Tiltrængt investering skal løfte den nationale cybersikkerhed

Cybertruslen mod Danmark er alvorlig, og vi er aktuelt ikke gode nok til at dæmme op for de mange angreb, der dagligt sker. Det vil regeringen nu tage hånd om med ny national cyberstrategi, som trods mange gode takter også har et par alvorlige mangler, mener brancheorganisationen IT-Branchen.

40 procent af de små og mellemstore virksomheder har i dag et manglende sikkerhedssetup, og det gør dem sårbare overfor en lange række cyberangreb. Nu er de kommet i fokus i regeringens nye strategi for cybersikkerhed. Foto: 123RF.

24.12.2021

SCM.dk

Med 270 mio. kr. fordelt på 34 sikkerhedsinitiativer vil regeringen med deres Nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed løfte den nationale cybersikkerhed. Og med god grund, mener IT-Branchen.

46 procent af de samfundskritiske it-systemer i staten er ifølge Digitaliseringsstyrelsen i utilstrækkelig tilstand på grund af manglende sikkerhed og 40 procent af de danske SMV’er har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

”Med den nye strategi erkender regeringen, at cybersikkerheden i Danmark er altafgørende for vores samfund, men at den desværre også er utilstrækkelig i forhold til de angreb, der dagligt rammer virksomheder, myndigheder og borgere. Så det er godt og nødvendigt med et nationalt fokus og flere midler til området”, siger Bjarke Alling, der er formand for IT-Branchens it-sikkerhedsudvalg og koncerndirektør i Liga Aps.

Især danske SMV’er skal have et løft. I strategien skriver regeringen, at de cirka 300.000 danske SMV’er skal have styr på sikkerheden, da et angreb kan have store omkostninger for den enkelte virksomhed, for eksempel gennem tabt omsætning.

Læs også: IT-chefer nedtoner regelmæssigt cybertrusler

Det kan i yderste konsekvens betyde, at en virksomhed mister sit forretningsgrundlag og må dreje nøglen om.

”40 procent af de små og mellemstore virksomheder har i dag et manglende sikkerhedssetup, og det gør dem sårbare overfor en lange række cyberangreb. Derfor er det positivt, at der nu afsættes flere penge til mere rådgivning, hotlines og erfaringsudveksling på dette område”, udtaler Bjarke Alling.

Helt konkret ønsker regeringen at øge viden om og opmærksomhed på digital sikkerhed blandt virksomhedernes ledelser, medarbejdere og rådgivere, for eksempel revisorer og bankrådgivere. Derudover skal særligt SMV’er have bedre adgang til effektive og brugervenlige værktøjer, som de kan bruge til at løfte deres digitale sikkerhedsniveau.

Kommunerne mangler i den nationale strategi

Selvom der er mange vigtige og gode initiativer i strategien, er der desværre også mangler i den.

”I strategien står staten nævnt flere gange, men det er problematisk, at kommunerne ikke i højere grad er tænkt ind i den nationale strategi. For de bliver angrebet i mindst lige så høj grad som alle andre. Skal vi have en bred og god cyberstrategi, er vi nødt til at have alle med”, forklarer Bjarke Alling.

Samtidig mangler der nogle tydelige succesmål, så man kan se, om effekten af strategien er opnået og klare konsekvenser for dem, der ikke lever op til strategien.

”Det haster med at få styrket det samlede danske cyberforsvar. Så vi havde nok håbet, at strategien havde indeholdt nogle mere klare og bindende mål”, siger Bjarke Alling.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

10.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Beyond superficial omnichannel

05.06.2024SCM.dk

IT-Branchen er bekymret for Danmarks digitale udvikling

04.06.2024SCM.dk

AI-drevne robotter kan afhjælpe mangel på logistikmedarbejdere

03.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - The rise of alternative revenue streams

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup