Sikkerhed i logistikkæden er en kæmpeopgave

Det er en næsten uoverskuelig opgave, og indtil for nylig var det også ofte en overset opgave. At etablere sikkerhed omkring transport og lager. Eller bare få et overblik. Det er nødvendigt at tage højde for tyveri, hærværk, data, it-systemer, persondatalovgivning m.m.

En EU-undersøgelse konkluderer ifølge non-profit organisationen TAPA (Transported Asset Protection Association, red.), at såkaldt ’cargo crime’ koster europæiske virksomheder cirka 61 milliarder kroner om året. Arkivfoto..

03.03.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Den 11. november 2021 arresterede spansk politi syv medlemmer af en bande mistænkt for at begå cargo tyveri. De blev taget på fersk gerning, da de forsøgte at stjæle en ladning bilmotorer til en værdi af mere end 4 millioner kroner.

Den 15. november 2021 fandt engelsk politi frem til en stjålen lastbil i North Yorkshire, der indeholdt en last af metaller til en værdi på cirka 1,3 millioner kroner. Politiet arresterede en chauffør og en passager.
Det er blot tre eksempler på sikkerhedstrusler, der belaster logistikkæder over hele verden.

TAPA registrerede i 2020 data, der viser, at tyveri af cargo forekom i 56 lande i EMEA-regionen (Mellemøsten, Europa og Afrika, red.), og at det gennemsnitlige tab per tyveri var knap 4 millioner kroner. Se mere på tapaemea.org. Arkivfoto..

Den 24. november 2021 arresterede spansk politi 18 personer mistænkt for at være del af en organiseret cargo-tyveri bande, der havde stjålet værktøj, fjernsyn og cykler fra en industribygning i Mercia til en samlet værdi på 2,2 millioner kroner.

61 milliarder kroner om året
En EU-undersøgelse konkluderer ifølge non-profit organisationen TAPA (Transported Asset Protection Association, red.), at såkaldt ’cargo crime’ koster europæiske virksomheder cirka 61 milliarder kroner om året. I en anden undersøgelse foretaget af TAPA og 12 andre industriorganisationer løber tabet for tyske virksomheder op i 16,23 milliarder kroner per år fra cirka 26.000 angreb på lastbiler.

TAPA registrerede i 2020 data, der viser, at tyveri af cargo forekom i 56 lande i EMEA-regionen (Mellemøsten, Europa og Afrika, red.), og at det gennemsnitlige tab per tyveri var knap 4 millioner kroner. Se mere på tapaemea.org.

Syv tendenser for fysisk sikkerhed i 2022

Nick D´Hoedt, som er Business Development Director T&L for den canadiske specialist i sikkerhedsløsninger Genetec, forventer, at følgende syv tendenser vil præge markedet for fysisk sikkerhed i 2022:

1. Overvågning af bygninger og udnyttelse for at sikre social distancering.
2. Videoanalyser vil blive mere tilgængelige for store skalaer.
3. It-kriminalitet vil fortsætte med at stige og vil skabe behov for nye strategier.
4. Åbne arkitekturer vil fremme udbredelsen af smart city-begrebet.
5. Virksomheder vil udvikle anvendelsen af tilpassede adgangskontrol-teknologier.
6. Supply chain operations vil blive genstand for mere fokus.
7. Flere organisationer vil bevæge sig ud i skyen og indføre hybride it-landskaber.

Bliv klogere her.

Tilsigtede og utilsigtede hændelser
Det er supply chain funktionens ansvar at sikre og håndtere flowet af varer hele vejen fra leverandører til slutkunde, og enhver forstyrrelse i vareflowet vil og bør fremstå som en supply chain risiko. Der er et utal af kilder til supply chain risici, og det har den globale pandemi de sidste to år så også sørget for at minde enhver supply chain leder grundigt om.

Man kan opdele risici i tilsigtede og utilsigtede. Det er ofte de utilsigtede, man taler om, når man taler om risikostyring og resiliens i forsyningskæden, og kilderne til de utilsigtede hændelser, der forstyrrer, kan for eksempel være:

• Pandemier eller epidemier.
• Tornadoer, oversvømmelser og andet voldsomt vejr.
• Jordskælv, tsunamier og vulkanudbrud.
• Politisk uro eller politisk motiverede reguleringer.

Men tilsigtede risici er en lige så stor kilde til kostbare og ødelæggende forstyrrelser, og det er værd også at fokusere på denne gruppe af risici. Det kan for eksempel være:

• Tyveri og hærværk.
• Bevidst forurening, infiltrering eller sabotage.
• Terrorangreb.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup