Transportplanlægningen hos hollandske ’Coop Supermarkten’ optimeres af dansk firma

Coop Supermarkeder, den hollandske detailorganisation, er vokset eksplosivt de seneste par år og har derfor brug for et centraliseret, automatisk planlægningssystem til deres distribution.

31.01.2014

Ditte Kofoed Nielsen,, SCM.dk

Coop Supermarkeder: “Vi øgede distributionsfrekvensen samtidig med, at vi reducerede omkostningerne betydeligt. Både vores stamruteplanlægning og vores daglige planlægning er forbedret markant."

Coop Supermarkeder, den hollandske detailorganisation, er vokset eksplosivt de seneste par år og har derfor brug for et centraliseret, automatisk planlægningssystem til deres distribution. Med et automatisk planlægningssystem fra Transvision er Coop i stand til både at håndtere tidsvinduer, besøgsmønstre og kommunerestriktioner samtidig med at de forbedrer servicen over for supermarkederne betydeligt og reducerer omkostningerne.

Kasper Teunissen, transportprojektleder hos Coop, siger: "Antallet af Coops supermarkeder og deres omsætning er steget med 400 %. På grund af denne vækst og en ændring i logistikstrukturen hos Coop blev det nødvendigt at kunne styre distributionen centralt. Coop besluttede derfor at implementere et avanceret, automatisk planlægningssystem."

Coop distribuerer varer fra tre distributionscentre, der er placeret i Peize, Monster og Deventer. For at forsyne supermarkederne kører eksterne chauffører omkring 130 ture dagligt. Turene består af 60 ture til leverancer af friske fødevarer og 70 til levering af dagligvarer.

Coops primære mål med implementeringen af planlægningssystemet Transvision Route Planner var at forbedre deres service over for supermarkederne. Nogle af Coops supermarkeder er ganske små og har begrænset lagerkapacitet. Af den årsag efterspurgte de større fleksibilitet og mere hyppig levering af friske fødevarer. Supermarkedernes behov og ønsker skulle imødekommes men uden, at det resulterede i en stigning i omkostningerne.

"Nu hjælper systemet os med at overholde tidsvinduer og derfor levere til tiden. Derudover har vi øget leveringsfrekvensen af friske fødevarer og samtidig reduceret distributionsomkostningerne betydeligt, til trods for at vi endda også har overtaget mere end 50 supermarkeder på samme tid.” forklarer Kasper Teunissen.

Coop væsentligste fordele ved implementering af systemet:

·         10,6 % stigning i leveringsfrekvensen af friske fødevarer til supermarkeder

·         Cirka 10 % reduktion i distributionsomkostninger og en fremtidig potentiel besparelse på yderligere 10 %

·         Kraftig forbedret kundeservice over for supermarkeder

·         Evnen til at lege med forskellige planbegrænsninger og straks se omkostninger og konsekvenser for distributionen

·         Væsentlig reduktion i tid brugt på ruteplanlægning

Læs mere om Coops automatiske planlægningssystem, Transvision Route Planner, her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

08.07.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Nize Equipment ser frem til at maksimere potentialet af deres nye lagersystem

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup