Status på det globale 3PL-marked

Konsulenthuset Armstrong & Associates har rangeret de 50 største tredjepartslogistikleverandører i verden. DSV indtager sjettepladsen, hvor Damco/Maersk Logistics er nummer 17. Og så fortsætter tendensen med opkøb for at følge med Amazon.

Opkøb og handler prægede i stor stil det globale 3PL-marked i 2018, og tendensen vil fortsætte i år, vurderer konsulentvirksomheden Armstrong & Associates..

12.06.2019

SCM.dk

Eksemplerne er mange både i USA og resten af verden, og grundlæggende handler det for mange simpelthen om at følge med Amazon og den trend, Jeff Bezos’ megaselskab har skabt, når det kommer til at overtage andre virksomheder, herunder leverandører og samarbejdspartnere.

Amazonization” kalder Supply Chain 24/7 udviklingen, og der er ikke noget, der peger på at den vil vende i løbet af i år, forudser Evan Armstrong, der er præsident for konsulentvirksomheden Armstrong & Associates.

”3PL-opkøb og overtagelser ser ikke ud til at sætte farten ned i 2019 – der er mange midler på sidelinjen, der leder efter aftaler at indgå”, siger han til mediet.

Årsagerne til de specifikke opkøb er i store træk ligeså mange, som handlerne, og de spænder vidt og bredt afhængig af sektor og geografi. Det forklarer Benjamin Gordon, der er managing partner i et andet konsulenthus med fokus på 3PL-branchen, Cambridge Capital and BG Strategic Advisors (BGSA).

På teknologifronten nævner han FedEx, der er gået sammen med Wirecard omkring betalingsløsninger og detailoutlets i Tyskland og Indien, mens Panalpina, der som bekendt selv blev opkøbt af DSV for nylig, har overtaget sydafrikanske Skyservices for at blive bedre på letfordærvelige fødevarer.

”Det er handler, der sker som en reaktion på de åbenlyse synergier, der er at hente”, forklarer Benjamin Gordon overfor Supply Chain 24/7, og peger også på danske GateHouse Logistics, der i slutningen af 2018 blev overtaget af amerikanske project44, der leverer visibilitet til bl.a. 3PL’er.

DSV/Panalpina tæt på global top-4
Udover den strategiske udvikling har Armstrong & Associates også rangeret de 50 største tredjepartslogistikleverandører i både USA og verden. På den globale rangliste er DSV placeret på en 6. plads med en logistikindtjening på omkring 82 mia. kr.

På 17. pladsen finder vi Damco, der jo for nylig blev integreret i A.P. Møller – Maersk, med en indtjening på godt 40 mia. kr., i øvrigt snævert overgået af Panalpina med omkring 40,5 mia. Et hurtigt regnestykke siger således, at en sammenlægning af DSV og Panalpina vil bringe det kombinerede selskab op på ca. 122,5 mia. i logistikindtjening og dermed på kanten af listens top-4, ikke langt efter Nippon Express på godt 124,5 mia. kr.

DHL Supply Chain & Global Forwarding topper listen med en indtjening i 2018 på omkring 185 mia. kr. Franske Bolloré Logistics, der i starten af 2018 købte aktiemajoriteten i den danske fragtvirksomhed Global Solutions, er i øvrigt at finde på 20. pladsen med en indtjening på godt 35 mia. kr.

Læs også: Store shippingselskaber går med på Maersks blockchain-platform

Ifølge Armstrong gik langt størstedelen af transportkøbernes logistikomkostninger til lastbiltransport, med samlede udgifter på 27,2 billioner kr., mens lagerudgifterne beløb sig til ca. 6,6 bio. Andre 4,7 bio. kr. blev brugt på diverse former for vandtransport, mens såvel fly- som jernbanetransport tegnede sig for i underkanten af 2 billioner kr., ifølge Morning Star.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

14.05.2024SCM.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup