Uber leverer pakker i USA

IT-virksomheden Uber, der mest er kendt for sin private taxatjeneste, er begyndt at levere pakker i hjembyen San Francisco. Modellen er den velkendte, brugerdrevne tilgang.

Uber er begyndt at levere pakker i San Francisco. Foto: Flickr/BKL.

21.10.2015

SCM.dk

I sidste uge tog den kun fem år gamle, men allerede ganske kendte IT-virksomhed Uber endnu et skridt ind i transportbranchen, da den lancerede pakkeleveringstjenesten UberRush, der bringer pakker fra dør til dør i hjembyen San Francisco på den amerikanske vestkyst, skriver sfgate.com.

Læs også: DHL føler sig ikke truet af Uber-inspireret service

Uber er herhjemme nok bedst kendt for sin private taxaordning, hvor chauffør og passager kan finde hinanden via en app, men i USA vokser virksomheden nu også som pakkedistributør. UberRush har allerede været på gaden i New York i noget tid, og efter San Francisco, hvor selskabet startede op i 2010, er kommet med på kortet, er Chicago nu næste mål i strategien.

Midt i september lancerede Uber også UberEats, der som navnet antyder bringer mad ud, indtil videre dog kun omkring frokosttid i udvalgte områder i San Francsico. Begge tjenester er et led i Ubers strategi om at udvikle sig udover kun det at transportere mennesker – hvilket virksomheden selv betegner som sin fremtid.

”I en verden, hvor teknologi kan levere den kørelejlighed du har brug for på fem minutter, prøv så at forestille dig alle de andre varer og tjenester, du kan få leveret nemt og sikkert ved at trykke på en knap,” sagde CEO for Uber, Travis Kalanick, i juni i forbindelse med virksomhedens fem års jubilæum.

UberRush vil ikke fungere gennem en app. I stedet kan deltagende virksomheder og forhandlere finde og bestille levering – enten via bil eller cykel – gennem en webbaseret løsning, og passagerer og pakker kommer ikke til at dele transportmidler, understreger talsperson for Uber, Laura Zapata, over for SFGate.

Last mile delivery – altså det at få pakken det sidste stykke frem til modtageren – har længe været lidt af en hellig gral for teknologivirksomheder, hvor både droner og førerløse biler bliver betragtet som mulige svar. Alligevel er flere selskaber begyndt at se på mere low-tech løsninger, som eksempelvis Amazon, der pt. tester en Uberagtig tilgang i Seattle.

Læs også: USA kæmper med massiv chaufførmangel

Dermed kan Uber, der på logistikområdet ellers står overfor massiv konkurrence fra etablerede aktører som UPS og FedEx i USA, og eksempelvis DHL i Europa, samt andre mindre rivaler, alligevel vinde markedsandele, forudser branchefolk.

”Alle ved at Ubers værdi på $51 mia. (godt 335 mia. kr. red.) ikke bare kommer fra at være en taxa-app. Det er logistikken, der lokker investorer til,” siger Harry Campbell, der driver TheRideshareGuy.com, til SFGate.

Uber har ikke offentliggjort planer for en eventuel europæisk udvidelse af UberRush.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup