Udenlandske vognmænd får kæmpe bøder for snyd i Danmark

Det kan blive en dyr affære at svindle med papirer og udstyr for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark. Efter en målrettet politiindsats har flere vognmænd modtaget massive bøder.

Hvis der bliver svindlet med køre- og hviletid eller lastbilens udledning af miljøskadelige gasser i Danmark, kan det blive overordentlig dyrt. Arkivfoto..

25.06.2018

SCM.dk

En massiv kontolindsats har haft konsekvenser for mange af de udenlandske lastbilchauffører, der kører med ulovlige papirer eller udstyr i Danmark, skriver dr.dk.

Læs også: EU vil overvåge lastbilers CO2-udslip

Der bliver nemlig givet store bøder for lastbilsvindel her i landet, forklarer Stig Simonsen, der er politikommissær og daglig leder af Tungvognscenter Syd i Vejle. Sammen med landets to øvrige tungvognscentre (i Aalborg og Greve) har Tungvognscenter Syd stået for kontrollen af de tunge køretøjer.

”Vi har haft en massiv kontrolindsats i forhold til de mange udenlandske chauffører og den form for snyd, de laver. Og derfor har vi været massivt til stede og har skrevet mange sager. Det er som ringe i vandet, og det kan vi kun være tilfredse med”, siger Stig Simonsen til dr.dk.

Hvis man bliver taget kan det dreje sig om bøder i 100.000-kroners klassen, og det er blot halvanden måned siden, at en rumænsk vognmand modtog en bøde på 349.000 kroner for at bryde med reglerne for køre- og hviletid og svindle med lastbilens elektroniske udstyr, skriver dr.dk.

Snyd med køretid og gasudledning
Et typisk eksempel på snyd er, når chaufføren har manipuleret med den såkaldte takograf, der registrerer chaufførens køre- og hviletid. Sådan kan chaufføren fortsætte med at køre, mens det ligner, at der bliver holdt pause.

Et andet eksempel på et hyppigt svindelnummer er snyd med det såkaldte ’Adblue-anlæg’. Anlægget er beregnet til at reducere lastbilens udledning af skadelige gasser, men på et år er der blevet fundet 200 tilfælde af manipulation med anlægget i Euro 5-lastbiler, der skal overholde bestemte miljøkrav.

Vognmænd skræmte af dansk kontrol
At det danske politi slår hårdt ned på svindel med lastbilen har spredt sig til resten af Europa, fortæller Stig Simonsen til dr.dk.

”Det hører jeg fra mine kollegaer, at der bliver snakket om på de forskellige sociale medier blandt chaufførerne. Og det sker langt nede i Europa også, hvor vores kontroller bliver ’highlighted’ med jævne mellemrum”, siger han.

”Vi har fornemmelsen af, at nogle overvejer, om det kan svare sig at snyde. Bøderne er ved at være i det leje, hvor vi kan høre i branchen, at det gør ondt, når de får de her store bøder, siger Stig Simonsen.

Det bekræfter Ove Holm, der er underdirektør i DTL Danske Vognmænd, som repræsenterer knap 2.000 danske vognmænd, der kører i ind- og udlandet.

”Der er ingen tvivl om, at politiets indsats og de bødestørrelser, vi taler om, er noget, der virkelig giver genlyd i branchen. De taler om på tværs af nationaliteter, hvor kraftige bøder man får i Danmark, hvis man ikke overholder reglerne”, siger han til dr.dk.

Ove Holm er glad for, at der nu bliver slået hårdere ned på den slags svindel. 

Læs også: Lastbilen er klar til levering, inden du bestiller den

”Vi er under et voldsomt pres fra især østeuropæiske konkurrenter. Så hvis de konkurrerer på ulovligheder er det dybt konkurrenceforvridende udover at være miljø- og sikkerhedsmæssigt forkasteligt”, siger han.

-JJK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup