Skoler køber robotter som aldrig før

Danmarks største automationshus, BILA, har leveret cobots – robotter designet til at arbejde sammen med mennesker - til mere end 50 danske skoler. BILA oplever en stigende interesse fra hele uddannelsessektoren i at stille danskudviklet samarbejdende robotteknologi fra Universal Robots til rådighed for elever, lærlinge og studerende. Det oplyser BILA i en pressemeddelelse.

BILA oplever en stigende interesse fra hele uddannelsessektoren i at stille danskudviklet samarbejdende robotteknologi fra Universal Robots til rådighed for elever, lærlinge og studerende. Foto: BILA..

30.08.2021

SCM.dk

Skoleåret er netop startet, og det betyder, at der også sættes strøm til en masse små robotter rundt omkring i skolernes laboratorier. 60 % af skolerne har allerede købt mere end én cobot for at sikre, at morgendagens medarbejdere bliver kompetente i automation.

”Det er egentlig ret enkelt. Den danske industri får ikke bedre løsninger, end vi har kompetencer til, og hvis vi skal have eksterne konsulenter indover hele tiden, bliver det alt for dyrt at automatisere. Derfor er det væsentligt, at industriens operatører, teknikere og integratorer har ekspertise i automation og robotteknologi”, siger lektor Helge Glinvad Grøn, Professionshøjskolen UCN i Aalborg, Hjørring og Thisted.

Skolen har tre cobots fra Universal Robots, købt siden 2010:

”Dem vil alle lege med, så der er uhyggeligt meget run på dem døgnet rundt faktisk. De studerende kan hurtigt realisere nogle ret avancerede robotprojekter, fordi det er så brugervenlig teknologi. Det fascinerer dem, hvor mange muligheder, cobots rummer. Vores nyeste robot pakkede de selv ud og satte i drift”, fortæller Helge Glinvad Grøn.

Arbejdsgiverne går efter robotkompetencer
For de unge selv lønner det sig at blive multikunstnere inden for automatisering. Automationsteknologer er for 98% vedkommende i beskæftigelse senest tre måneder efter, de er færdiguddannede. Der er også mange praktikpladser til bl.a. automatik- og industriteknikerne med robottæft, hvorimod praktikpladser er en mangelvare for traditionelle elektrikere. 

Faglærer Michael Pedersen på CELF i Nykøbing Falster siger:

”Mange virksomheder og arbejdspladser har ikke robotter, selvom det er den eneste måde, vi kan konkurrere med lavtlønsområder på. Vores elever kan tilføre noget til deres arbejdsgivere og øge automatiseringen i Danmark. Vi har fem UR-cobots, fordi de er lette at håndtere, ikke skal sikkerhedsafskærmes og er forholdsvis simple at komme i gang med, og det er en fordel, når man har elever, der skal lære noget fra bunden af. Vi bruger Universal Robots’ opstartguide på nettet, og så er eleven faktisk i gang på egen hånd. Engang købte vi en robot af tysk fabrikat, men der kom vi aldrig længere end til at kalibrere den på 14 dage og opgav den så”.

”For skolerne gør det en stor forskel, at cobots koster cirka en tredjedel af prisen i forhold til en traditionel industrirobot, fordi det baner vej for, at flere elever kan få hands-on erfaringer med robotteknologi. År for år vokser skolernes robotindkøb”, siger Lars Skaarup Rasmussen, Head of Robotics hos BILA A/S, der i seks år har været distributør og storleverandør af Universal Robots til danske arbejdspladser og uddannelser.

- PBH

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

27.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (April)

27.03.2024SCM.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle