Tre centrale udfordringer i Supply Chain Management & hvordan man kan løse dem

Supply chains vokser i kompleksitet for hvert sekund der går. Vi forsøger at kaste lys over et par af de mest markante udfordringer, som Supply Chain Management lige nu står overfor, samt hvordan man eventuelt kan løse disse udfordringer.

1. Forbrugerne forventer en hurtig levering og en rimelig pris

Det er en kompliceret formåen at skabe supply chains der både er omkostningseffektive og responsive. Det har resulteret i, at virksomheder outsourcer store dele af deres supply chain til udlandet, for at kunne imødekomme forbrugernes forventninger til lave priser. Men det er ikke uden konsekvenser, når man som virksomhed vælger at outsource sin supply chain og engagere sig med globale leverandører. Globale leverandører betyder ofte forlængede leveringstider, så alt imens det måske giver en mere omkostningseffektiv supply chain, så resulterer det højst sandsynligt også i, at forbrugernes forventninger om en hurtig levering er svære at imødekomme.

2. Globale leverandører kan betyde et tab af kontrol

En anden central udfordring ved at outsource dele af virksomhedens supply chain til udlandet, er tabet af kontrol. Længere leveringstider resulterer i et forhøjet niveau af kompleksitet og derfor et lavere niveau af kontrol. En virksomhed med en supply chain som er afhængig af globale leverandører, har ofte ikke det samme overblik. En hurtig levering og en rimelig pris er essentielle faktorer, når det kommer til forbrugertilfredshed, men det samme er et højt niveau af præcision. Outsourcer man dele af en supply chain til udlandet, kan det forhøje risikoen for fejl.  

3. Forventningen til innovation

Forbrugeradfærd påvirkes i høj grad af eksterne faktorer, som f.eks. globalisering og forbrugere forventer kontinuerlig innovation. Det betyder, at produkter har en kortere livscyklus, fordi markedsefterspørgslen er konstant foranderlig.
Skal en virksomhed f.eks. forbedre et produkt, kræver det ofte en omstrukturering af virksomhedens supply chain, for at tilpasse den til produktændringerne. En omstrukturering bliver ofte en endnu mere kompleks opgave, hvis dele af den er blevet outsourcet.

En samlet og automatiseret supply chain

Hvordan kommer man som virksomhed disse udfordringer til livs? Vi tror på, at virksomheder kan opnå væsentlige fordele ved at insource eller bibeholde hele deres supply chain i Danmark. På den måde vil virksomheder have en bedre mulighed for at imødekomme deres kunders forventninger til en hurtig og præcis levering, fordi overblikket vil være større og ligeså niveauet af kontrol, alt imens at kompleksiteten vil falde.
Men hvordan skaber man så en omkostningseffektiv supply chain uden outsourcing? Vores forslag er at etablere en supply chain hvor fleksibel og innovativ automatisering er den essentielle kerne.
Den rigtige automatiseringsløsning vil kunne give en markant reducering af fejl, øget effektivitet og en bedre udnyttelse af medarbejdere.

Vil du vide mere om, hvordan automatisering kan være fordelagtig for din supply chain og virksomhed? Så kan du kontakte vores Area Sales Manager, Søren Agerbæk på mail sag@effimat.com.

20.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

Three key issues in supply chain management and how to overcome them

13.06.2022EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT revolutionizes hotel industry with new solution for Scandic Spectrum

20.10.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

INTRODUCING SINA

18.05.2021EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

HospiMat revolutionerer opbevaring af senge på Hospitaler

20.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT udvider

19.11.2020EffiMat Storage Technology A/S

Sponseret

EFFIMAT Storage Technology bliver til EFFIMAT