SCM Agendaen – Produktionsplanlægning i et strategisk perspektiv

Et solidt og brugervenligt planlægningsværktøj er et væsentligt element i at sikre en konkurrencedygtig supply chain. Flere oplever dog problemer med, at deres planlægningssystemer står i vejen for at servicere kunderne som lovet. Der er behov for, at produktionsplanlægning udvikler sig fra et ofte ukendt område for topledelser til, at området bliver anerkendt som det strategiske aktiv, det reelt er. Hør om ledelsesfokus, medarbejderengagement, system og valide data i denne podcast, der er sponsoreret af ROB-EX A/S.

Fra venstre: Hans Jørgen Lynggaard, Jesper Larsen, Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft..

26.03.2021

SCM.dk

Produktionsplanlægning er ofte en udfordring blandt produktionsvirksomheder. Produktionen performer f.eks. ikke tilfredsstillende på én eller flere parametre som eksempelvis på overholdelse af leveringstider, ligesom det også kan være en tung proces at planlægge, eller der ganske enkelt mangler overblik. Nogle steder har produktionsplanlægningen slet ikke fulgt med tiden. Produktionsplanlægning bør anses som et strategisk aktiv, idet der typisk er store værdier i spil i form af maskiner, materialer og medarbejdere, som har direkte konsekvens for virksomhedens goodwill.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcast-udstyret med til ROB-EX A/S i Odense, hvor de har selskab af administrerende direktør Hans Jørgen Lynggaard og kommerciel direktør Jesper Larsen.

Podcasten handler om, hvordan virksomheders konkurrenceevne kan forbedres gennem brug af produktionsplanlægningssoftwaret ROB-EX Scheduler. Der reflekteres over de udfordringer, der mødes med planlægningsopgaver i produktionsvirksomheder, samt hvorledes en implementering af ROB-EX Scheduler kan bidrage til bedre performance som forbedret leveringsevne og kapacitetsudnyttelse og reduceret lagerbinding samt omfang af overarbejde via det visuelle planlægningssoftware. I tillæg til de konkrete fordele ved at implementere planlægningssystemet drøftes også oplevede barrierer i beslutningsprocessen. Behovet for forbedret produktionsplanlægning sættes endelig i kontekst af Sales & Operations Planning, øget lokal produktion og for ”lean’ede” lagre som følge af en styrket indsats på supply chain resilience.

All-in-one vs. best-of-breed software
Jesper Larsen fortæller om forskellen mellem all-in-one vs. best-of-breed software. All-in-one dækker over brede løsninger, der søger at løse langt de fleste, hvis ikke alle opgaver. Disse integrerede systempakker kendes især indenfor ERP. Modsætningen er best-of-breed, der kan oversættes til “bedst til opgaven”, og som udbydes af specialistudviklere, der har fokus på én opgave. ROB-EX Scheduler er et best-of-breed produkt. Nogle af de vigtigste valg, man skal træffe som leder, handler om valg af forretningssystemer eller de IT-løsninger, der skal understøtte og styrke forretningen. Valget har ofte store konsekvenser, ikke blot målt på direkte omkostninger til indkøb og implementering, men også for virksomhedens drift. Fejlkøb af IT har kostet mange virksomheder store summer.

Styrket konkurrenceevne gennem realtidsbaseret planlægning
Hans Jørgen Lynggaard forklarer, at en investering i et planlægningssystem som ROB-EX Schduler hurtigt kan levere en attraktiv business case med en kort return on investment (ROI) gennem sparet tid i administration (ugentlige halvlange møder med flere deltagere) og styrket toplinje gennem pålidelig leveringsevne samt bedre bundlinje gennem omkostningsreduktion. Gennem implementering af kerneløsninger i korte projektforløb opnås der et grundlag for at kunne træffe hurtige beslutninger på et oplyst grundlag. Det er nemt at lave ”hvad-nu-hvis” analyser; der skabes et klart og visuelt overblik for alle i virksomheden, og der sikres en optimal ressourceudnyttelse, fordi det er nemt løbende at foretage justeringer i en dynamisk hverdag.

Deltagere:
• Hans Jørgen Lynggaard, administrerende direktør, og Jesper Larsen, kommerciel direktør, ROB-EX A/S.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU i Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU i Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om planlægning 2021

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

20.02.2024SCM.dk

AI vil sætte turbo på robotautomatisering

16.02.2024SCM.dk

Stort grønt gennembrud i den tunge industri

16.02.2024SCM.dk

Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

07.02.2024SCM.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

06.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Lille jysk produktionsvirksomhed øger effektiviteten med 30 procent ved at få hjælp udefra

01.02.2024SCM.dk

Familievirksomhed går mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup