Supply chain medarbejdere fra hele verden advarer om globalt transportkollaps

I et usædvanligt ’åbent brev’ advarer fire internationale supply chain organisationer politikere over hele verden om et globalt transportsystem, der er på kanten af at bryde sammen. Medarbejderne er simpelthen presset i knæ af restriktioner og følgevirkninger af pandemien.

De sidste to års ekstremt vanskelige arbejds- og bevægelighedsvilkår har slidt så hårdt på medarbejderne, at de nærmer sig grænsen for, hvad der er fysisk og sundhedsmæssigt muligt. Arkivfoto..

10.10.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Siden vinteren 2020, hvor pandemien brød ud, har alverdens medarbejdere i søfragt, landevejsfragt og luftfragt haft ekstreme vanskelige arbejdsvilkår og været udsat for meget store sundhedsrisici på grund af de mange og komplicerede rejserestriktioner, som verdens regeringer har håndhævet.

De fire organisationer skriver, ’at transportmedarbejderne er centrale for den frie bevægelighed af varer, og det inkluderer værnemidler og vacciner, men at medarbejderne kontinuerligt er blevet ladt i stikken af regeringer og myndigheder’.

Der er brug for klare og entydige beslutninger samt koordineret handling, hvis denne krise skal få en ende.

Pressemeddelelse fra IRU (vejtransport), IATA (luft), ICS (shipping) og ITF (medarbejderorganisation).

De opfordrer derfor i kraftige vendinger til, at regeringer og myndigheder:

• Sikrer den frie bevægelighed for supply chain medarbejdere.
• Anvender de protokoller, der er udarbejdet af internationale organer for hver sektor.
• Prioriterer transport medarbejdere, når der skal vaccineres – som også er anbefalingen fra WHO (SAGE Roadmap for Prioritizing USES of COVID-19 Vaccines in the Context of Limited Supply).

Brug for handling
”Regeringsledere har ikke formået at lytte til advarsler og anbefalinger, ligesom de ikke har formået at afslutte slagsmål om skyld internt i regeringer og mellem regeringer. Der er brug for klare og entydige beslutninger samt koordineret handling, hvis denne krise skal få en ende”, lyder det i det åbne brev fra IRU (vejtransport), IATA (luft), ICS (shipping) og ITF (medarbejderorganisation).

LÆS OGSÅ: Søfolk bliver stadig nægtet landgang til fare for deres helbred

Transportsektorerne repræsenterer handel for mere end 20 trillioner US dollars, cirka 65 millioner medarbejdere i den globale transportsektor, mere end 3,5 millioner vej- og lufttransportvirksomheder samt mere end 80 procent af verdens handelsflåde.

De fire organisationer advarer om, at det globale transportkaos er på kanten af at blive et regulært kollaps. De sidste to års ekstremt vanskelige arbejds- og bevægelighedsvilkår har slidt så hårdt på medarbejderne, at de nærmer sig grænsen for, hvad der er fysisk og sundhedsmæssigt muligt.

18 måneder på arbejde
Da pandemien var på sit højeste, var 400.000 sømænd fanget på deres skib, og nogle arbejdede så lang tid om 18 måneder uden pause udover deres aftalte arbejdstid. Flyafgange har været aflyste, og medarbejdere har kæmpet med evigt skiftende restriktioner og regler ved grænserne.

LÆS OGSÅ: Derfor vil det globale forsyningskaos vare ved laaaang tid endnu

De pressede arbejdsvilkår bliver forstærket af, at der mangler hænder i mange led og dele af de globale forsyningskæder. Nogle eksempler er:

• I øjeblikket ligger cirka 70 containerskibe i kø uden for Long Beach havnen ved Los Angeles, fordi der mangler havnemedarbejdere til at håndtere containerne og lastbilchauffører til at fordele containere og varer til oplandet. Der udspiller sig lignende køsituationer i Europa, Asien og Afrika.
• The Malaysian Rubber Glove Manufacturers Association appellerede for nylig den malaysiske regering om at tillade udenlandsk arbejdskraft at rejse ind i landet, så de kan besætte nogle af de 25.000 ledige jobs, de i øjeblikket har.
• I Storbritannien er regeringen tvunget til at tillade udenlandsk arbejdskraft at arbejde de sidste tre måneder af året for at lette presset i produktions-, shipping-, landbrugs- og fødevaresektorerne.

De fire transportorganisationer anmoder om et møde med WHO og ILO (International Labour Organisation) med det formål at designe løsninger til nødsituationen. Organisationerne understreger, at den kommende julehøjtid kun gør situationen værre, eftersom efterspørgslen på varer stiger kraftigt. De frygter, at verden vil se en flugt fra transportarbejdspladserne, fordi medarbejderne ikke kan eller vil acceptere de miserable arbejdsvilkår.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup