Smart affaldsplanlægning giver værdi

Skab værdi med cirkulær økonomi! Ifølge Verdensbanken, producerer verdens byer omkring 2.01 milliarder ton affald hvert år. Tallet forventes at stige til 3.40 milliarder ton inden 2050.

27.11.2018

Sponseret

AMCS

Hvad bliver kommunerne nødt til at gøre?
Flere førende ledere og trendsættere, fra New York til Oslo, er allerede i gang med inspirerende projekter, der skal facilitere deres cirkulære økonomier. Disse projekter er baseret på tre principper fra en rapport kaldet ”Intelligent Assets: Unlocking the Circular Economy Potential”, som er udgivet af Ellen Macarthur Fonden. De tre principper er:

  • Design produkter med henblik på genanvendelse
  • Bliv ved med at bruge produkter og materialer
  • Regenerer naturlige systemer

Disse kommuner håndterer udfordringerne ved genanvendelse ved hjælp af digitale løsninger. Hvis man er på udkig efter strategier til at udvikle en cirkulær økonomi – eller til at forbedre ens eksisterende strategi – så er man nødt til at inkludere ruteoptimering til affalds- og genbrugsbranchen.

Værdiskabende mulighed
Ruteoptimering er en værdiskabende mulighed, ifølge rapporten skrevet af Ellen Macarthur Fonden, som også beskriver behovet for at optimere effektiviteten for flåden af skraldebiler.

Ved at gøre dette, opnår kommuner og affaldsselskaber ikke kun besparelser, men reducerer også CO2-udledning, samtidig med at de forlænger selve skraldebilens levetid. Dette er ikke kun et mål for den cirkulære økonomi, men også for enhver økonomidirektør.

Nye udfordringer for affaldsselskaber
Ændringen fra deponering til genbrug over de seneste år har introduceret andre udfordringer til affaldsselskaberne. Kravene for sortering, sporing og kvalitetssikring for alle aspekter af affaldshåndteringen er blevet skyhøje. For at forblive konkurrencedygtige er det vigtigt at kunne operere dynamisk. Organisationer bliver nødt til at kunne indsamle data i real-tid, samt lægge planlægningen om så det stemmer overens med den nye data. Dette kan inkludere nye ordrer, ændringer i ordrer, overvågning af hardware på køretøjerne og meget mere. Dette er flådens effektivitet; en mulighed for at skabe værdi. 

Ruteoptimeringens betydning
Affaldsbeholdere og containere er spredt ud over hele byen. Intelligent ruteoptimering hjælper med at lave en strategi for indsamlingen og gør den mere effektiv. Ved at optimere ruter i real-tid kan kommuner og virksomheder reducere deres antal af kørte kilometre.

For eksempel kan AMCS’ ruteoptimeringsløsning (Route og Fleet Planner) håndtere store mængder af data til højdensitetsplanlægning. Brugere af denne digitale teknologi har oplevet en reduktion op imod 25%, ikke kun i kørte kilometre, men også i CO2-udledning og køretid.

AMCS’ ruteoptimering kan også reducere antallet af køretøjer, som en virksomhed samlet set har behov for. Dette er særligt en bonus for kommuner, hvor hver en krone tæller, for det hjælper også med at skabe en cirkulær økonomi. Verdensbanken har længe citeret omkostningerne for håndtering og indsamling af affald som værende ansvarlig for 20-50% af en kommunes budget. Andre undersøgelser viser dog, at tallet nærmere ligger mellem 3% og 10%. Uanset hvilken procentdel der er tale om, så kan ruteoptimering hjælpe kommuner og affaldsselskaber med en betydelig besparelse, der også vil gavne miljøet.

Udskift papir med digitale løsninger
Kommuner og affaldsselskaber kan opnå endnu større effektivitet, samt tage et skridt i den rigtige retning i mod den cirkulære økonomi, ved at få et real-tidsindblik i deres indsamling af affald. Dette inkluderer udskiftningen af papir, hvilket derved også vil resultere i højere margener.

Med hardware til skraldebilerne kan back-office få et klart overblik over affaldsindsamlingen og lave justeringer i planlægningen i real-tid. Hver chauffør har en tablet, hvor de modtager digitale opdateringer til deres rute, navigation, og meget mere selvfølgelig. Eller, der skulle være mere. Den ideale hardware løsning til skraldebilerne skulle gerne resultere i en betydelig reduktion i køreture med missede skraldespande, kørte kilometre, forbrug af brændstof og CO2-udledning.

AMCS’ mobile løsning (Mobile Workforce) til skraldebiler har for eksempel givet brugere afkast på deres investering fra mellem tre og seks måneder efter implementeringen. Så effektivt er det når det kommer til omkostninger og ydeevne, samtidig med at det formindsker brugerens CO2-fodspor.

Digitale løsninger, så som Route/Fleet Planner og Mobile Workforce, kan hjælpe organisationer og kommuner med at fremtidssikre, ikke kun i forhold til nye udfordringer, men også til at omfavne den cirkulære økonomi, hvis dette er den ønskede strategi. 

Effektiviser skraldebilerne
Ruteplanlægning burde altid være en del af historien. Ellen Macarthur Fonden fandt, at ruteplanlægning øgede udnyttelsen af aktiver og ressourcer ved at reducere køretiren og forbedre udnyttelsesgraden, hvilket derved gjorde chaufførerne mere produktive. Men den rigtige ruteplanlægningsløsning gør meget mere end bare det. Den rigtige løsning giver også planlæggere komplet indsigt i hele organisationen, hvilket gør det muligt for dem at tage beslutninger baseret på rigtige data.

AMCS Fleet Planner gør alt dette og meget mere. Løsningen gør det muligt for virksomheder at optimere deres daglige indsamling af affald, eller distribution/afhentning af produkter, hvis der er tale om andre brancher. Systemet håndterer kundebookinger, ad hoc-planlægning og eksekvering i real-tid. Flere planlæggere kan arbejde i systemet på én gang med samme data sæt. I bund og grund giver Fleet Planner affaldsselskaber muligheden for at være agile og effektive.

Brugere af Fleet Planner har oplevet en reduktion i antallet af køretøjer eller vagtskifte på op til 15%, samt helt op til 25% reduktion i kørte kilometre, køretid og CO2-udledning. Den største besparelse ses i tiden brugt på at planlægge transporten, udføre den og opfølgning derpå. På disse aktiviteter kan virksomheder spare op til 50% af deres tid.

Særligt webinar for kommuner og affaldsselskaber
Deltag i AMCS’ webinar om potentialet, samt betydningen, ved ruteoptimering i indsamlingen af affald: ”Nye og større udfordringer ved planlægning af affaldsindsamling”. Webinaret finder sted online, torsdag d. 29. november kl. 13.

Tilmeld dig nu og lær hvordan din organisation kan optimere affaldsindsamlingen!

Mere fra...

19.04.2022AMCS

Sponseret

Cascades Recovery+, Synlighed i operationer

28.02.2022AMCS

Sponseret

Lang Recycling, smarte løsninger til metal

23.02.2022AMCS

Sponseret

Seks grunde til, at Telematik er en Game Changer for affalds- og genanvendelsesindustrien

17.02.2022AMCS

Sponseret

En ny verden af Transport Logistics er ved at opstå hurtigt - grib mulighederne

09.11.2021AMCS

Sponseret

AMCS Launches AMCS Platform Winter 21 Release

04.11.2021AMCS

Sponseret

Meet us at ICT & Logistiek - online!