Ukrainere får hjælp til at arbejde i Danmark

Krigen i Ukraine og flygtningestrømmen til Danmark optager Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der derfor støtter integrationen af ukrainske flygtninge på arbejdsmarkedet med 21,3 millioner kroner. Indsatsen skal desuden give flygtningene kompetencer til at genopbygge deres hjemland efter krigen.

Krigen i Ukraine og flygtningestrømmen til Danmark optager Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der derfor støtter integrationen af ukrainske flygtninge på arbejdsmarkedet med 21,3 millioner kroner. Foto: Colourbox.

06.10.2022

SCM.dk

Siden januar er flere end 25.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark. En bred vifte af initiativer fra myndigheder og organisationer hjælper flygtningene med opholdstilladelse, bolig og skolegang. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bidrager nu med 21,3 millioner kroner fra EU’s Socialfond til en målrettet indsats for at hjælpe flygtningene tættere på eller helt ind på arbejdsmarkedet.

Midlerne går til fire succesfulde socialfondsprojekter, og der er både et kortsigtet og et langsigtet mål med støtten, forklarer Christian Motzfeldt, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:
”Her og nu vil vi hjælpe ukrainerne med at deltage og bidrage på det danske arbejdsmarked. Men samtidig er der også et væsentligt opkvalificeringselement i indsatsen, så flygtningene får forbedret deres kompetencer, hvilket på langt sigt kan blive vigtigt i genopbygningen af Ukraine”.

De fire projekter skal generelt øge flygtningenes kendskab til den danske virksomhedskultur og samtidig forberede virksomhederne på at modtage de ukrainske flygtninge. Også undervisning i virksomhedsrettet engelsk og basale it-færdigheder bliver centralt i indsatsen.

Fra højtuddannede til ukrainere i småjobs
Indsatsen rammer hele landet undtagen Hovedstaden og Bornholm. Der tages hensyn til, at de ukrainske flygtninge kommer med vidt forskellige kompetencer og ståsted.
Tietgenskolen får ca. 6,4 millioner kroner til at udvide det store arbejdskraftprojekt MORE – Morgendagens ressourcer med en indsats, der skal få ukrainske flygtninge, især højtuddannede, tættere på et job i en virksomhed. Projektet har særligt fokus på bygge- og anlægsbranchen samt transport- og fremstillingsvirksomheder.

Salgs- og udviklingschef på Tietgen Kim Larsen siger:
”Vi har rekordstor beskæftigelse, og der er længere mellem de ledige danskere. De ukrainske flygtninge er en spændende arbejdskraftreserve, ikke mindst de veluddannede, og hos os får de chancen for at udvikle kompetencer, som de senere kan bruge i genopbygningen af hjemlandet”.

Læs også: Danske virksomheder står klar til at ansætte ukrainere

I Region Sjælland får Corolab, der er et hotspot for innovation gennem partnerskaber, knap 4,6 millioner kroner til at skabe småjobs til 50 ukrainske flygtninge gennem projektet Varig tilknytning til arbejdsmarkedet – ny helhedsorienteret model.

Direktør Karolina E. Osipowska, Corolab, siger:
”Vores erfaring er, at få timers ansættelse om ugen i virksomheder giver stigende motivation og selvværd, og i den sidste ende kan det - med målrettede indsatser - ofte føre til varig beskæftigelse og selvforsørgelse”.

Projektet Rummelig Genstart, drevet af ProjekterImidt, tildeles knap 9,7 millioner kroner til en inklusions- og beskæftigelsesindsats for 190 ukrainske flygtninge i Region Midtjylland.

Endelig får projektet Jobsporet i Ikast-Brande Kommune ca. 600.000 kroner til at udvide indsatsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet til også at omfatte 24 ukrainske flygtninge i Midtjylland.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup