Stadig først på gaden

En ny terminal i Fredericia skal sikre, at DHL Express kan fastholde sin position i området med en femdobling af den nuværende kapacitet. Væksten i den global e-handel er den primære årsag til det øgede tryk og den strategiske beslutning om at udvide, fortæller operations director Steen Asger Jørgensen.

Den nye terminal skal stå klar til indflytning d. 6. januar 2020. Illustration: DHL Express.

24.09.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Den globale onlinehandel vokser massivt i disse år, og det kan man mærke hos DHL Express i Fredericia, der er ved at vokse ud af sin nuværende terminal ved Taulov i den vestlige del af byen. Derfor tog man i starten af september det første spadestik til en ny lokalitet, der skal ruste selskabet til fremtidens distributionskrav.

Læs også: IBM og DHL: Kunstig intelligens vil ændre logistikbranchen

I runde tal vil medarbejderne i den nye terminal kunne håndtere fem gange så mange pakker i timen, som det er muligt i dag, med mere plads og state-of-the-art-teknologi, der kommer til at klare selve sorteringen mere eller mindre fuldautomatisk.

Steen Asger Jørgensen (bagerst) var med, da første spadestik til den nye terminal blev taget d. 3.september. Foto: DHL Express.

Det fortæller Steen Asger Jørgensen, der som operations director har ansvaret for det operationelle i organisationen, herunder ikke mindst at udvikle netværket og tilpasse forretningen til eksempelvis e-commerce, som fylder rigtig meget for DHL Express i Danmark.

”Det er først og fremmest e-handlen der gør, at vi ikke længere kan være i vores nuværende faciliteter. Dem har vi haft i 10 år, og i den periode har der været en kraftig vækst i pakkemængderne ind og ud af landet, som har nødvendiggjort den flytning, vi står over for nu”, siger han og fortsætter:

”Den nye bygning bliver en milepæl i vores infrastrukturplan for 2030, og den skal være et knudepunkt for hele regionen, hvor vi naturligvis gerne vil fastholde den gode position, vi har i dag. Hvis vi blev i vores gamle bygning, så ville der opstå flaskehalse, som ville forsinke os i forhold til vores konkurrenter. Nu sikrer vi os, at vi stadig er først på gaden.”

Grønne løsninger i sigte
Konkret bliver den nye bygning på 4.185 m2 fordelt på 3.375 m2 til lager og 810 m2 til kontor. Selve terminalen kommer til at tælle 90 dockingporte mod 36 i dag, og til at håndtere den større volumen af forsendelser, får man som nævnt installeret et topmoderne sorteringsanlæg, der femdobler den nuværende kapacitet til 6.000 pakker i timen.

”Flytningen og udvidelsen er jo både en praktisk og en strategisk beslutning ud fra den forventede fortsatte vækst i onlinehandlen. Med den nye lokation er vi sikret 10-15 år ud i fremtiden, og så er der også plads til at udvide yderligere, så vi kan levere endnu tidligere og hente endnu senere”, siger Steen Asger Jørgensen.

Når det kommer til distributionen i regionen, så er konventionelle dieseldrevne lastbiler langt fra det eneste transportmiddel, man har i sigte, forklarer Steen Asger Jørgensen.

”Vi følger tæt med i udviklingen af elektriske lastbiler og varevogne, og vi er i dialog med bl.a. Mercedes og Volkswagen i forhold til de parametre omkring kapacitet, rækkevidde osv., som er væsentlige for os, ligesom vi forbereder løsninger i selve terminalen, fx opladestationer ved portene. Derudover er vi også i fuld gang med grønne løsninger i form af cykeldistribution, som er i gangsat i både København og Aarhus, siger han.

Læs også: PostNord slår portene op til Danmarks største gods- og pakketerminal

Ifølge planen er terminalen færdig i juni 2019, hvorefter man starter installation samt test- og indkøringsfasen af de avancerede sorteringssystemer. Den endelige indrykning er sat til 6. januar 2020, og sammenlagt kommer man til at beskæftige omkring 100 medarbejdere i huset.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup