Transportører ruster sig til nye tider

Amazon og andre udenlandske aktører vil snart presse skandinaviske transportører til at være hurtigere og bedre. Det var konklusionen fra paneldebatten ved the Nordic Delivery Conference 2015 i København.

Der var bred enighed om, at det skandinaviske leverandørmarked vil ændre sig - men hvordan var der ikke enighed om ved The Nordic Delivery Conference 2015. Foto: EDI Soft..

18.05.2015

SCM.dk

Nordiske transportører skal ruste sig til nye tider med ændrede forbrugsvaner. Det vurderer flere branchefolk og påpeger, at trends fra Storbritannien og USA også snart vil ramme de nordiske transportører.

Særligt er det Amazons aggressive metoder, der smitter af på hele branchens metoder. Det får blandt andet konkurrenterne til også at tilbyde pakkelevering i weekenden: 

”Amazon presser USA og Storbritannien. Derfor har de længe været foran Norden med hensyn til leveringsservices. Men jeg tror, at det vil ændre sig nu”, sagde CEO i DPD UK, Dwain McDonald ved paneldebatten til The Nordic Delivery Conference 2015 i København. 

Læs også: Københavns Postcenter flytter til Høje Taastrup

DPD har som reaktion fra den hidsige konkurrence derfor også tilbudt levering om søndagen til privatadresser i hele Storbritannien. 

Det hårde pres fra udenlandske aktører, der for alvor kaster sig ind på det skandinaviske marked, ændrer også arbejdsgangen hos de etablerede, nordiske aktører. Hvordan de skal agere på kravet om hurtigere levering, er de dog ikke enige om. 

For eksempel har PostNord for nylig udvidet sit tilbud til også at omfatte lørdagslevering af pakker, forklarer Carsten Dalbo, chef for logistics og e-commerce i PostNord.

”Vi følger forbrugernes efterspørgsel, og lørdagslevering har ikke været efterspurgt før. Derfor lancerer vi det først nu, ” sagde han under debatten ved Nordic Delivery Conference.

Læs også: Nyt projekt tester bagagerums-levering

Andre deltagere var dog ikke enige om, hvorvidt sociale leveringsmetoder som Trunkbird (hvor private kan levere til andre private, red.) udgjorde en trussel eller kunne være et potentielt væksteventyr.

Konferencen blev afholdt i København den 13. maj, hvor mange promintente aktører som DHL, DPD, PostNord og Bring deltog i debatten, mens DR-journalist Mads Steffensen styrede slagets gang.

-JPN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle