Peter Lamp Sørensen. Også i den kommunale sektor er mange spændende opgaver.

”Vi arbejder i øjeblikket med en kommune omkring optimering af grøn transport ud til alle kommunens institutioner, og hvis man ser på for eksempel Københavns Kommune, så er der mere end 1000 institutioner, der skal have varer hver dag”, siger Peter Lamp Sørensen. Der er stort potentiale i at analysere, hvordan transport sker fra leverandørerne, f.eks. om der skal etableres en hub eller flere i udkanten af byen, hvorfra man kan transportere videre ind til byen, og hvilket transportmiddel, der skal bruges.

Centrale logistikparametre i løsningsdesigns
”Det er det helt klassiske omkring økonomi, tid og kvalitet, der er i spil – men hovedparametrene er driftssikkerhed og effektivitet” siger Peter Lamp Sørensen. Men bæredygtighed er også på kraftig fremmarch. I et offentligt system betyder driftssikkerhed utroligt meget.
”Derfor baserer vores løsninger sig på best practice” siger Peter Lamp Sørensen. Effektivisering er ofte det, der starter projekterne, enten fordi man ikke kan få de ressourcer, man har til at række til den opgave, man står med, eller der er oppefra kommende krav til at reducere i budgettet til at håndtere varer.

Faktabaseret tilgang
”Vi er stærke til at dykke ned i en kundes datagrundlag for at forstå, hvordan virksomheden er bygget op med fokus på logistikken. Specielt den faktabaserede tilgang styrker os, når vi skal kigge på de operationelle processer. Og her holder vi jo hele tiden øje med de nye muligheder, markedet giver for at effektivisere arbejdsgangene ved brug af ny teknologi” siger Peter Lamp Sørensen.

Deltagere:

• Management Consultant Peter Lamp Sørensen, Langebæk A/S
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Relateret indhold

22.04.2024SCM.dk

Autonome robotter er effektive hjælpere på lageret

22.04.2024SCM.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

19.04.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Skru op for din plukkehastighed

19.04.2024WITRON Group

Sponseret

“Flexibility is the match-winner”

10.04.2024Tasklet Factory

Sponseret

Få styr på dit lager: Lagerchefens (gen)vej til succes

08.04.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Ny plukketruck er længe ventet

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Site Manager

Er du vores nye jonglør? Når vi installerer vores komplekse og højteknologiske logistikløsninger på kundernes sites overalt i verden, har vi brug for en Site Manager, der er i stand til at jonglere med adskillige opgaver og bevare overblikket. Samtidig skal det sikres, at vores stærke relationer både internt og til vores kunder bevares og udvikles. Er det dig? Så tilbyder vi en stilling som Site Manager!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Eltronic Fueltech

Supply Chain Specialist

Kunne du tænke dig, at spille en afgørende rolle i arbejdet med at udvikle den samlede værdikæde i en virksomhed, der i den grad bidrager til den grønne omstilling? Og ønsker du at tage et ansvar for at vi på tværs af organisationen styrker samarbejdet og processerne ud mod både leverandører og kunder? Så skal du med på holdet!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

07.04.2024

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle