Stadig først på gaden

En ny terminal i Fredericia skal sikre, at DHL Express kan fastholde sin position i området med en femdobling af den nuværende kapacitet. Væksten i den global e-handel er den primære årsag til det øgede tryk og den strategiske beslutning om at udvide, fortæller operations director Steen Asger Jørgensen.

Den nye terminal skal stå klar til indflytning d. 6. januar 2020. Illustration: DHL Express.

24.09.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Den globale onlinehandel vokser massivt i disse år, og det kan man mærke hos DHL Express i Fredericia, der er ved at vokse ud af sin nuværende terminal ved Taulov i den vestlige del af byen. Derfor tog man i starten af september det første spadestik til en ny lokalitet, der skal ruste selskabet til fremtidens distributionskrav.

Læs også: IBM og DHL: Kunstig intelligens vil ændre logistikbranchen

I runde tal vil medarbejderne i den nye terminal kunne håndtere fem gange så mange pakker i timen, som det er muligt i dag, med mere plads og state-of-the-art-teknologi, der kommer til at klare selve sorteringen mere eller mindre fuldautomatisk.

Steen Asger Jørgensen (bagerst) var med, da første spadestik til den nye terminal blev taget d. 3.september. Foto: DHL Express.

Det fortæller Steen Asger Jørgensen, der som operations director har ansvaret for det operationelle i organisationen, herunder ikke mindst at udvikle netværket og tilpasse forretningen til eksempelvis e-commerce, som fylder rigtig meget for DHL Express i Danmark.

”Det er først og fremmest e-handlen der gør, at vi ikke længere kan være i vores nuværende faciliteter. Dem har vi haft i 10 år, og i den periode har der været en kraftig vækst i pakkemængderne ind og ud af landet, som har nødvendiggjort den flytning, vi står over for nu”, siger han og fortsætter:

”Den nye bygning bliver en milepæl i vores infrastrukturplan for 2030, og den skal være et knudepunkt for hele regionen, hvor vi naturligvis gerne vil fastholde den gode position, vi har i dag. Hvis vi blev i vores gamle bygning, så ville der opstå flaskehalse, som ville forsinke os i forhold til vores konkurrenter. Nu sikrer vi os, at vi stadig er først på gaden.”

Grønne løsninger i sigte
Konkret bliver den nye bygning på 4.185 m2 fordelt på 3.375 m2 til lager og 810 m2 til kontor. Selve terminalen kommer til at tælle 90 dockingporte mod 36 i dag, og til at håndtere den større volumen af forsendelser, får man som nævnt installeret et topmoderne sorteringsanlæg, der femdobler den nuværende kapacitet til 6.000 pakker i timen.

”Flytningen og udvidelsen er jo både en praktisk og en strategisk beslutning ud fra den forventede fortsatte vækst i onlinehandlen. Med den nye lokation er vi sikret 10-15 år ud i fremtiden, og så er der også plads til at udvide yderligere, så vi kan levere endnu tidligere og hente endnu senere”, siger Steen Asger Jørgensen.

Når det kommer til distributionen i regionen, så er konventionelle dieseldrevne lastbiler langt fra det eneste transportmiddel, man har i sigte, forklarer Steen Asger Jørgensen.

”Vi følger tæt med i udviklingen af elektriske lastbiler og varevogne, og vi er i dialog med bl.a. Mercedes og Volkswagen i forhold til de parametre omkring kapacitet, rækkevidde osv., som er væsentlige for os, ligesom vi forbereder løsninger i selve terminalen, fx opladestationer ved portene. Derudover er vi også i fuld gang med grønne løsninger i form af cykeldistribution, som er i gangsat i både København og Aarhus, siger han.

Læs også: PostNord slår portene op til Danmarks største gods- og pakketerminal

Ifølge planen er terminalen færdig i juni 2019, hvorefter man starter installation samt test- og indkøringsfasen af de avancerede sorteringssystemer. Den endelige indrykning er sat til 6. januar 2020, og sammenlagt kommer man til at beskæftige omkring 100 medarbejdere i huset.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

01.03.2024SCM.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

01.03.2024SCM.dk

Nyt opkøb skaber kæmpe enhed for Unity Enterprise-udvikling

29.02.2024SCM.dk

EU-Rådet kunne ikke vedtage due diligence-direktivet

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup