Toldkrigen og Brexit giver stor interesse for Toldkonferencen i Danske Speditører

I 2018 holdes Toldkonferencen på samme dato som sidste år, nemlig 19. september. Danske Speditører har indtil videre modtaget omkring 20 procent flere tilmeldinger end på samme tidspunkt sidste år. Hurtig tilmelding tilrådes derfor.

I 2018 holdes Toldkonferencen på samme dato som sidste år, nemlig 19. september. Danske Speditører har indtil videre modtaget omkring 20 procent flere tilmeldinger end på samme tidspunkt sidste år. 

Danske Speditører glæder sig over den store opbakning og opfordrer til, at du melder dig til snarest, hvis du vil være sikker på at komme med. Og dermed få del i den seneste viden om bl.a. Toldkrigen og Brexit.

Uddannelseschef i Danske Speditører, Jakob Størling, fortæller, at dette års Toldkonference ser ud til at slå deltagerrekorden fra 2017. Deltagertallet er dermed skudt i vejret fem år i træk.

- Da vi udsendte invitationerne den 6. juni 2018 kunne vi selvfølgelig heller ikke vide, at Toldkrigen mellem USA og Kina med EU på sidelinjen efterfølgende ville udvikle sig, sådan som det er sket siden starten af juli. Netop nu er status på Toldkrigen, at USA endnu en gang truer med at optrappe toldsatserne over Kina, men at EU og USA synes at være blevet enig om at holde fred. Men det kan nemt ændre sig frem mod vores Toldkonference den 19. september. Hvis du vil være helt opdateret med de seneste informationer og vurderinger fra Udenrigsministeriets handelspolitiske kontor, er vores Toldkonference næsten ikke til at komme uden om, fortæller Jakob Størling.

Danske Speditører mener også, at den store interesse for Toldkonferencen kan forklares med, at et andet af dagens temaer har fået forøget aktualitet i løbet af juli.

- Brexit-udfordringerne er for alle blevet langt mere nærværende, fordi et EU-topmøde i juli i år for første gang nogensinde udsendte et officielt signal om, at det kan ende med, at EU og Storbritannien går hver til sit allerede i slutningen af marts 2019 uden nogen form for aftale om de fremtidige handels- og toldrelationer. Som det ser ud netop nu, vil spørgsmålet blive behandlet på møder mellem EU og Storbritannien i løbet af efteråret, og det kan godt være, at repræsentanter for Udenrigsministeriet på vores Toldkonference 19. september kan bidrage med oplysninger og vurderinger, der kan hjælpe de danske virksomheder i deres bestræbelser på forberede sig bedst muligt til fremtiden, siger Jakob Størling.

Tilmeldingerne til dette års Toldkonference behandles efter først-til-mølle-princippet og modtages på her, hvor du også kan læse mere om konferencens form og indhold.

Fakta:

Toldkonferencen 19. september 2018 byder blandt meget andet på:

  • Seneste nyt om Toldkrigen
  • Seneste nyt om Brexit-processen og Brexit-udfordringerne for dansk erhvervsliv
  • Visioner for den nye danske Toldstyrelse, der blev etableret 1. juli 2018
  • Redegørelse for, i hvilke situationer en AEO-certificering er en fordel nu og i fremtiden
  • Orientering om mulighederne for at spare told ved at bruge EU’s mange frihandelsaftaler mere og bedre.  

Mere fra...

28.09.2020Danske Speditører

Sponseret

Transport-udspil er dyrere – ikke grønnere

15.05.2020Danske Speditører

Sponseret

Danske Speditører opfordrer til nyt syn på 25 timers-reglen

19.03.2020Danske Speditører

Sponseret

Anbefalinger om at undgå smitte ved modtagelse og afsendelse af gods

27.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Nytårshilsen: Det lange, seje træk fortsætter

12.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Speditørerne: Godt at EU-Vejpakken er kommet i hus

09.12.2019Danske Speditører

Sponseret

Virksomheder bliver inddraget i systemudvikling og test