SwipBox installerede 10.000 pakkebokse i 2021

SwipBox har i 2021 tredoblet antallet af installerede pakkebokse og fordoblet antallet af kunder. Pandemiens vækst i e-handel er en del af forklaringen. En anden årsag er, at pakkedistributører kan øge effektivitet samt bæredygtighed, og at forbrugere opnår fleksibilitet og bekvemmelighed i kraft af pakkebokse.

”Hjemmelevering er stadig den største leveringsform; men vi oplever stærkt stigende interesse for vores pakkeboks-løsninger”, fortæller Jens Rom, der er administrerende direktør for den danske producent af pakkeboks-løsninger SwipBox. Foto: SwipBox..

17.03.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Covid-19 har sat ekstra drøn på den e-handel, der allerede i forvejen var i stejl vækst. Der sker også forandringer af forbrugeradfærden, og det gælder blandt andet forbrugernes foretrukne leveringsformer.

”Tidligere så vi, at forbrugerne havde hjemmelevering som favorit efterfulgt af henholdsvis pakkeshop og pakkeboks som anden og tredje prioritet. Hjemmelevering er stadig den største leveringsform; men vi oplever stærkt stigende interesse for vores pakkeboks-løsninger”, fortæller Jens Rom, der er administrerende direktør for den danske producent af pakkeboks-løsninger SwipBox.

Bekvemt og fleksibelt
Han fortæller, at væksten særlig skyldes deres udendørs pakkeboks-løsning Infinity. Den kører på lithium-ion batteri, al kommunikation foregår via bluetooth og både pakkedistributør og slutbruger kommunikerer med pakkeboksen via en app. Batteriet gør, at pakkeboksen er uafhængig af kabler og elforsyninger, så den kan placeres hvor som helst. Bluetooth-teknologien bruger meget lave strømmængder, og Jens Rom fortæller, at batteriet kan holde en pakkeboks kørende i op til 10 år. App-styringen er populær blandt både kunder og slutbrugere, og det er nemt for SwipBox at opdatere funktionaliteten.

”Et vigtigt element for endnu bedre bæredygtighed er et tæt pakkeboks-netværk, hvor forbrugere i byzoner helst ikke skal bevæge sig mere end 300 meter for at hente en pakke”, fortæller Jens Rom. Foto: SwipBox..

”Infinity er også udstyret med elektroniske låse, der er indrettet således at de trækker et jævnt strømforbrug. Det sikrer, at batterierne bliver belastet ensartet. Det forlænger batteriernes levetid, da batterier er sårbare over for spidsbelastninger”, fortæller Jens Rom.

Læs også: Pakkebokse er i kraftig vækst

Han fremhæver, at den udendørs pakkeboks understøtter både pakkedistributørernes og slutforbrugernes behov for fleksibilitet. Pakkedistributørerne kan påfylde pakkeboksen, når det passer i deres kapacitet. Og forbrugerne kan afhente deres pakker, når det passer i deres program uden, at de er afhængige af en butiks åbningstider.

Lynhurtige leveringer og bæredygtighed vinder frem

• 36 procent af netbutikkerne forventer, at 8 timers levering er normen om højst fem år.
• 57 procent af netbutikkerne arbejder med konkrete klimavenlige tiltag i 2021. Yderligere 20 procent planlægger tiltag i 2022.

Kilde: Dansk Erhvervs Logistikanalyse 2021.

Bæredygtighed vægter tungt
SwipBox kan tydeligt mærke, at de nationale pakkepostselskaber og andre pakkedistributører vægter bæredygtighed tungt i deres udbud. Og her erfarer Jens Rom, at pakkeboks-løsningen Infinity står stærkt i konkurrencen i kraft af det lave strømforbrug, den fleksibilitet den udendørs placering kan give og pakkeboksens cirkulære økonomi-design, der gør det muligt at genbruge alle dele af pakkeboksen efter endte levetid.

”Et vigtigt element for endnu bedre bæredygtighed er et tæt pakkeboks-netværk, hvor forbrugere i byzoner helst ikke skal bevæge sig mere end 300 meter for at hente en pakke. Det vil batte meget på bæredygtighedskontoen, og vi er godt på vej i mange byzoner i Norden. Finland er for eksempel langt med at installere pakkebokse”, fortæller han.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

15.05.2024SCM.dk

Stena Oil indvier ny terminal i Frederikshavn

15.05.2024SCM.dk

Danmarks transportinfrastruktur mangler plan og bæredygtighed

14.05.2024SCM.dk

DFDS investerer milliarder i nye grønne færger

14.05.2024SCM.dk

Vognmændenes overgang fra dieseldrevne lastbiler skal gøres nemmere

13.05.2024SCM.dk

EU: Undgå det vestlige Indiske Ocean og Adenbugten

13.05.2024SCM.dk

Stejl stigning i spotraterne for containere

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup